Single post: Nintendo si pirateria

  1. #1 SP
    is the man! trickz's Avatar

    Nintendo si pirateria

    Dupa cate stim, pirateria este in floare, mai ales in perioade de criza. O companie foarte afectata este Nintendo, cu gama DS (DS, DSL, DSi). Un website japonez, Gpara, a trimis un spion prin trenul local din Tokyo. Acesta a trebuit sa stranga cat mai multe informatii despre cei pe care ii intalnea jucandu-se pe un Nintendo DS, informatii precum varsta, statutul social aparent, slujba aparenta si, desigur, daca ei folosesc alte metode decat cele oficiale Nintendo pentru a se juca.

    Pe parcursul primei zile, cei de la Gpara au observat 106 persoane care foloseau un Nintendo DS. Dintre acestia, 5 (4 barbati si o femeie) foloseau un card R4. In a doua zi, ei au observat 109 persoane cu Nintendo DS dar de data asta 15 foloseau un card R4. Persoanele descoperite variau de la oameni de afaceri pana la studenti, atat fete/femei cat si baieti/barbati.

    Ce a facut Nintendo pentru a combate acest lucru? Ei bine, in primul rand modificari software. Update-ul 1.4 pentru DSi aparent a impiedicat aceste carduri sa mai functioneze. Nu stiu daca acest lucru mai este valabil acum, vad ca pe net inca se vand carduri care, teoretic, sunt functionale pe DSi.

    Urmatorul pas a fost scoaterea lor in afara legii, desi, momentan, doar in Japonia. Nintendo, impreuna cu cele 54 de companii care produc soft (jocuri) pentru aceasta platforma, au intentat proces Curtii orasului Tokyo, citand ca motiv concurenta neloiala. Mai exact, datorita acestor produse, ei nu pot sa isi vanda marfa linistiti si intreaga piata este data peste cap datorita lipsei vanzarilor. Nintendo cer ca device-urile gen R4 sa nu mai fie nici vandute, nici fabricate.

    Ca o manevra media, Nintendo a lansat un site unde poti raporta magazinele care vand carduri R4 si site-urile de unde se poate descarca softul (jocurile). "Este din ce in ce mai greu sa descoperi unde se vand aceste carduri, vanzatorii apeland zilnic la noi tactici inteligente prin care sa complice treaba. De aceea ne bazam pe puterea maselor sa eradicam acest fenomen." a declarat purtatorul de cuvant al firmei Nintendo.

    Sincer vorbind, nu cred ca vor avea prea multe sanse cu cauza aceasta. Pirateria exista si o sa existe mult timp inainte, aceste device-uri aparand pentru ca exista cerere, nu cererea aparand pentru ca exista ele.
    Attached Images Attached Images dsi.jpg