ffocus, autocenzura este fff importanta, insa in discutiile care urmeaza. ala e adevaratul test. stirea e stire, chiar daca are potential de flame. ce comentam dupa ce apare stirea si cum comentam, aia e cu adevarat important.

nu, nu iti trebuie abilitati de jurnalist. in prima faza poti sa traduci stiri aparute in alta parte. in fond, si o stire scrisa in urma unui comunicat de presa nu este decit o traducere a unor idei si eventual o rearanjare a lor intr-un paragraf (sau mai multe) pentru a le da o anumita cursivitate/logica, asa ca nu e cine stie ce de greu mai ales daca e un subiect care te intereseaza (lucru care te stimuleaza oarecum).

ref subiect, nu stiu daca cea mai buna idee este sa dai skip statisticilor sau stirilor cu tenta economica (gen rezultate financiare) pentru ca ele iti mai indica unele treburi chiar daca sunt interpretabile, dar daca chiar nu te intereseaza subiectul sau acest gen de stiri, lasa-i pe altii sa discute despre ele chiar daca tu consideri asta o pierdere de timp.