Single post: Gameri, ni se pregateste o revolutie?!?

  1. #1 SP
    __The Game__ GreyhounD's Avatar

    Gameri, ni se pregateste o revolutie?!?

    Nici nu a inceput bine Game Developers Conference (GDC 09) ca deja avem o stire cel putin extrem de interesanta, afland cu aceasta ocazie despre OnLive. OnLive este un serviciu foarte interesant ce are un potential enorm de a schimba fata industriei de gaming pe care o stim astazi. Stim cu totii ca exista solutii de stocare a datelor on-line, fara a fi nevoie de a avea un hard-disk fizic destul de incapator. Mai stim ca exista si servicii de inchiriere on-line a filmelor, a muzicii. Ce-ar fi daca ar exista un sistem care sa nu se uite la ce tip de hardware avem acasa (PC, PS3, Xbox 360) si care ne-ar putea furniza puterea de calcul necesara pentru a rula orice joc, cu orice tip de controller disponibil, fiind necesara doar o conexiune on-line ?

    Ei bine, OnLive asta face, este un sistem virtual, disponibil on-line, la care utilizatorii se pot conecta si pot juca orice joc disponibil, fara a fi necesar ca acesta sa fie instalat sau prezent in orice fel pe platforma gamerului. Serviciul poate fi accesat de pe PC sau Mac, fara a fi nevoie a avea ultimul tip de hardware, sau de pe orice consola de ultima generatie, pentru ca toate calculele si puterea de procesare de care au nevoie jocurile pentru a fi rulate, sunt facute de serverele pe care este hostat OnLive. Utilizatorul furnizeaza input-urile prin controller (maus, gamepad, joystick, orice in functie de joc) acestea sunt preluate de servere, procesate si trimise inapoi gamer-ului acesta vazand pe monitor / televizor actiunile din joc. Pentru aceasta este nevoie in schimb de o conexiune puternica la internet (1.5 mbps pentru SD si 5 mbps pentru 720p la 60 fps).

    In teorie acest serviciu suna extrem de tentant. Dispare goana dupa a-ti achizitiona ultimul tip de hardware, sau consola, dispare pirateria, ai acces la orice joc doresti. Ramane de vazut ce se va alege si daca va revolutiona in vreun fel industria de gaming asa cum o stim astazi. OnLive urmeaza sa fie lansat anul acesta.

    Update: Atari, Eidos, Codemasters, EA, Epic, Take-Two, THQ, Ubisoft si Warner Bros au confirmat ca vor furniza jocuri pentru acest serviciu.
    IGN Video: GDC 09: OnLive Video Demo PC Games - OnLive Demo Video
    Attached Images Attached Images games1.jpg onlive_2.jpg onlive_tech_diagram.jpg onlive.jpg