Deci daca ai jocul pe disc nu mai este nevoie de check la 24 ore pentru a-l juca?
Printable View
Deci daca ai jocul pe disc nu mai este nevoie de check la 24 ore pentru a-l juca?
Not good at all. Sunt prea increzuti Microsoft pentru binele lor.Quote:
It also looks at the PS4 as “Xbox 360 version 2″ due to the lack of social and multi-tasking features. The company doesn’t even see Sony as a threat
Si sa fim seriosi, componentele din consolele astea doua nu sunt chiar "rocket science" ca sa aiba nevoie de cine stie ce fel de racire speciala.Quote:
.Even better, it believes that the PS4′s graphics RAM will run hotter, besides not being as optimized as the Xbox One. Thus leading to both being evenly matched or, believe it or not, the Xbox One performing ahead.
Singurul avantaj care-l are DDR3 este o latenta mai mica. Dar GDDR5 este cu mult mai rapid si GPU-ul la fel.
Orice fel de optimizare ar face ei, lucrurile astea nu se vor schimba.
Nici nu iti imaginezi cat inseamna o optimizare buna pe resurse putin mai slabe fata de o optimizare 0 pe o racheta. Iar legat de temperatura, are dreptate.
Deci el presupune ca doar pe Xbox One se va face optimizare?
Stai ca nu te inteleg. Ce anume cred altii ca nu se poate iar tu vrei neaparat sa se poata? 24h check? no used games? kinect conectat non-stop? Pai astea sunt lucruri anti-consumer, nu sunt niste vise umede ale gamerilor. Poate doar ale celor de la MS.
Singura idee "interesanta" dar practic imposibila cu infrastructura de astazi este cloud pre-computing. Iar taramul asta este testat de mai toate companiile mari din lume.
Eu sunt aproape sigur ca una dintre corporatiile sustinatoare ACTA a fost MS. Nu au reusit sa se impuna in toata lumea, acum recurg la mizerii d-astea.
In Romania este ca-n Vestul Salbatic. Fiecare pentru el si haos total.
Pe Microsoft ii cam doare-n cot de majoritatea tarilor si nemultumirilor. Si au si de ce, pentru ca cine nu este multumit de consola isi cumpara PC, PC = Software = Microsoft Wins
Sa nu vorbim de piata din Romania si sa ne plangem ca nu fac pentru ca am deveni ipocriti. Cine nu isi modeaza consola (si nu sunt asa multi... nu cred ca am ajuns nici la 50/50 modat/ne), nu cumpara software original pe pc. Cine isi cumpara si asta, nu cumpara filme. Din toti pe care ii cunosc, doar 2 nu stiu ce este aia filelist sau torrent.
Sony foloseste GDDR5 fara alte complicatii.
MS foloseste eSRAM si GDDR3, o complicatie hardware care nu doar ca ingreuneaza optimizarea si dezvoltarea, chiar afecteaza intreg sistemul. In momentul asta, nu mai este un secret ca MS are probleme legate de randamentul eSRAM si asta le-a dat putin peste cap productia. Asta da optimizare :D
Hai sa fim seriosi. Toti s-au plans de arhitectura PS3. Ca este complicata, ca nu se poate lucra. Cine a vrut sa o faca, a facut-o si a iesit un produs de ne-a lasat pe toti gura casca.
Corect, asta spun si eu despre Wii U, cu putina optimizare va face minuni (evident nu la nivelul celorlalte doua console).
Dar MS parca au facut totul pe dos la Xbox...
hai sa o luam asa,eu am un ati 7790 tu ai un 7850/7870,avem acelasi procesor(poate al meu putin mai slab din cate se zvoneste ps4 e tactat la peste 1.6ghz),tu ai ram mai rapid desi avem aceeasi cantitate,arhitectura e la fel (x86),oare cine va avea un framerate mai stabil/mai bun?
Eeeh... nici chiar asa. Poate doar daca e vreun developer care optimizeaza la maxim pe Xbox One si isi bate joc complet pe PS4. Desi nu-mi place deloc ideea de versus, trebuie sa fim constienti ca nicaieri in lumea asta, pe acelasi GPU, 1.23 Terraflops nu va fi mai mare decat 1.84 Terraflops (dat de 768 GPU Cores la Xbox One fata de 1152 GPU Cores la PS4). La memorie, chiar daca eSRAM are un bandwith de 102GB/s si DDR3 are 68.3 GB/s (pe cand GDDR5 are 176.0 GB/s), in niciun caz nu se poate face greseala sa "adunam" bandwith-urile ca sa spunem ca "da aproape de GDDR5". Ba din contra, latenta devine mai mare pentru ca daca pe deoparte avem un path de genul "SYSTEM RAM -> CPU/GPU L2/L1" de cealalta parte va fi ceva de genul "SYSTEM RAM -> EMBEDDED ESRAM -> CPU/GPU L2/L1". Cu alte cuvinte eSRAM-ul va functiona ca un fel de L3 (level 3 cache).
Si peste toate astea la X1 vin cele 3 OS-uri (care nu va imaginati ca vor fi ca si cand ai avea 3 Windows-uri ruland in paralel, ci aici vorbim de virtualizare - imaginati-va un vmware cu 3 instante). Sa nu ne mintim singuri, si PS4 va avea functiile de live, cloud, gaikai & whatever care vor rula in multitasking, insa macar Sony a declarat ca pentru functiile de inregistrare/compresie/upload/download se va ocupa un chip specializat (de la Microsoft nu am auzit asa ceva). Cu alte cuvinte, Sony nu doar ca nu mananca din resurse cu features-urile extra, dar chiar incearca sa scoata totul din CPU/GPU/RAM, lasand cat mai mult la dispozitie developerului si implicit gamingului in sine.
Acum mai trebuie sa tinem cont de inca un lucru. Microsoft, oricat de mult ne-ar place sau displace acest lucru, este un mare gigant software. Pe cand Sony nu e. Microsoft vine cu un kernel taiat de Windows 8, pe cand Sony cam face totul de la zero (aici chiar sunt curios... se merge pe *nix sau e facut totul in assembler sau mai stiu eu ce?). Si aici poate apare marea diferenta...
Insa eu din tot ce am citit acum legat de declaratiile developerilor si a modului in care a fost gandit PS4, este prima oara in istorie cand Sony chiar a tinut cont de parerile celorlalti. Nu mai tin minte exact numele, dar la unul dintre meeting-uri, un developer le-a spus celor de la Sony "Don't go for just 4GB RAM (cum era initial) or it will be bad!". Si au luat in considerare... & voila, 8GB GDDR5. La Sony chestiile astea nu s-au luat aproape niciodata in considerare. Ei au fost in cutiuta lor nipona...
O alta zona unde Microsoft poate sa castige puncte (si au bani pentru asta) sunt exclusivitatile... Acolo deja nu mai depinde de puterea celeilalte console, nu mai tine de RAM, GPU, cache, etc... Acolo e sau nu e. Simplu.
Comparatia nu este buna. Jocul a fost facut pentru PC punct. Iti trantesc un min si recommended si de acolo ce o fi, o fi. Aici discutam de dezvoltare pentru platforme oarecum diferite cu optimizare diferita pe ambele.
Cel putin la multiplatform, posibil ca generatia asta, PS4 sa fie lead si atunci se va vedea diferenta. Daca ramane tot Xbox lead, posibil sa nu mai fie nici o diferenta. Cu toate ca, din ce am inteles, Tomb Raider a aratat mult mai bine pe PS3, iar din declaratii, lead a fost xbox.
Pai offline nu va mai exista, doar single si multiplayer games, ambele online :D
Odata ce MS a spus ca serviciul lor nu va ajunge in Romania nu vad de ce mai exista discutii despre xbox one...
site ul lor spune contrariul Xbox One Pre-Order Product Information - Xbox.com
astept sa vad o stire oficiala sau un magazin din ro care sa puna la vanzare/precomanda xbox one
Quote:
Filip @Crofna
@XboxSupport1 But I played my Xbox 360 with UK account even I'm not from UK. So, that means with Xbox One is over. So sad to hear that.
Xbox Support @XboxSupport1
@Crofna I understand. We're always looking to expand the amount of supported regions, perhaps things will change. ^PC
http://www.gamebreaker.tv/rpg-news/x...polish-gamers/