Topicul se adreseaza proprietarilor si pasionatilor de drone.
Prima mea drona este un Parrot AR 2.
Are 2 camere, cea frontala filmand HD. Se controleaza din smarthpone sau tableta (iOS, Android si Windows 8) si afiseaza live pe ecran ceea ce vede camera. Poti salva in memoria telefonului sau intr-un stick ce se infige in portul USB al dronei (pe acelasi port poti echipa cu receiver GPS). Autonomia este de 10-15 minute cu bateria de 1000mah dar se gasesc baterii aftermarket de 2500mah. Distanta este limitata de wifi-ul telefonului dar exista tot felul de tutoriale cum sa transformi un router in repeater, ii legi un acumulator si il faci portabil extinzand range-uldronei chiar si la cateva sute de metri.
Ca specificati tehnice, drona are la dispozitie procesor 1GHz 32 bit ARM Cortex A8, ram 1GB DDR2, ruleaza Linux 2.6.32, Wi-Fi b/g/n, 3 axis gyroscope, 3 axis accelerometer, 3 axis magnetometer, senzor presiune atmosferica, senzor cu ultrasunete pentru masurarea altitudinii, camera cu 60 FPS QVGA pentru masurarea vitezei.
De cum am luat-o i-am facut picioare din bride pentru a fi mai inalta si pentru a amortiza socurile la aterizare.