Am jucat primele 2 capitole cate 8 ore pe zi. Jocul a fost incredibil, undeva mai sus decat Gothic 3 si mai jos decat Gothic 2. Sidequesturi foarte interesante, decizii care chiar puteau fi luate, lume de explorat si inamici care chiar erau o provocare. Cred ca am folosit 10 loads pentru primul meu ogre. Laugh and point at me, dar chiar dupa ce am inceput questurile lui Patty am renuntat la orice alte treburi pana nu le-am terminat. Emotionanta poveste. Tot entuziasmul mi-a coborat insa, odata cu Chapter 3...
Odata cu deschiderea portii din vulcan, jocul s-a transformat intr-un grinding nesfarsit cu aceeasi monstri plictisitori. Ca un P.S., in punctul asta poti ajunge la 180STR si Sword 10 iar sutele de soparle sunt mult prea slabe. Nu mai exista side-questuri, iar cele 5 main quests din Ch3 implica recuperarea de bunuri din cadavrele omorate de soparle si lupta cu soparlele. La fel si in Chapter 4, pe care l-am jucat de dragul de a intalni Titanul ala de care s-a tot vorbit, care s-a dovedid a fi o dezamagire totala. De asemenea, sistemul de arme si armuri este mult prea linear, nu ai bonusuri si nici macar two-handers. Chiar daca esti mage, vei ajunge sa folosesti tot sabie sau topor, pentru ca e mai comod si POTI!
Overall, jocul e destul de dragut, insa lucrurile interesante se termina odata ce ramai fara locuri de explorat. In schimb, lumea din Gothic 3 este imensa si te va captiva mai mult, chiar daca primele capitole din Risen il intrec. In concluzie, jocul are din partea mea nota 9.5 in prima jumatate si 6 in a doua.