La ora actuala FIFA este peste seria PES ! PUNCT !
Printable View
La ora actuala FIFA este peste seria PES ! PUNCT !
aceleasi aproape.
cat speram sa scap de asta
Virtual Legend 100
Play 500 matches with your Virtual Pro
PUNCT ! fara argumente, felicitari =D> asa se castiga o dezbatere, punand PUNCTUL pe i :-B. ai vazut ca @Venom a scris un post foarte bun, dpdv al continutului, chiar daca a pierdut cateva minute din timpul lui ca sa-si exprime opinia.
PS: PS3 e peste X360! PUNCT!
Vad ca sunt pareri si pareri, vine si a mea: Fifa e un semi-arcade in ultima vreme, are butoane magice la gameplay ca L1 si L2 sau R1 prin care Ai-ul te ajuta cam 90 % sa faci ce vrea muschii tai chiar daca esti incepator in tipul asta de joc( assisted controls). Daca ai invatat bine butoanele magice esti " magician" pe teren. Ping pong passes va spune ceva, ceva plictisitor cred, pase perfecte cu L1 , deposedari perfecte cu L2 ( vezi ca e fault dar arbitrul nu fluiera pt ca ai deposedat cu L2 si stie ca AI-ul a facut in mare masura acea deposedare, daca apesi L2 vezi cu mirare cum fundasul tau la 3 metri de mingie reuseste sa puna un picior si opreste actiunea, eu o numesc teleportarea Fifa) etc.
Suturile de gol trebuie sa le faci cu latul in cea mai mare masura si in majoritatea situatiilor din careu, rar sunt cele din afara si cu alte executii, asta daca te-ai pozitionat in l9curile de unde Ai-ul iti da voie sa marchezi.
Recunosc ca animatiile, miscarea si grafica sunt excelente la Fifa dar la gameplay nu e chiar asa. Fifa e facut pt oricine tocmai pt a cumpara oricine. Pes-ul nu e pt oricine, e pt cei care cunosc fotbalul il joaca fara butoane magice mergand mai mult pe viziune, momentul pasei al sutului si pozitionarea fata de balon.
La Pes am reusit executii de statea mata-n coada si ma gandeam ca am mai vazut asta la super goluri in fotbalul real, ex: sut puternic a lui Ballack de undeva de la 40 de metri in bara transversala si reluarea lui Podolski din marginea careului usor lateral dreapta din voleu direct in plasa( gol), am spus ca nu e adevarat, la Fifa nu am intalnit asa ceva si am jucat si joc f mult, sunt o gramada de exemple de acelasi gen.
Pt Pes ai nevoie de ceva cunostinte de asezare, tactica si sincronizare, la Fifa toate acestea sunt incluse in modul acesta semi-arcade , tu nu trebuie decat sa apesi butoane fara sa gandesti sau sa ai reactii in functie de faza.
Una peste alta, grafica de la fifa, miscarea balonului si a jucatorilor combinata cu gameplay-ul de la Pes ar da un adevarat simulator de acest gen. Cam asta e.
Acesta e un thread FIFA 11! Poate n-ati vazut pana acum...asa ca gata cu Fifa 11 vs PES 11.... eu raman la fifa pt ca mi se pare mult mai bun, joc foarte mult, am jucat si pes si mi s-a parut mai usor....vorbesti de butoane magice, joaca pe manual si ai sa vezi ca poti marca de oriunde daca ai skill-urile necesare ;) In plus cand vreau sa joc cu Arsenal de exemplu, vreau sa o fac cu Arsenal, sa apara pe ecran numele echipei si nu North London! Incheiati aceasta discutie aici, deschideti un nou thread FIFA vs PES si puteti continua acolo!
eu la fifa 10 nu prea am inteles cum functioneaza loviturile de cap :D (de ex. atunci cand joc contra lui chelsea nu castig niciun duel in fata lui drogba) sper ca la 11 sa fie un sistem mai simplu
Inseamna ca esti unul dintre cei mai buni jucatori din lumea la PES,din moment ce ti s-a parut mai usor ca FIFA:)eu am tovarasi care au renuntat sa invete sa joace PES din cauza ca jocul li se pare greu:).Licentele si miscarile jucatorilor sunt singurele atuuri pe care Fifa le are in plus fata de PES,atunci cand cei de la Konami vor rezolva si treburile astea ,nu o sa mai avem thread -uri gen FIFA vs PES.
Dar eu nu inteleg de ce se vorbeste de PES aici daca este un thread despre FIFA ...
AndRewqp a inceput. :D
http://www.consolegames.ro/forum/426992-post131.html
pai nu trebuie sa avem si noi un termen de comparatie? :) . Si pe threadurile de CoD se vorbeste de MoH, pe cele de top spin de virtua tennis and so on...
ramusg - ai pus punctul pe i
AndRewqp - Dupa 3 ani de fifa pe console, timp in care cred ca am ajuns toti aproape la potentialul maxim al fiecaruia pe modul automat (a se citi ping-pong) nu crezi ca ar fi ok sa trecem la un nex level si sa jucam in campionate pe semi-assisted, ba chiar sa experimentam separat un campionat full manual pt profesionisti (nu vreau sa ating ego-ul nimanui, dar dupa parerea mea asa se poate vedea valoarea fiecaruia)? Eu am mai incercat in campionatele pe care le-am orgazinat pe "taramul de dincolo" asta, dar din pacate unii erau atat de disperati sa castige incat le era frica sa-si riste "faima si respectul" cu o astfel de schimbare. poate tu o sa ai o putere de convingere mai mare decat a mea si o sa reusesti sa faci i viitor asa ceva.
asa dati vina pe mine, uratilor >:p, evident glumesc.
ihmo orice discutie care contine magicul cuvant "vs" e binevenita, ATATA timp cat este civilizata si fiecare aduce argumente cat de cat valabile. si ca sa pun capat polemicii as vrea sa va zic si eu ceva. nu uitati un lucru, din acest razboi invizibil dintre PES si FIFA doar anumiti oameni au de castigat, ati ghicit, noi (gamerii). ganditi-va in felul urmator, avem de unde alege, nu sunt obligati sa cumparam acelasi joc over and over. pana la urma suntem indivizi cu gusturi diferite si e si normal ca unii dintre noi sa prefere PES pe cand altii FIFA. de ce? pentru ca fiecare joc are punctele lui bune si cele slabe, nu voi sta acum sa le insirui pentru ca le stiti deja, si in functie de ce vrea fiecare isi va alege jocul.
dau un mic exemplu, eu: prefer sa joc cu echipe licentiate, cu un meniu modern, sound-track placut si cu un gameplay care poate fi adjustat, nu uitati exista MANUAL si o sa vedeti cum pasele stil ping-pong vor disparea iar numarul de goluri va scadea drastic. sincer nu as putea sa compar jocurile, ca ultimul PES pe care l-am jucat a fost acum 3 ani, chiar de aceea am stat deoparte pana acum, insa stiu cate ceva despre el.
nu uitati cel mai important lucru, GAME ON!
Interesant e ca la Fifa in modul on line aproape toti jucatorii nu joaca MANUAL, nici macar ocazional, sunt f multi care s-au obisnuit cu stilul asta arcade si le este mai usor sa gastige asa.
chiar si pes, poate o sa va mire, are pasele assisted :)) eu am jucat mult timp pes pana cand la 2007 au dat-o cu batul in balta ca sa zic asa. mie mi se pare greu sa mai joc un joc care inca are la baza greselile lui pes 2007 si care ajunge sa fie criticat chiar si de cei ce l-au produs ( vezi seabass).
PS: Am jucat sute de meciuri si campionate intregi de PES 5 si PES 6 online(adevarate simulatoare de fotbal), asa ca nu accept din start criticile puerile sau cliseele nefondate care ma catalogheaza drept jucator de arcade-uri. FIFA a fost peste PES, din 08 pana acum cam la orice.(odata cu dezastrul numit PES 2007) Sa vedem de acum incolo cum se vor desfasura lucrurile.
stiu ca v-am promis acum ceva timp scanurile cu primul review pentru fifa.
Demoul apare maine? daca stiti si o ora...:x
Dar chiar ii durea mana pe cei de la EA Sports sa ne lasa posibilitatea sa customizam echipamentul ?? De exemplu, sa putem sa schimbam macar jambierele, daca nu si pantalonii ( sa le schimbam culoarea, ptr ca Milan si multe alte echipe isi schimba culoarea panatalonilor si jambierelor )
Xbox 360 - 9-13 Uhr
PS3 - 18-21 Uhr
PC - 22 Uhr
La orele Germaniei.
Super... De mult asteptam Demo'ul asta :x