Salut.
A mai comandat cineva de pe Amazon UK?
Am facut o comanda si am primit un mesaj de genul "pentru vamuire nr........, UPS Romania solicita nr. EORI, copie act identitate si dovada platii la [email protected]
Ce trebuie sa fac mai exact?
Printable View
Salut.
A mai comandat cineva de pe Amazon UK?
Am facut o comanda si am primit un mesaj de genul "pentru vamuire nr........, UPS Romania solicita nr. EORI, copie act identitate si dovada platii la [email protected]
Ce trebuie sa fac mai exact?
Amazon.co.uk nu mai e in UE, therefore trebuie vama, fix ca de pe Amazon.com. Desi, aproape sigur ai cumparat de la un marketplacer, pentru ca Amazon in sine deja iti preia toate cele si include in costuri si taxele vamale (deci nu mai trebuie sa astepti dupa vama).
Anyway, in primul rand, sa-ti faci cod EORI, in caz ca nu ai. Fie iti faci cererea singur si astepti, fie apelezi la un site gen https://codurieori.ro/ si de obicei in 24h il ai.
Dupa ce ai acel cod EORI, le trimiti celor de la UPS, impreuna cu copie dupa buletin si dovada platii la Amazon. Si astepti vamuirea. Ah, cateodata mai cer si traducerea invoice-ului, pt. ca pe ei ii doare creierul de la orice alta limba in afara de romana. 8-}
La sold by apare Amazon EU S.a.r.l
Am adaugat si ce apare pe factura
eori iti trebuie de la 150 euro in sus costul produselor, doar trimite-le e-mail cu poze: comanda, factura si buletin
Am primit coletul. Am trimis doar pozele cu comanda, factura si buletin cum a zis @asatgmures, dar n-am primit nicium mail de confirmare sau ceva de genul asa ca nu stiu daca erau obligatorii sau nu :)
erau, ca le cere vama
Waaaauuu, nu pot să cred așa ceva, săptămâna trecută am comandat un ring doorbell refurbished si două zile mai târziu un google watch 2 și astăzi mi.au ajus chiar dacă aveam estimare joi pentru sonerie si vineri pentru ceas. Incredibil cât de bine se mișcă băieții și ceasul nu a venit din Germania ci tocmai din spania. M.a trezit din somn la 9 fancurier dacă sunt acasă și când l.am văzut în fața ușii cu ambele colete m.am blocat deoarece nu mă așteptam să ajungă concomitent. Incredibil profenalismul lor.
Ps. Și hai sa va spun cum sta treaba la moi cu resigilatele: am comandat dintr-un mare magazin on-line un eco dot resigilat care nu am reușit să îl setez si conectez la WiFi sub nici o formă ( l.am dat retur si am luat unul nou) care ce să vezi merge perfect ( nu imi pot da seama ce i.a făcut vechiul proprietar dar l.a busit rau de tot nici cu resetare de fabrică nu a mers) . Bun iar astăzi îmi ajunge soneria refurbished de la amazon .......OMG până si folia de protectie era pusa pe ea. Încărcată resetată totul ca la care xiceai ca e nou nouță ( bine zgârieturile pe plasticului negru lucios nu aveau cum să le repare) dar in rest impecabil produsul. Oare la noi retailarii nu se uită măcar la produsele returnate să vadă dacă sunt funcționale oare ? Sau pun o etichetă cu resigilat si gata.... ROMÂNIA ce să îi faci
La sfârșit RECOMAND din tot sufletul amazon.
poate nu e locul potrivit, dar care e faza mai nou cu RING? Mai e nevoie de abonament pt a accesa functiile de baza de supraveghere? Care e situatia cu privacy? Stiu ca au fost probleme in care iti puteau accesa feed-ul inclusiv autoritatile (din state) fara permisiune respectiv angajati Amazon. Fusese un scandal cu chestia asta acu cativa ani
Hey, a comandat cineva de pe Amazon.de pe firma/persoana juridica? Poate sunt eu chior, dar nu vad sectiunea de a adauga datele firmei nicaieri.
Daca vrei pe firma, trebuie sa iti faci cont de Amazon Business: https://www.amazon.de/en-amazonbusiness?language=en_GB
Mai exista si varianta in care nu iti faci cont de business, dar te duci la numele tau si adaugai si firma, iar la VAT registration iti introduci codul fiscal: https://www.amazon.de/tax/registrations/view
Retururile tot gratis sunt si tot prin Cargus se fac?
Da Srachi.
Cool, thanks!
Am uitat sa întreb, banii ți-i bagă tot înaintea să ajungă pachetul returnat? Am făcut o singură data retur la Amazon Germania și m-am mirat că mi-au băgat banii inapoi in cont la vreo 2-3 zile dupa ce am expediat pachetul, nici nu era ajuns inca inapoi la ei.
In mod normal iti intra banii dupa ce ajunge coletul inapoi la ei, dar am observat ca sunt si exceptii. De exp. eu mai intru pe Chat cu ei, ii intreb pe unde mai sunt retururile mele, si daca vad ca au intarziat sau ceva, imi baga ei banii direct (ma intreaba daca vreau pe card, dar prefer in Amazon Ballance - acolo unde aveti si gift card-urile). Cateodata intra instant (am impresia ca e posibil la produse de valoare mica, ce sunt sold & fullfilled by Amazon - acolo nu mai stau la discutii si fac refund instant).
Amazon Japonia (are interfata tradusa in engleza; necesita cont de .co.jp) livreaza acum si in Romania:
International Shipping from Amazon.co.jp - Amazon Customer ServiceQuote:
Originally Posted by Amazon Japan
In momentul asta avem livrare de la .com, .co.jp, .co.uk, .de (recomandat), .es, .fr, .it. Fiecare cu politica/preturile proprii, click pe links.
Amazon Haul:
Search Haul on Amazon to find products $20 or lessQuote:
Originally Posted by Amazon
Amazon Prime deals a inceput azi de dimineata!!!
Ati gasit ceva interesant? Eu doar niste capete pentru periuta Philips Sonicare :)) .
De la an la an tot mai putine oferte bune vad.