I dont really care about multiplayer, mie intotdeauna mi-au placut campaniile astea singleplayer. Chit ca sunt incredibil de scurte, sunt destul de variate si cred ca asta e singurul lucru care m-ar atrage la joc. Pentru multi avem BF3!
I dont really care about multiplayer, mie intotdeauna mi-au placut campaniile astea singleplayer. Chit ca sunt incredibil de scurte, sunt destul de variate si cred ca asta e singurul lucru care m-ar atrage la joc. Pentru multi avem BF3!
Exact de aceeasi parere sunt si eu, am inceput sa ma obisnuiesc si cu efectele cinematice tip Hollywood. De data asta nu-l mai cumpar de la lansare ca nu-si are rostul, doar ca ma supara treaba ca in MP or sa fie iara cateva harti, apoi scot 2 pachete a cate 4 harti contra cost.. ceea ce e pacat fiindca mecanica MP-ului e foarte buna si diversa. Cum a zis si Eagle-eye, pe anu asta, pentru multi avem BF3 :D
Tu tot nu intelegi ca ei nu vor ca tu sa vinzi jocul, mai ales daca esti motivat de faptul ca iei bani multi? Explicatia ta nu are sens, singurul motiv pentru care COD si DLC-urile pentru el au un pret asa mare este faptul ca Activision vrea bani si a gasit foarte multi pe care sa ii duca de nas si sa plateasca. Nu se gandeste nimeni la tine si la cat bani iei tu ulterior pe el.
Pentru orice joc EA online pass-ul este de 10 dolari, iar BFBC2 a avut 3 dlc-uri. SpectAct care costa 5-6$, Onslaught - 10$ si Vietnam care este practic un expansion pack si nu doar un DLC si costa 15$, cat 4 harti de multiplayer pentru COD.
Bineinteles ca se gandesc cati bani iei tu ulterior pe el, pt ca legat de decizia ta de a revinde sau nu jocul, ei pierd sau castiga bani. De asta unii introduc coduri unice la un pret initial al jocului ceva mai mic, iar altii nu introduc coduri unice dar la un pret initial al jocului ceva mai mare. Primii vor sa descurajeze cumparatul SH, ceilalti maresc pretul ca sa reduca din pierderile cauzate de vanzarea SH. E foarte adevarat, si unii si alti dintre publishers se gandesc la taierea propriilor pierderi posibile, nu la avantajul tau, nici n-am zis vreodata ca ar fi altfel.
DLC-urile COD nu au deloc un pret exagerat fata de restul DLC-urilor din jocuri de acelasi gen precum MOH sau Crysis2. Am explicat asta pe pagina anterioara.
Celor 4 harti de multi din Blops li se adauga una de zombie, care din cele spuse de pasionatii de asa ceva e chiar foarte buna si aspectul cu zombie poate fi considerat chiar un joc in sine. Poate ca in comparatie numai cu Vietnam, ar fi trebuit sa coste mai putin cu 2-3$, dar deja vorbim de sume neglijabile.Quote:
Pentru orice joc EA online pass-ul este de 10 dolari, iar BFBC2 a avut 3 dlc-uri. SpectAct care costa 5-6$, Onslaught - 10$ si Vietnam care este practic un expansion pack si nu doar un DLC si costa 15$, cat 4 harti de multiplayer pentru COD.
---------- Post added 24-05-2011 at 08:37 PM ----------
Cateva harti?! MW2 a avut de la lansare 16 harti, Blops a avut 14 iar MW3 din cate au fost leakuite pana acum ar trebui sa aiba 20. In conditiile in care la lansare alte titluri au maxim 8-10 harti.
Fii serios, 15 dolari pentru 4 harti de multiplayer si o harta cu AI este prea mult oricum ai incerca sa o dai. Ca sa nu mai zic de cele din MW2 cand aveai 3 harti noi si 2 reciclate din MW1. Pana acum nu ai vazut Online Pass in COD pentru simplul fapt ca COD vinde 12 milioane de copii in prima saptamana de la lansare. Ti-am explicat ca singurul scop Activision este sa faca bani cu sacul, li se rupe lor in paispe' de cumparatori. Pretul COD este mare pentru ca unii sunt dispusi sa il plateasca, la fel si cu produsele Apple.
Chestia asta ar trebui sa se opreasca... Totul e simplu, cine joaca foarte des si considera ca DLC-urile de la Black Ops isi merita banii le cumpara, cine nu considera ca valoreaza 15$ nu le cumpara, si cu asta am terminat. Nu trebuie sa-si impuna nimeni parerea.
DLC-ul Retaliation pt Crysis 2 (EA) are numai 4 harti multi si costa 10$. Escalation are 4 harti multi + Call of the Dead si costa 15$. Practic, dai 5$ pt harta de zombie. E `prea mult`? Avand in vedere ca o astfel de harta te poate tine cateva ore bune si e practic un joc in sine, nu mi se pare deloc un pret exagerat. Tu cat ai zice ca ar trebui sa coste si in functie de ce anume ai fixa pretul?Quote:
Fii serios, 15 dolari pentru 4 harti de multiplayer si o harta cu AI este prea mult oricum ai incerca sa o dai.
Si sper ca n-ai uitat ca C2 a avut initial 8 harti, iar Blops a avut 14. Adica C2 cu tot cu DLC-ul de 10$ are mai putin harti decat Blops fara niciun DLC.
Ce importanta are asta? Noi aici discutam daca sau nu Activision are in prezent preturi exagerate la DLC-uri, si ca sa stabilim asta e normal sa ne uitam la cum procedeaza competitia lor.
Si daca inca nu ai retinut, MW2 a avut 16 harti incluse in pretul originar. E ca si cum ti-ar fi dat bonus 1-2 DLC-uri din start. Era mai bine daca scoteau jocul cu 8 harti, apoi ar fi vandut DLC-urile cu 10$?!
Ok, hai ca nu are rost, o tot tii pe a ta ca Black Ops are 200 de harti de 2 metri patrati fiecare si restul au doar 5 harti, probabil ca ar trebui ca fiecare joc sa isi imparta hartile in doua ca sa isi dubleze numarul de harti. Atata timp cat campania in MW2 are 4 ore mi se pare si normal sa aibe 16 harti din start, altfel chiar nu as putea sa imi dau seama pe ce anume cer ei 60$.
Si 5$ pentru o harta cu zombie este exagerat de mult, Left 4 Dead 1 sau 2 costa 14 euro pe steam iar impreuna 20. De 5$ in COD joci aceeasi harta de zeci de ori si esti atacat de un val din ce in ce mai mare de AI, nu vad unde este jocul ala separat.
Sincer sunt neutru: imi place si battlefield si call of duty si moh, insa chiar o dati in penibilitati, cine intra aici intra sa afle informatii despre joc, nu sa citeasca diferite calcule financiare cu harti si cat de "neinspirati" sunt ca joaca COD
Si cine anume ii opreste sa posteze sau sa citeasca informatii? Topicul se numeste "Call of Duty: Modern Warfare 3" nu "Informatii despre Call of Duty: Modern Warfare 3", deci pot sa scriu ce vreau si cat vreau despre Call of Duty: Modern Warfare 3. Momentan noi purtam o discutie legata de pretul cerut de Activision pentru DLC-uri in care fiecare isi spune parerile. Daca tu nu ai nici o parere si vrei doar sa te bagi in seama aiurea te rog sa te abtii.
1. MW2 are si Spec Ops.
2. Campania MW2 are in jur de 6 ore, la fel cu MoH, Crysis2, BFBC2 etc.
3. Hartile multi din Blops au aproximativ aceeasi intindere si complexitate ca in MoH si Crysis 2. Oricum, calitatea unei harti de multi se judeca dupa mult mai multe criterii, nu neaparat dupa intinderea ei. Ai putea sa explici cum si in ce sens Atacama Desert e neaparat o harta mai buna decat Array, Invasion, Skyline sau Diwagal Camp?
Astea doua jocuri au aparut cu 2-3 ani in urma, e normal ca acum sa coste, pe steam, 20 euro. La momentul aparitiei lor aveau preturi standard pt jocurile din perioada aceea, adica mult mai mari. Ce rost are sa compari jocuri vechi de cativa ani cu un DLC aparut in urma cu mai putin de o luna?!Quote:
Si 5$ pentru o harta cu zombie este exagerat de mult, Left 4 Dead 1 sau 2 costa 14 euro pe steam iar impreuna 20.
Campania MOH este intradevar scurta, dar cea din Crysis este dubla fata de cea MW2 sau Black Ops.
Spec ops este acelasi lucru ca si Zombie mode, o harta plina cu valuri de AI, iar pretul il compar cu DLC aparut acum o luna pentru ca pana acum COD nu a avut Zombie in el, fac comparatie intre el si alternativele disponibile la momentul aparitiei lui. Hartile din Crysis 2 sunt mai mari, mai detaliate si nu au 2 main path-uri cum au de obicei hartile din COD. Intradevar, stilul de joc COD cere ca si hartile sa fie mai mici datorita rapiditatii si numarului mic de jucatori pe harta. Iar hartile din BC2 nu le consider neaparat mai bune, ci doar privesc partea de continut. La acea harta s-a muncit la fel de mult cat in 10 harti din COD datorita dimensiunii ei, avand harti mai mari nu vezi aceeasi pereti din 10 in 10 secunde si nu simti nevoia de a schimba harta atat de des.
Singura problema pe care o am eu cu COD este pretul DLC-urilor, pe care toata lumea le-a criticat in afara de jigodia aia de Bobby Kotick. Anul trecut am vazut un interviu cu el iar atunci cand a fost intrebat care ar fi primul lucru pe care l-ar face daca ar fi dupa el a raspuns ca ar crea un sistem de subscriptie la multiplayerul din COD. Imi doresc sa faca greseala asta si sa calce in picioare seria COD, si poate dupa invata sa respecte cat de cat cumparatorii.
Ce te face sa crezi ca un COD cu abonament lunar va duce seria la mormant?
Sunt sigur ca s-ar gasi destui care sa plateasca un abonament de 10-15$ pt un CoD Online atata timp cat pe aceasta cale DLC-ul va fi inclus in pretul abonamentului. Ba chiar cred ca ar fi o solutie bunicica, interesul fiind de a corecta orice neregula prin patch-uri mai dese. Nu zic ca il vreau pe MW3 in stilul asta, dar ar fi un experiment pe care as paria, nu chiar casa, dar zic ca ar merge bine o vreme insemnata de timp.
In medie campania C2 are cam 8-9 ore, desi depinde de cum abordezi jocul. De ex., daca faci abuz de invizibilitate si alergi pe langa inamici, poate dura si mai putin. Oricum, chiar si cu, sa zicem, 6 ore in plus de campanie fata de MW2, un minus de 8 harti multi e totusi prea mare.
Evident, si WaW a avut zombie. Si ce sa inteleg, ca daca singurele jocuri cu zombie ar fi fost BO si unul din 1998, care acum ar fi la liber la descarcat, ar fi trebuit sa primim gratis si Call of the Dead?! Dead Island ar trebui sa aiba acelasi pret cat are acum L4D?!Quote:
Spec ops este acelasi lucru ca si Zombie mode, o harta plina cu valuri de AI, iar pretul il compar cu DLC aparut acum o luna pentru ca pana acum COD nu a avut Zombie in el, fac comparatie intre el si alternativele disponibile la momentul aparitiei lui.
Daca nu le consideri mai bune, cu ce te incalzeste ca s-a muncit mai mult la ele? Mie mi se pare ca acele case din White Pass sau zonele mediene din Arica si Isla sunt f asemanatoare, si din afara si pe dinauntru. Varietatea constructiilor din Blops e mult mai mare, vezi de pilda Nuketown vs Villa vs Cracked. Si se vede ca nu ai jucat Blops, unele harti sunt votate mult mai des decat altele, lumea `nu simte nevoia sa schimbe harta atat de des` (ironia e ca tocmai cele mai mari, gen Array, sunt apreciate cel mai putin).Quote:
Iar hartile din BC2 nu le consider neaparat mai bune, ci doar privesc partea de continut. La acea harta s-a muncit la fel de mult cat in 10 harti din COD datorita dimensiunii ei, avand harti mai mari nu vezi aceeasi pereti din 10 in 10 secunde si nu simti nevoia de a schimba harta atat de des.
Sistem de subscriptie la multiplayer nu e o idee noua si nici nu ii apartine lui Kotick. Altii o practica de mult si cu destul succes. Atata timp cat, deocamdata, nu se pune problema asta in cazul COD, nu e nevoie sa o discutam aici.Quote:
Singura problema pe care o am eu cu COD este pretul DLC-urilor, pe care toata lumea le-a criticat in afara de jigodia aia de Bobby Kotick. Anul trecut am vazut un interviu cu el iar atunci cand a fost intrebat care ar fi primul lucru pe care l-ar face daca ar fi dupa el a raspuns ca ar crea un sistem de subscriptie la multiplayerul din COD. Imi doresc sa faca greseala asta si sa calce in picioare seria COD, si poate dupa invata sa respecte cat de cat cumparatorii.
Pai daca ar fii un sistem bun, de ce crezi ca nu s-a implementat inca? Pana si cei de la Activision sunt constienti ca daca pun taxa lunara pe COD or sa ingroape jocul pentru ca de 4 ani nu au mai venit cu nimic nou.
Call of the Dead si restul gramezii din ce in ce mai mari de jocuri cu zombie sunt jocuri complete, cu moduri si harti diferite. Eu am spus ca pentru 5$ primesti o suprafata cu niste pereti in care esti atacat constat de zombie, nu poti schimba absolut nimic. Harta aia chiar trebuia data gratis.
Cat despre hartile mari, ma incalzeste faptul ca nu trebuie sa merg pe acelasi drum si sa ma invart in cerc ca o gaina, ca pot sa abordez jocul prin mai multe locatii si optiuni, ca nu ma impiedic constant de camperi. Nu am cumparat Black Ops, este acelasi joc de la primul Modern Warfare iar eu nu cumpar aceeasi Marie cu alta palarie. Daca si MW3 o sa fie la fel o sa sar si peste acesta.
Pe de o parte are dreptate tray...ne-am spus pareriile..dar cu ce folos..oricum vor cumpara COD MW3..si in definitiv nu asta era scopul discutiilor,sa-i convingem sa nu mai cumpere COD...pana la urma fiecare cumpara ce considera...insa e trist ca s-a ajuns aici..si nu e trist ca se cumpara COD+Dlc-uri in draci..e trist ca DLC-uri de 15$ cu 4 harti au vanzari mai mari decat shootere excelente(si nu numai) precum Stalker...ca gamer-ul se grabeste sa cumpere DLC dar il doare "portofelul" sa dea aceaisi suma de bani pe jocuriile precum cel amintit mai sus..
Daca ati crezut ca trailer-ul de dezvaluire Call Of Duty Modern Warfare 3 a fost foarte surprinzator, stati pana vedeti ceva ce un simplu gamer a descoperit prin comparatie. Acesta sustine ca sunt o multime de animatii refolosite din titlurile precendente Call Of Duty, el postand doar cele mai interesante, deoarece animatiile mai des intalnite precum reincarcarea armei si multe altele au ramas aceleasi. Ar fi fost frumos daca cei de la Infinity Ward / Raven Software / Sledgehammer Games ar fi folosit animatii noi, pentru a-i reda jocului un aer "fresh", sa zic asa. Dupa cum puteti observa, in prima imagine se regaseste reproducerea exacta a animatiei de la sfarsitul jocului Modern Warfare 2, cea din cursa cu barca. In a doua imagine este prezentata animatia soldatului care incetineste pentru a se intoarce, acestea diferind doar la unghiul camerei, iar in a treia, este animatia de "rappel" sau datul cu franghia in jos.