Eu iti zic ceva, sigur o sa sara acum iar pe mine cativa "cunoscatori", dar nu conteaza. Depinde enorm de postasul care se ocupa de tine. Intr-o perioada eu comandam intr-o veselie de pe ebay.co.uk si imi veneau pachetele foarte repede, in 2-3 zile, am avut si pachet comandat luni si care mi-a ajuns marti, nu mi-a venit sa cred.
Imi venea aviz acasa si mergeam sa iau coletul. La un moment dat cred ca s-a schimbat postasul si m-am trezit direct cu un colet pe cutia postala din scara blocului. Iti dai seama ce usor putea disparea ala de acolo. M-am dus la posta sa fac scandal, dar degeaba. Mi s-a spus clar ca era pachet trimis ca scrisoare simpla, asa trimit si zavvi. Pt asa ceva nu exista nicio garantie, nu exista tracking, nu exista nimic, daca se pierde e pierdut, n-ai ce sa reclami.
Asa ca esti la mana postasului, daca e unul de treaba iti lasa aviz, daca e un dobitoc ti-l lasa pe cutia postala sau in fata usii si poate sa-l ia oricine. Sau daca are chef il arunca la gunoi, tu n-ai ce sa faci, doar zavvi(ca expeditor) ar putea face reclamatie, dar pt ca pachetul e trimis ca scrisoare simpla ei n-au ce sa faca, eventual iti trimit altul.