Pai asta e... pun foarte mare pret pe interpretare, acolo unde este cazul. Asta nu m-a impresionat nici ca interpretare, nici ca nimic. But hey, gusturile difera.
ON: The pianist, in sfarsit am avut ocazia sa-l vad. 9/10 - a masterpiece!
If Only - 8 / 10
Ideea din spatele filmului nu este originala, dar am apreciat faptul ca, desi puteau "repeta" actiunea de mai multe ori, ducand la o continuitate ireala (mai mult decat este cazul), au preferat sa se concentreze doar pe "what if" si sa profite la maxim de acest lucru.
Scenariul te pune pe ganduri si te face sa apreciezi ce ai in acest moment si chiar prima conversatie din taxi, te face sa te intrebi ceva ce, cu siguranta, te-ai ferit sa te intrebi de mai multe ori.
Cand dai peste un astfel de film, ajungi sa te intrebi daca nu cumva filmul va incerca prea mult sa traga de "sforile inimii" in incercarea de a manipula o reactie emotionanta, dar acest film este atat de natural, incat nu trebuie sa va faceti probleme in privinta asta.
Filmul te atinge cu adevarat prin scenariul inteligent, "miscator" si serios, presarat cu umor cand este cazul si o directie foarte bine aleasa.
Interpretarea actorilor, cel putin pentru mine, a fost cea mai mare uimire. Daca pe Jennifer Love Hewitt o vazusem in mai multe filme si chipul foarte expresiv o ajuta enorm in exprimarea oricarei trairi si oricarui sentiment, fara probleme, de Paul Nicholls chiar nu mai auzisem, dar are o interpretare si o prezenta fermecatoare si naturala.
Coloana sonora este foarte bine aleasa pentru o poveste de dragoste, iar felul in care este filmat, nu iese cu nimic in evidenta.
Recomand acest film tuturor, mai ales celor care au o persoana importanta in viata lor. Acesta va poate deschide ochii si imbunatatii relatia cu persoana iubita.
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 - 7 / 10
Dupa ce am urmarit, pe parcursul a 10 ani, de la primul film Harry Potter, pot spune chiar ca am crescut cu aceasta "serie", azi am vazut ultima parte.
Ma gandisem ca, daca dupa vizionarea primei parti din "ultima carte", am ramas profund impresionat de noua directie luata de scenariu, de noile decoruri, interpretarea actorilor, foarte multa actiune si efecte speciale, aceasta a doua parte, daca ar fi cel putin la fel de buna ca prima, nu ar avea de ce sa-mi insele asteptarile si ar putea fi un sfarsit perfect pentru o serie atat de frumoasa.
E logic, nu ? NU ? GRESIT !!!
Filmul incepe foarte bine, exact din momentul in care s-a terminat prima parte si continua foarte bine pana in momentul in care Harry si prietenii se decid sa patrunda in Hogwarts. Din acest moment, parca se rupe filmul si totul o ia la vale.
Parca din acest moment, totul a fost "inghesuit" si grabit, in castel este un haos total, dar parca fiecare lupta independent, nu pentru aceeasi cauza; pentru actorii pricipali, parca restu elevilor nu exista, toate dialogurile par grabite, actiunile pe care la intreprind par lipsite de acel ceva care sa te faca sa-ti pese, totul este facut foarte usor, desi tot castelul este sub asalt...si lista poate continua.
Inafara de 2-3 confruntari directe, ce-l au in centrul atentiei pe Harry Potter, filmul nu prea are actiune. Desi aveau potentialul necesar si chiar campul de lupta perfect, in locul unei batalii superbe si epice (in genul celei din sfarsitul trilogiei Lord of the Rings) au ales cateva artificii (la propriu) si lumini colorate lipsite de "viata".
Pot spune ca scena preferata reprezinta "detalierea" trecutului lui Snape (Alan Rickman - excelent ca intotdeauna), dar chiar si aceasta scena pare grabita si nu impacteaza cum ar fi trebuit.
Soarta prea multor personaje mai importante este redusa la mici momente, decat sa fie parti importante din poveste, iar toate lucrurile referitoare la fratele lui Dumbledore s-au simtit fortate si neconvingatoare. Sper din tot sufletul ca pe dvd/blu ray, sa aibe aceste cateva mici detalii, ca bonus.
Interpretarea actorilor, este in mare parte, buna. Doua roluri mi-au placut foarte mult. Dupa cum am spus si mai sus, Alan Rickman (Hans Gruber, pentru cunoscatori) in rolul lui Severus Snape, face un rol excelent, la fel ca in toate filmele din serie; si Ralph Fiennes in rolul lui Voldemort, face, prin dialoguri si felul de a vorbi, deasemenea, un rol excelent.
Povestea se simte ca un RPG, in care trebuiau gasite 7 obiecte pentru a putea invinge boss-ul final si sincer, mi-as fi dorit sa castige Voldemort, decat sa asist la acest sfarsit "normal", ce ne demonstreaza ca J.K. Rowling poate face fara probleme, o alta serie legata de Hogwarts, daca va avea nevoie de bani.
Daca pot rezuma acest ultim film din serie intr-un singur cuvant, aceste este simplu "bittersweet".
The Thing - 2 / 10
Dacă s-ar fi acordat premii pentru cele mai multe clișee, pentru cele mai multe greșeli, acest film probabil s-ar fi luptat pentru pozițiile fruntașe. Primele cinci minute și ultimele două sunt acceptabile, �n rest... o parodie! Nu știu cum a putut rula �n cinematografe un asemenea film cretin.
Evitați-l, pur și simplu nu merită timp irosit, un film black&white din anii 70-80 ar fi o alegere mult mai inspirată!
Killer Elite - 8.5/10
Unul dintre cele mai bune filme de actiune vazute in ultimii ani. Un mare plus e ca este bazat pe fapte reale.
In Time - 7.5/10
Ideea filmului este foarte interesanta si originala, dar m-as fi asteptat la o interpretare mai buna si putina actiune in plus.
Drive - 8.5 / 10
Drive ofera un amuzament ciudat, plecand de la semi-ranjetul lui Goslin cu scobitoarea mereu in coltul gurii, pana la gangsterii si cliseele mafiote.
Totul se invarte in jurul portretizarii unui personaj fara nume, care vorbeste foarte putin si ramane un mister pana la sfarsit.
Pot spune ca este filmul lui Goslin, ce realizeaza un rol foarte complet, transformand ceea ce ar fi putut fi un alt dur al Hollywood-ului, intr-un caracter complex si contradictoriu, increzator si ganditor, singuratic si cu o anumita particularitate ce aduce aminte de rolul lui De Niro din Taxi Driver.
Un aspect foarte important si foarte bine realizat, este utilizarea in filmare, a unghiurilor joase si inclinate putin in sus, eficiente la extinderea sentimenteror de curiozitate si interes, precum si a prim-planurilor statice; ritmul lent si miscarea foarte usoara a camerei, calmul scenelor si al personajelor (in special Goslin), realizeaza o imersiune completa a privitorului si face ca scenele violente sa para si mai violente si stranii.
Cadrele de noapte au surprins excelent gama de lumini si umbre, aducand aminte de filmele Noire din anii 80 (daca ar fi fost filmat in alb-negru, ar fi primit un punct in plus, dar probabil ca ar fi alungat si mai multa lume), realizate cu un nivel tehnic audio excelent, iar faptul ca in scenele intense nu avem deloc muzica, amplifica acest detaliu.
Soundtrack-ul pop, specific anilor 80, rulat in surdina in momente cheie ale povestii, te face sa te concentrezi mai bine pe anumite actiuni si trairi ale personajelor.
Acesta nu este un film de actiune. Nu contine efecte CG, nu exista violenta absurda, e linistit si schimbator, dar in acelasi timp, nu este o vizionare usoara.
Este un film intunecat si complex, care arata emotiile fundamentale ale omului, prin limbajul corpului si motivatiile acestuia, cu urmariri de masini inteligente, violenta in exces care iese in evidenta mai tare ca intr-un film de groaza si momente trecatoare de tandrete, care va atrag in lumea emotionala a protagonistilor.
In ciuda maiestriei absolute, Drive nu este pentru toata lumea. Oamenii care prefera un chelios plin de muschi, cu glume proaste si replici �inteligente�, ar trebui sa stea departe de acest film, intrucat aduce foarte putin cu filmul standard Hollywoodian de gen si in mod clar veti fi dezamagiti.
Pentru mine, Drive a fost ireal, tensionat, amuzant, revoltator si mai ales, surprinzator.
Acest film va ramane in istorie ca unul din cele mai bune filme de actiune din anii 80, care nu s-a facut cand trebuia.
Bad Teacher 10/10 :D
Atat am ras la filmul asta.Ma rog nu oricarui este pe plac,dar celor iubitori de comedie este excelenta.
Super 8 8/10
Unul dintre cele mai interesante filme pe care le-am vazut. Mi-au placut atat scenariul si efectele speciale cat si legaturile care se infiripa intre personajele principale. Desi mi s-a parut poate putin grabit pe alocuri, il recomand cu caldura.
Fright Night 9.5/10
Super filmul.Genul horro-comedie dar in sensul bun.Merita vizionat.
Inglourious Basterds 8/10
Inca un film pe care nu regret ca l-am vazut! Mi-a placut scenariul dar si jocul actoricesc care a fost exceptional.
http://www.youtube.com/watch?v=tNGK9d7ZE7E=:))
Warrior 2011 8/10
Un film superb despre 2 frati care participa la un turneu de MMA , dar e mult mai mult decat un film cu batai:)Recomand:D
Uite ca am vazut si remake-ul... sincer mi-a placut. O singura chestie nu prea mi-a placut, a fost scena de viol din el! nu prea i-am vazut rostul...dar in rest un film bun. 9/10
David și Amy Sumner (James Marsden și Kate Bosworth), un scenarist hollywoodian �mpreună cu soția sa, actriță, revin �n orașul ei natal din sudul �ndepărtat pentru a pune �n v�nzare casa familiei după decesul tatălui ei. Odată ajunși acolo, răbufnesc tensiuni din mariajul lor, apar conflicte și cu localnicii, iar atunci c�nd intră �n scenă și fostul iubit al lui Amy, Charlie (Alexander Skarsgard), se ajunge la confruntări violente.
Imi place cum se numeste filmul in romaneste Ţapi ispăşitori
Revolver - 9.5/10
O capodopera dusa la absolut. Totul, dar totul tinde catre perfectiune cinematografica. Interpretarea, cadrele cu grija alese, "greselile" facute intentionat, scenariul, coloana sonora - tot. Ideea filmului este exceptionala, o buba psihologica. Chiar mi-a intrecut asteptarile desi stiam ca sforile au fost trase de Guy Ritchie - ale caror filme le devorez. Singurul lucru care il desparte de nota 10 este acel replay value pe care foarte putine filme il au. Nu are rost sa mai vezi filmul asta o data din moment ce la sfarsit ti se dezvaluie totul... mai mult sau mai putin.
Bad Santa – 7 / 10
Un film de Craciun care nu este un film de Craciun. …dupa standardele obisnuite.
Este un film de sarbatori gresit in atat de multe feluri, special si in mod clar original. Contine spiritul si mesajul sarbatorilor, dar le livreaza intr-un pachet nemaivazut pana acum.
Fiecare moment este mai ofensator si scandalos decat cel dinainte. E crud, vulgar si jignitor, dar o face intr-un mod inteligent.
E unu din cele mai bune filme de Craciun din toate timpurile. Casting-ul este genial, iar chimia dintre personaje este foarte bine realizata.
Billy Bob Thornton este teribil de amuzant in rolul de ratat-betiv ce imbraca acelasi costum rosu in fiecare an in perioada sarbatorilor. Doar vazandu-l pe Mos Craciun comportandu-se ca un betiv si injurand la fiecare doua cuvinte, va spune cat de diferit este acest film de restul filmelor de sezon si va prinde pana la genericul de final.
Interpretarea tuturor actorilor a fost mai buna decat ma asteptam. Billy Bob Thornton a facut o treaba excelenta. Tony Cox este absolut hilar ca “midget”. Raposatii John Ritter (care a murit chiar in timpul filmarilor) si Bernie Mac au facut roluri bune. Chiar si prestatia pustiului a fost foarte buna, chiar daca personajul sau este teribil de enervant.
Daca vrei orice altceva, dar nu cel mai ofensator film cu Mos Craciun, te sfatuiesc sa stai departe. Daca totusi esti atras de acest film, iti promit ca o sa-ti dea lacrimile de ras.
The Number 23 – 7.5 / 10
9 / 11 2001, 9 + 11 + 2 + 1 = 23; JFK a fost ucis pe 22 noiembrie 1963, 2 + 2 = 4, 1 + 9 + 6 + 3 = 19 si 19 +4 = 23; Cezar a fost injunghiat de 23 de ori, si asa mai departe.
Thrillerele psihologice sunt un concept foarte greu. Ai nevoie de un sfarsit excelent. Incepi filmul, construiesti cu suspans si actiune, adaugi putina paranoia si gata. Destul de usor. Finalul este partea mai complicata.
Filme ca Memento si Fight Club au facut-o foarte bine. Intorsatura lor, nodul de anxietate care se incalceste si se deznoada, doar ca sa te „pregateasca” pentru inca un nod de sfarsit, ce te lasa „breathless” si tulburat, chiar perturbat daca esti „norocos”.
Dar fara sfarsit, fara ultima lovitura in nas sau in stomac, un thriller psihologic este doar o adunatura de sireturi dezlegate.
Nu ma intelegeti gresit. Este un foarte bun film in doua acte, iar daca stiti sa va opriti cand trebuie, sa inchideti filmul si sa va luati floricelele, veti fi mult mai incantati de acest film.
Dar acel al treilea act, cu momentul culminant foarte clar si slab scris, ne lasa cu acel sentiment de dezamagire a ceva promitator, transformat brusc intr-o iluzie amara. Nu voi dezvalui sfarsitul, voi spune doar ca poate fi sumarizat prin cuvantul „banal”. Si banal este cuvantul care nu ar fi trebuit sa defineasca „The Number 23”.
Jim Carrey dovedeste inca o data ca poate face un rol serios (dupa Eternal Sunshine of the Spotless Mind si Truman Show) si chiar poate sustine un film intreg, ce se invarte in jurul personajului sau.
Virginia Madsen face un rol bun ca sotia lui Carrey, protectoare si iubitoare, dar fara prestatia lui Carrey, n-am fi avut, poate, decat un alt film de duzina.
Exista, o chimie excelenta intre Carrey, Madsen si „fiul” lor, Logan Lerman. Acest film foloseste cu succes intreaga familie in scenariu, intr-o masura in care foarte putine filme reusesc.
De asemenea, veti simti o conexiune cu personajul lui Carrey, care devine obsedat de numarul 23. Ma indoiesc de faptul ca un numar ar putea distruge viata cuiva, dar sunt sigur ca toata lumea a trecut prin unele coincidente ciudate, ce parca erau legate intre ele.
Nu puteam sa inchei acest review fara sa aduc vorba de atmosfera incredibila realizata prin „adoptarea” stilului de film Noire, o realizare de exceptie facuta prin contraste indraznete, prin lumini plasate perfect pentru a realiza niste umbre perfecte, prin jocul de culori incredibil de bine realizat, prin dialogurile simple si directe, precum si prin cel mai accentuat element al filmelor Noire, monologul cu vocea putin ragusita, excelent realizat.
Iar atmosfera Noire nu putem avea fara o coloana sonora care sa sustina toata aceasta realizare grafica si, desigur, sunetul este la inaltime. Pe langa vocea lui, mentionata mai sus, toate dialogurile sunt perfect rostite si acompaniate de sunete clasice, iar cele putine melodii alese, completeaza perfect tabloul ales.
Sunt sigur ca dupa vizionare, veti adauga numerele din numarul de telefon, CNP, data nasterii sau numele, pentru a vedea daca sunteti „blestemati” sau nu.
Eu personal, chiar si dupa a 3a vizualizare, tot mi-am "calculat" anumite lucruri :P
Green Lantern (2011) -Green Lantern (2011) - IMDb"target="_blank">Green Lantern (2011) - IMDb
Sincer nu a fost rau deloc , nu-mi pare rau ca l-am vazut ... nu are o poveste complicata deloc , interpretarea lui Ryan Reynolds este ok ( desi cred ca ar fi putut mult mai mult) , efectele speciale foarte bune , actiunea nu te plictiseste .
Nota:7.5/10
Principii de viata (2010) - -10/10
Un film incredibil de interesant! M-a lasat fara cuvinte. I-am dat -10 deoarece merita un final mai amplu:)).
Puncture � 7 / 10
O drama dupa fapt real, care incepe incet, nu are asa multa actiune, poate chiar in prima jumatate de or ate vei intreba daca vei rezista pana la sfarsit, dar dupa acele 30 de minute te atasezi de personaj si ajungi sa speri intr-un dependent de droguri.
Este un caz real ce a inceput in Houston in 1998 si a salvat milioane de vieti in intreaga lume.
Nu pot spune foarte multe lucruri despre filmele facute dupa fapte reale. Scenariul este cum este, cu mici variatiuni pentru a tine telespectatorul prins in fata ecranului, dar obligat sa respecte firul epic adevarat.
Filmul se axeaza pe patru personaje, Mike Weiss, Paul Danziger, Jeffrey Dancourt si asistenta Vicky, pe cum au ajuns in situatia data si nu pe castigarea cazului, acesta fiind doar motivul pentru care povestea a meritat spusa.
Chris Evans, care ne-a obisnuit pana acum doar cu roluri de actor de comedie (Not Another Teen Movie), filme de actiune (Losers, Cellular) sau filme cu supereroi (Fantastic Four, Captain America) are o interpretare magistrala in aceasta drama, ceea ce ne demonstreaza ca poate face cu usurinta si roluri mai serioase.
Isi intra foarte bine in rol si este foarte credibil. La un moment dat, vei ajunge chiar sa-ti para rau pentru nenorocitul prins in dependenta de droguri , luptand totusi pentru o cauza nobila si in ciuda tuturor obstacolelor, te face sa speri ca se va face bine si va rezolva cazul�stii tu�sfarsitul normal pentru un astfel de film � The happy ending.
Dar vorbim despre o poveste reala iar sfarsiturile fericite sunt doar in basme.
Si in London a jucat bine. Sau cel putin mie mi-a placut foarte mult :) .
Final Destination 5 � 7.5 / 10
Daca ai de gand sa vezi acest film, o faci pentru stii la ce sa te astepti. Desi sunt un fan al acestei serii, pot spune ca dupa primele doua, totul s-a dus doar in jos, al doilea fiind, poate, cel mai bun din serie.
Cum era de asteptat, formula nu s-a schimbat foarte mult, desi are o aditie noua, pe care nu vreau sa o dezvalui. Este un �concept� nou ce cred ca va schimba putin viitoarele titluri, in sensul ca vom vedea mai multe crime si mai putine accidente, desi dupa cum se termina, nu prea mai ramane loc de contiunare.
Dupa cum probabil ti-ai dat seama, de data asta avem un subiect ceva mai accentuat si un scenariu ceva mai bine pus la punct. Totodata, avem un sfarsit neasteptat, ce va lua pe foarte multa lume prin surprindere si va va face sa exclamati OMFG sau WTF, daca, desigur, nu v-a fost stricat de cineva inainte.
Este bine de stiut si faptul ca scenariul realizat de Eric Heisserer acorda putin mai mult timp si actiune supravietuitorilor inainte sa fie "alesi�. Incepi chiar sa simti ceva pentru ei, inainte de mult asteptatul sfarsit.
Sunt foarte constient ca sunt personae care se uita la acest film (aceasta serie) doar pentru accidentele de la inceput si pentru mortile de pe parcursul filmului, iar acest film nu-i va dezamagi.
Fara sa ofer vreun spoiler, pot spune sincer ca scena cu podul de la inceput este o capodopera, realizata extrardinar, ce, din cate mi-am dat seama fara sa-l vad in 3D, foloseste tehnologia foarte bine (ca tot filmu dealtfel). Nu este de mirare, avand in vedere faptul ca a fost facut in colaborare cu James Cameron pe partea de efecte 3D.
Sunt un fan al filmelor horror bine facute, dar chiar si mie mi-a fost greu sa privesc unele morti, strangand din maini de fiecare data cand cate un character era omorat intr-un mod hidos. Fara nici un dubiu, este cea mai buna scena de inceput de la Final Destination 2.
Si scenele mortale�WOW. Sunt tulburatoare, amuzante si uneori socante, iar uneori chiar toate in acelasi timp. Acest lucru se datoreaza, cred, noului regizor, Steven Quale, care se joaca efectiv cu asteptarile publicului. El expune atat de multe moduri in care poate ucide un personaj intr-o scena si atunci cand credeti ca personajul va cadea intr-o teapa, moare intr-un mod cu totul diferit.
Suspansul construit inaintea unei morti este extraordinar si este unul din motivele pentru care recomand acest film.
Dintre actori, singurul care a iesit putin in evidenta, este Tony Todd, pe care l-am vazut ultima data in Final Destination 2 (dupa ce aparuse si in primul), care este versiunea Americana a lui Snape (din Harry Potter). Imi place la nebunie felul in care-si livreaza replicile, cuvant�cu�cuvant�
Restul actorilor fac niste roluri cel mult mediocre, nereusind sa transmita nici macar o farama de durere/suparare.
Final Destination 5 readuce la viata o francize aproape moarta. Este pur si simplu socant, distractiv, tensionat, amuzant, tulburator si este, probabil, cel putin la fel de bun ca Final Destination 2.