Dupa cum stiti, este la moda acum scandalul introducerii in grila de programe a distribuitorului prin cablu UPC a canalelor GSPTV. Canale care transmit campionatul nostru de fotbal (pe langa Antena 1).
Fapte: Antena 1, RDS si RCS fac parte din concernul Voiculescu care a cumparat drepturile de televizare pentru liga lu' mitica. Acum astia vor cam 28 de milioane de la UPC pentru a le permite transmisia canalelor respective. Asta inseamna plata suplimentara pentru abonatii UPC inca 2 euro si ceva. Prin asta se urmareste o lovitura de marketing. Adica, gandesc ei, pe urmatorii trei ani vom reusi sa ne impunem monopolul asupra televiziunii prin cablu deoarece abonatii UPC daca nu vor vedea meciurile (a se citi aranjamentele) din LIGA 1, vezi doamne vor migra in masa catre consortiul nostru. Uite ca treaba asta nu se intampla. GSPTV se afla intr-o situatie delicata, deoarece daca UPC nu pune botul, astia vor fi nevoiti sa cedeze dupa etapa 6 drepturile de televizare. Pe NET, curentul este in favoarea UPC.
Ce vreau sa va intreb? Lasand la o parte afinitatea mea fata de UPC (am 16 ani la ei si pot sa spun ca nu am avut probleme majore), va rog sa raspundeti la pollul de mai sus si sa postati eventuale comentarii.