Acuma am citit asta. Cine si-ar moda consola ? Pai foarte multi din aia care si-o modeaza si acum. Multi prefera chestii piratate, chiar daca un joc costa 1 euro sau 100 euro. La fel cum multi prefera originalele. E o chestie de principiu. Crezi ca daca in Romania ar costa jocurile 20 lei nimeni nu si-ar moda consola ? Te inseli, sunt multi pustani pentru care 20 lei e o suma deloc de neglijat. La fel si in Italia, nu toti castiga 3000 euro. Si chiar si cei care castiga mult au si cheltuieli - rate, asigurari, etc.
Hai sa-ti mai dau un exemplu, in multe hypermarket-uri am vazut filme mai vechi pe dvd la 4-5 lei. Originale, carcasa, tot. Cu toate astea majoritatea romanilor n-o sa le cumpere, ci tot la torrente apeleaza, pe principiul : de ce sa dau 5 lei cand ma pot uita gratis ? Eu gandesc asa : daca trebuie, renunt la un suc sau ceva si-mi iau filmul. Altii gandesc fix invers : de banii pe care-i dau pe filmul ala mai bine-mi iau o bere. Sunt oameni si oameni.
Revenind la jailbreak, eu ii vad utilitatea intr-un caz : daca ai ps3 cu optic defect. In rest prefer sa am jocul original la colectie, chiar daca nu ma joc niciodata online.