N-o sa vezi DirectX pe altceva in afara de masini Microsoft. In secunda in care Microsoft vinde DirectX-ul - moare!
Printable View
N-o sa vezi DirectX pe altceva in afara de masini Microsoft. In secunda in care Microsoft vinde DirectX-ul - moare!
Imi pare rau sa te dezamagesc, dar Sony nu este in niciun fel proprietar pe Blu-ray... tehnologia e patentata de BDA (Blu-ray Disc Association) care initial se numea BDF (Blu-ray Disc Founders). Din BDA face parte si Sony (pe langa Apple, Dell, HP, TDK, Samsung & Co.). Ei au avut primele prototip-uri, pe cand Samsung a avut primele playere... dar asta e cu totul alta mancare de peste. In momentul de fata oricine vrea sa vanda device-uri cu Blu-ray, plateste la BDA, nu la Sony ;)
Later edit: stiu, a ramas imaginea asta "pe retina", cum ca Sony = Blu-ray si Microsoft = HD-DVD. Da, fiecare a sustinut un format, iar Microsoft a pariat pe calul gresit.
Conform wikipedia apple si dell nu sunt nici fondatori nici membri bda Monky.
Nu mai crede tot ce gasesti pe Wikipedia... Uite aici definitia oficiala (pe blu-ray.com):
Ai raspunsuri la toate intrebarile aici: Blu-ray.com - Blu-ray FAQ, inclusiv ceea ce ai spus mai sus:Quote:
Blu-ray (not Blue-ray) also known as Blu-ray Disc (BD), is the name of a new optical disc format jointly developed by the Blu-ray Disc Association (BDA), a group of the world's leading consumer electronics, personal computer and media manufacturers (including Apple, Dell, Hitachi, HP, JVC, LG, Mitsubishi, Panasonic, Pioneer, Philips, Samsung, Sharp, Sony, TDK and Thomson). The format was developed to enable recording, rewriting and playback of high-definition video (HD), as well as storing large amounts of data. The format offers more than five times the storage capacity of traditional DVDs and can hold up to 25GB on a single-layer disc and 50GB on a dual-layer disc. This extra capacity combined with the use of advanced video and audio codecs will offer consumers an unprecedented HD experience.
While current optical disc technologies such as DVD, DVD±R, DVD±RW, and DVD-RAM rely on a red laser to read and write data, the new format uses a blue-violet laser instead, hence the name Blu-ray. Despite the different type of lasers used, Blu-ray products can easily be made backwards compatible with CDs and DVDs through the use of a BD/DVD/CD compatible optical pickup unit. The benefit of using a blue-violet laser (405nm) is that it has a shorter wavelength than a red laser (650nm), which makes it possible to focus the laser spot with even greater precision. This allows data to be packed more tightly and stored in less space, so it's possible to fit more data on the disc even though it's the same size as a CD/DVD. This together with the change of numerical aperture to 0.85 is what enables Blu-ray Discs to hold 25GB/50GB. Recent development by Pioneer has pushed the storage capacity to 500GB on a single disc by using 20 layers.
Blu-ray is currently supported by about 200 of the world's leading consumer electronics, personal computer, recording media, video game and music companies. The format also has support from all Hollywood studios and countless smaller studios as a successor to today's DVD format. Many studios have also announced that they will begin releasing new feature films on Blu-ray Disc day-and-date with DVD, as well as a continuous slate of catalog titles every month. For more information about Blu-ray movies, check out our Blu-ray movies and Blu-ray reviews section which offers information about new and upcoming Blu-ray releases, as well as what movies are currently available in the Blu-ray format.
Happy? Daca vrei lista completa a membrilor BDA, vezi aici. O sa vezi ca e si Microsoft printre ei. ;)Quote:
Who developed Blu-ray?
The Blu-ray Disc format was developed by the Blu-ray Disc Association (BDA), a group of leading consumer electronics, personal computer and media manufacturers, with more than 180 member companies from all over the world. The Board of Directors currently consists of:
Apple Computer, Inc.
Dell Inc.
Hewlett Packard Company
Hitachi, Ltd.
LG Electronics Inc.
Matsu****a Electric Industrial Co., Ltd.
Mitsubishi Electric Corporation
Pioneer Corporation
Royal Philips Electronics
Samsung Electronics Co., Ltd.
Sharp Corporation
Sony Corporation
Sun Microsystems, Inc.
TDK Corporation
Thomson Multimedia
Twentieth Century Fox
Walt Disney Pictures
Warner Bros. Entertainment
Da ok my bad, u happy 2 now?
Yup, happy! Dar nu pt. alt motiv decat acela ca e bine sa fim corect informati. De aici si vorba "un om informat = un om fericit" :)
Bine, daca ar fi sa sapam mai adanc in istorie (uite ceva ce n-o sa gasesti pe Wikipedia in pagina oficiala a Blu-ray-ului), inventatorul propriu zis este Shuji Nakamura (un profesor la UCSB). El a inventat dioda blue laser (de aici si numele). Sony si Pioneer au creat prototipul, si pentru a sustine un format worldwide, peste 2 ani au creeat Blu-ray Disk Founders, care mai tarziu va deveni Blu-ray Disk Association. Simplu, nu?
Perfect de acord.
Mai oameni buni, lăsați Wikipedia, daca vreau scriu acum in Wikipedia ca noul Xbox se lansează oficial in România, mai mic, mai rece, mai picant. Eu îmi doresc ceva mai puternic, mai ales ca încă nu am făcut pasul, daaaaar nu se va întâmpla asa ceva, sunt foarte sigur, nu cred ca "baetzii" de la MS sunt atat de...nebuni.
Tare faza! Teleshoping in toata regula!
Venim cu 100 de bundle uri care de care mai chicioase si mai pompoase!!! Plus un joc "ca cado"!
Dar, stati ,asta nu e tot, venim si cu un slim, cat de curand!!!
Ca si potential client ce fac? Cumpar acum sau astept?
MonkY poate ne dai un link cu cele 10 mil de console vandute, tot veni vorba de inf corecte. Pana in mom de fata gasesc ca si cifre de vanzari intre 5-7 mil unitati vandute.
"Aveau vreo 6 milioane de console vandute deja... presupun ca va mai dura pana va intra in productie cu noul procesor (cu siguranta nu in 2014)... prin urmare se vor face vreo 10. Si nu, exact asta spuneam... nu au cum sa scoata o versiune "overclockata" sau cu DDR4, pentru ca e ca si cand ar spune propriilor cumparatori (cei 10 milioane): "Ce fraieri ati fost ca ati cumparat varianta beta". Si repet, asa ceva nu se face."
Se refera la numarul potential de console vandute pana apare tehnologia asta...
Cred ca e prima oara cand aud pe cineva ca este nemultumit de faptul ca i se ofera prea multe optiuni. Acum spune-mi sincer, ai fi preferat sa ai o singura varianta, un singur bundle si atat? Eu unul prefer sa fie cat mai multe optiuni...
Daca vrei sa joci ceva cu adevarat pe X1, cumperi repede, nu astepti sa vezi ce mai iese la anul. Pentru ca pe principiul asta, o sa iasa tot timpul altceva "la anul" si nu mai ajungi sa te bucuri de nimic. Iar perioada asta mi se pare cea mai OK, mai ales ca vine Black Friday, Craciun & Co.... Te gandesti ca-ti faci si tu un cadou frumos.
Asa cum au spus si colegii de mai sus, read my words. Era o estimare in care am inclus si numarul potential de console care s-ar vinde pana ce un nou SKU ar iesi pe piata. Presupun ca esti constient de faptul ca daca maine AMD vine cu un nou CPU/GPU, mai dureaza niste luni sa ajunga in mass production, nu?
Daca pana acum am vazut clare dovezi ca Microsoft stie sa le arate clientilor ca sunt sufletul bussinessului, probabil ca vom vedea un xbox one slim mai repede decat unul mai performant.
Păi şi ţie ţi se pare normal, dacă îl scoate curând le arată doar că sunt generaţia cobai, adică voi daţi bani până scoatem o consolă mai bună, probabil că şi de aia tot scad preţul la ele, de la 3000 de lei cât era una au ajuns 1800, cea ce este un lucru bun pt. restul.
Daca vor pastra doar partea slim si nu va afecta performanta nu vad de ce ar desconsidera pe cei cu fat?
Pe de alta parte ar putea sa-si schimbe si ei complet mentalitatea, uitandu-se la orice altceva de pe piata (exceptand consolele). La urma urmei, nu asa procedeaza toata lumea? In fiecare an, un nou iPhone, un nou iPod, un nou Nexus, un nou Galaxy S, Note, MacBook... Si totusi oamenii le cumpara fara a se considera cobai.
Bine, consolele au atras tocmai prin "stabilitatea" lor si faptul ca o generatie a rezistat multi ani pe piata. Dar, ce s-ar intampla daca ar veni cineva si ar schimba asta. Pe sistemul "o noua generatie" la fiecare 2-3 ani. Pe mine nu m-ar deranja, cu conditia sa fie backward compatible, iar jocurile sa se scaleze up/down. Adica sa pot juca si pe generatie veche acelasi joc, chiar daca in 720p in loc de 1080p, sau in 1080p in loc de 4K.
Atunci my dear Monk friend as trece din nou la PC pentru ca unul din motivele pentru care am trecut la consola a fost stabilitatea si cel de-al doilea durabilitatea vis-a-vis de trendul pc cate o componenta sau tot sistemul la cativa ani.