Single post: To upgrade or to not upgrade...

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    To upgrade or to not upgrade...

    Salutare consolisti! Dupa cum v-ati obisnuit probabil deja, din cand in cand in real life apare cate o situatie mai complicata decat "the usual foot in the a$$", urmata de un demn moment de WTF? Well, e unul din acele momente care din pacate se intampla pe serverul nostru. Nu stiu daca ati observat, dar de la o vreme se comporta erratic. Apar ceva slowdowns, niste timeout-uri bizare... anumite operatiuni care in mod normal erau instante, cateodata dureaza 20-30 de secunde.

    De aproape o luna atat eu, cat si sid (omul de baza cand apar belele)... precum si cei din Datacenter am incercat sa gasim o rezolvare. Dupa o tona de debugging, patch-uri, fix-uri, recompilari, alte kernele... tichete la vBulletin, teste de Apache, MySQL, php... Am ajuns la concluzia ca avem 2 solutii:

    1. Sa renuntam la o groaza de functii de pe site, functii care incarca prea mult RAM-ul si cele 2 Xeoane...
    2. Sa facem un upgrade la RAM/CPU (cu RAID-ul inca stam bine)

    Prima solutie nu ma incanta prea mult... si avand in vedere faptul ca forumul tot creste, mai devreme sau mai tarziu nu vreau sa ajungem iar sa taiem si mai mult. Dar, in ultima instanta... daca asa veti decide voi, asa vom face.

    Pentru a doua solutie, din micul meu buget eu deja am achizitionat 2 procesoare Intel Xeon E5450 (12M Cache, 3.00 GHz, 1333 MHz FSB), maximul suportat pe serverul nostru. Mai mult, am achizitionat si un HDD mai rapid pt. backup... Insa pentru RAM in momentul de fata, la intrebarea "Can you get some?", bugetul meu mi-a aruncat in fata un mare "NO, YOU CAN NOT!".

    Este si motivul pentru care am pornit acest thread. Voi face un poll, la care am rugamintea sa nu raspunda decat userii Premium, adica cei care au donat pentru site. Mai exact, sa-mi spuneti daca putem folosi din banii ramasi pt. hostingul de anul viitor. Sau nu. It's all upto you.

    Din pacate, cei 32GB RAM care sunt necesari, sunt niste module al naibii de greu de gasit, care trebuie sa fie ECC, Fully Buffered, neaparat 2Rx4, neaparat 8 x 4GB, neaparat cu heatsinks... Din cate am vazut, un astfel de kit second hand (nici nu vreau sa ma gandesc cat costa nou) ajunge pe la 5-600 EUR. Normal ca as vrea noi cu garantie (de obicei au lifetime astfel de nebunii), dar... nu e buget.

    Prin urmare, vorba lunga = saracia omului. Votati si voi (la urma urmei voi ati donat acei bani)... si vom vedea ce vom face mai departe.
    Thanks in advance!
    Attached Images Attached Images server_cg.jpg