Single post: Urmatorul iPhone va avea scanner de amprente!
-
Admin

Originally Posted by
HollowMan
Sunt oarecum de acord cu ce s-a zis legat de furatul amprentei. Inteleg sa aiba statul/politia amprentele mele desi sunt convins ca in momentul de fata nu le are nimeni, dar de ce as vrea sa le aiba si o companie privata gen google/apple?
Si eu inca odata vin si intreb: cine a spus ca amprenta ta se duce la Apple/Google? E pe device-ul tau. Ca tu iti faci backup in cloud, faci sincronizare in contul tau pe net... asta e problema ta 
In aceeasi ordine de idei, ar trebui sa fie mort Facebook-ul de mult, pentru ca deja are o baza de date care depaseste cu mult ce are NSA sau altii.
In ziua de azi, privacy-ul e "overrated". N-ai vazut ce fericiti sunt americanii de noul Kinect 2? Sau de noul Always Listening de la Motorola? Astia or sa se bucure si cand or sa le implanteze chip-uri... Asa o sa mearga mai usor chestiile gen matchmaking.com 

Originally Posted by
HollowMan
Oricum daca iti fura telefonul si este cineva care se pricepe o sa iti fure datele de pe el chit ca ai pin, amprenta sau scanare a retinei

Nu e chiar asa simplu. Cu un TPM de 2 lei legat de BIOS/Boot... daca e o cheie de encriptare serioasa, cam plange cel care vrea sa sparga asa ceva. Au fost n cazuri in US in care au confiscat laptopuri encriptate cu module (care costa 20-30 USD, nu sunt cine stie ce) si unde acuzatul a refuzat sa dea parola... N-au avut ce sa faca autoritatile (bine, probabil ca nici nu au fost cazuri de terorism sau cine stie ce nebunii).
Noi am instalat un modul de genul asta la un client. Scria mare negru pe alb ca in cazul in care se respecta conditiile si totusi este spart, firma producatoare se obliga sa plateasca daune pana la suma de 50.000 USD. Asta inseamna ca au incredere in jucariile alea... altfel nu cred ca arunca nimeni cu banii pe geam.
Oricum, divagam. Mie imi place ideea. Cui nu-i place, poate dezactiva... Sunt curios ce alte goodies mai vin (in afara de iOS7).