Hey there!
It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to
register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more.
Register now!Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.
---
Hello!
Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te
inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere !
Inregistreaza-te acum !Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !
Single post: Problema sincronizare audio/video
-
Junior Member
Problema sincronizare audio/video
Am urmatoarea problema care a ajuns sa ma bantuie:
Setup: din ps3/ps4 iese audio optic catre un DAC care imi scoate analog doua rca-uri catre un amplificator denon , tv: samsung d5000/5500.
Simptom: imaginea se deruleaza inaintea sunetului [si nu invers cum pateste majoritatea lumii din ce m-am documentat].
In inteligenta mea infantila m-am gandit ca e din cauza dac-ului pe care il folosesc pentru a scoate semnal analog (fiio d07) si am achizitonat un amplituner sony dg500 (facand asocierea ca si sony a contribuit la aceasta interfata - sony/philips digital interface) in ideea ca voi avea o sumedenie de setari pentru sincronizare etc.
Nu numai ca semnalul neamplificat este mai prost decat la cutiuta de chibrituri (a se citi dac), dar m-a lasat cu ochii in soare la propriu cand am incercat sa fac niste setari banale .. am inteles ca e cu entry level sony si toate cele, dar aveam o cu totul alta imagine
In fine, acuma incerc sa imi dau seama daca voi putea rezolva in vreun fel problema asta elegant sau nu.
PS: Am incercat urmatoarele:
- sa scot semnalul optic din tv care la randul lui il prelua din hdmi si sa fac setari de delay din care tv-ul imi permite doar cu + (doar pentru cazul in care se proceseaza mai repede sunetul decat imaginea)
- sa las semnalul pcm curat (fara dolby / dts / alte nebunii), parca as fi vazut un pic de imbunatatire dar e posibil sa mi se fi parut
- sa ma joc prin setarile tv-ului pentru procesarea de imagine (game mode on/off, dinamic contrast si alte brizbrizuri)
Va rog aruncati cu idei ca eu am ramas fara