Il joc de vreo ora si am ajuns prin capitolul 3.

Povestea ma intriga. Atmosfera e superba. Personajele sunt exceptionale. Nu stiu cum, nu pot pune degetul pe ceva anume, dar povestea are un farmec deosebit si imi confera o senzatie pe care nu mi-au oferit-o multe alte jocuri. Vreau sa continui, vreau sa descopar, vreau sa vad ce se intampla. Si aici am terminat cu partile bune.

Am crezut ca ilustrele bare negre nu vor fi o problema atat de mare, insa sunt din cale afara de deranjante. Strica tot. Nu imi pasa de rezolutie. Da-mi-l in 720p daca nu il poti face ca lumea, dar nu imi taia 25% din ecran. 480p, poftim. Fac un compromis pentru povestea aia, dar sa imi ruleze in 2015 pe trei sferturi din ecran un joc mi se pare inacceptabil si revoltator, oricum ai lua-o. Si nu, sa nu imi spuna nimeni "Mai joaca-te, o sa te obisnuiesti, pana la urma." Pe sistemu' asta, si daca mananci un rahat si ti se pare oribil, poate cineva sa iti spuna : "E OK, baga mare, ca o sa te obisnuiesti." Iertati-mi comparatia.

O alta problema pe care o am apare atunci cand rotesc camera. Nu am intalnit de cand am PS4 asa ceva. Cand ma uit in jur, imaginea se blureaza, efectiv, si pierde serios din fidelitate. E ca un fel de frame drop. Nici nu stiu cum pot sa numesc defectu' asta tehnic pe care eu il consider major raportat la vremurile in care traim, dar daca ati jucat jocul, stiti cu siguranta despre ce vorbesc. E alta chestie pe care am incercat sa o ignor, dar nu pot. E acolo si ma deranjeaza teribil.

Ar mai fi si alte mici chichite, ca si atunci cand stau in fata unei oglinzi, iar in aceasta se reflecta dulapul din spatele personajului. Gameplay-ul mi se pare generic, sistemul de combat asijderea, dar nu ma plang de asta. Nu mi se pare o problema nici faptul ca exista atatea cutscene-uri si ader la ideea de "cinematic experience", dar imi displace tranzitia aproape inexistenta intre acestea si gameplay - chiar in prolog, nu imi dadeam seama la un moment dat daca sunt in continuare in mijlocul unui QTE sau e un cutscene, fiindca nu mai aparea butonul. Sure enough, era un QTE si a trebuit sa reiau faza.

Daca nu ar fi decorul, personajele si povestea, care sunt cu mult, mult peste asteptarile mele, ar fi fost din primele 10 minute pe bazar. Continutul propriu-zis e de nota 10, dar mizeriile tehnice sunt atat de pregnante incat altereaza sever produsul finit. Pacat. Avea un potential urias.