Quote Originally Posted by kkkotto07 View Post
...
A propos, si impozitul pe dividende este cheltuiala eligibila, intra la acelasi articol dar la litera h) cheltuieli privind plata datoriilor către bugetul statului. Aia care nu au stiut sa iti raspunda sunt total pe dinafara, daca luau procedura in mana si citeau poate nu pierdeau nici ei timpul dar nici tu. Un sfat, nu avea incredere in nimeni, nici in angajatii statului dar nici in consultantii privati, ca si acolo e mare prapad...
Pana acum vreo doua saptamani era mai neclara chestiunea cu dividendele insa acum cateva zile a fost publicat un articol in care au precizat clar, negru pe alb, ca intra in categoria de plati acceptate.

18 ianuarie 2021 Q&A: Informații utile granturi IMM

18 Ianuarie 2021

1. Se pot plăti datorii la bugetul de stat din banii de granturi?

Da, din banii de grant se pot plăti impozite și taxe către bugetul de stat, inclusiv contribuții salariale, CAS, CASS, impozit pe dividende, impozit pe venitul microîntreprinderilor, impozit pe profit. În privința contribuțiilor datorate pentru PFA, sunt eligibile cele în numele PFA și nu pe CNP. Nu sunt eligibile taxele și impozitele la bugetul local și amenzile de orice fel.
@14kkkotto07 : Multumesc pentru postare, citisem si eu respectivele chestiuni insa nu le-am luat atat de tare in seama pana sa-ti citesc postul.

Inca sunt indecis in legatura cu achiziita, nu as vrea sa am ghinion si la un control sa trebuiasca sa dau banii inapoi sau sa se intample alta chestiune neplacuta. Conform celor de la call center, solutia sigura ar fi achizitia unui laptop insa nu prea am asa mare nevoie de el. In cazul obiectivului foto, raspunsul depinde strict de ceea ce considera consultantul peste care nimeresti, unii zic ca se incadreaza, altii nu.

@MonkY: in cazul clientului tau despre ce tip de fonduri era vorba?