God of war

Este unul dintre cele mai violente, primejdioase și aspectoase jocuri dezvoltate de studioul Santa Monica.
Kratos se întoarce mai în vârstă și mai înțelept, dar la fel de brutal într-o poveste care imbina drama de familie și epopeea mitologică.

Jocul transformă călătoria lui Kratos și a fiului său într-unul dintre cele mai bune jocuri din ultimii ani: contine o poveste despre ce înseamnă să fii zeu, dar și despre ce înseamnă să fii om.

Lupta nu este la fel de comică, ca odinioară, dar acesta este încă un joc foarte violent, cu lupte sangeroase și intense împotriva creaturilor, de la strigoi înghețați până la monștri de dimensiuni diferite.
Puteți desfășura un arsenal de atacuri cu pumnii goi, cu un scut și un topor imbibat de gheață care, odată aruncat, zboară înapoi în mâna lui Kratos. Fiul său, Atreus, care plânge in timp ce vânează o căprioară într-una din primele scene ale jocului, devine treptat mai pregătit in luptă și ajută la confruntări.

Il consider pe Kratos un adevărat leu care caută să iși apere familia apelând la forta, viteză dar și la o tactică de luptă uimitoare. Pentru el doar moartea il poate opri și nu acceptă o remiză.
Strofa ce urmeaza descrie caracterul lui in totalitate.

"Totuna e dac-ai murit
Flăcău ori moş îngârbovit;
Dar nu-i totuna leu să mori
Ori câine-nlănţuit." G. Cosbuc