Single post: Premier League!
-
Senior Member
Eu respect foarte mult clubul Liverpool. Traditia lor este formidabila, fanii sunt nemaipomeniti iar stadionul lor este un adevarat tempul al fotbalului. Insa strategia lor manageriala e gresita. Benitez are meritul de a reusi, cu bani destui de putini, sa faca o echipa competitiva. A si castigat Liga Campionilor, insa nu are un lot suficient de echilibrat pentru a se bate la campionat. Are 2 jucatori de super clasa, si o gramada de mediocrii. Ca tactician ma enerveaza. Castiga mereu cu echipele mari din pozitia de out-sider, pentru ca joaca aglomerat si se bazeaza pe sclipirile lui Torres si Gerrard. In campionat asediaza echipele mici, insa cand se intampla ca piesele lui grele sa nu functioneze, sau sa fie foarte bine marcati, clacheaza.
Aseara, de ex. Torres era inconjurat mereu de 3-4 jucatori adversi, fiind unicul varf. La 2-0, ce face Benitez? Il retrage pe Gerrard in linia de mijloc, si il baga pe Voronin mai in fata, in locul lui Gerrard, insa nu varf. Era clar ca aveau nevoie de inca un varf, ca sa aiba sanse la centrari si sa-i ofere mai mult spatiu lui Torres. Insa el nu avea nici un varf pe banca. Degeaba aduceau mingea pana aproape de careu, cand in careu nu era nimeni... Tactic, Benitez e dezastru! 
Tottenham imi place. Defoe e in forma maxima. Au cel mai scund atac din PL, si Redknap incearca sa joace ca Barelona. Am citit un interviu cu el zilele trecute, si spunea ca o echipa ca a lui, cu 4 pitici in atac (2 ST + 2 Wing), + un AM de buzunar (Modric) si cu un mijloc nu foarte puternic (In fotbalul britanic mijlocul este mereu f. puternic, insa mai putin creativ), sansa lor e sa faca pressing si sa paseze pe jos, foarte rapid, dupa modelul Barcelonei. Spuena ca nici Barcelona nu are la mijloc ball winer-i, sau good taclkler-i, insa nu are nevoie, pentru ca mingea e la ei tot timpu', si iar cand trebuie sa recupereze, o fac mai degraba prin pressing si agilitate decat prein agresivitate. Pastrand proportiile, are jucatori suficient de tehnici si rapizi ca sa faca asta, insa per total, nu cred ca au forta necesara sa castige meciuri multe in deplasare. Se va bate la primele locuri, insa este putin probabil ca Totenham sa poata sa mentina ritmul tot sezonul. Oricum, o echipa interesanta, de urmarit cu atentie sezonul viitor.
Burnley are cu Chelsea week-end-ul viitor. Sa vedem ce o sa poata sa faca, insa nu am prea mari sperante... Oricum capul de afis fa fi sambata, pe Old Trafford, ManUtd vs. Arsenal!