Quote Originally Posted by Mihail View Post
Salut,

Ce model TCL este al tau? Vad ca este un QD-MiniLED de 98", dar este un model anume sau doar pe asta il au in gama, momentan? Multumesc!
Salut. Este TCL 98C8K. La ei e simplu. Gama de mai jos (cu mai putine features, less dimming zones, etc.) ar fi C7K, dupa care si mai jos este C6K. Pui in fata seriei diagonala, si iti iese modelul (de exp. un 65" din seria C6K va fi 65C6K). Vezi ca spre deosebire de altii, la TCL conteaza dimming zones inclusiv in functie de diagonala. De exp. al meu 98C8K are 3840 dimming zones, pe cand modelul de 75" are "doar" 1680 zone. The more, the better.
Quote Originally Posted by Espiritus View Post
Data viitoare tot OLED imi iau, ca nu ma mai pot uita la altceva. Nici la cinema nu mai merg, dar ii invidiez pe cei care pot tolera negrul imperfect de la LCD sau proiectoare.
Cred ca nu ai avut ocazia sa testezi un "LCD" decent cu full array dimming. De MiniLED nu mai vorbesc. Cand se stinge iluminarea din spate, e pitch black (pentru ca nu se mai bazeaza pe clasicele benzi LED din laterale - sau sus/jos). De fapt, la modelul asta nou, cel mai mult m-a enervat pana acum ca e "prea negru". Si nu ma refer la black crush, ci la faptul ca zonele negre sunt atat de intunecate (fata de modelul de la Sony) incat pare totul un pic cam nerealist. A trebuit sa mai cresc Gamma (2.4 in loc de 2.2), ca sa-l mai ridic un pic din acel negru. Stiu ce zici, probabil puse unul langa altul, intr-o camera perfect intunecata (cu zero surse de iluminare ma refer), e posibil ca negrul de la OLED sa fie "mai negru" (vorbim de un procent infim de 4-5%). Dar, punele side by side intr-o camera iluminata, si diferentele sunt zero. Ba mai mult, "LCD"-ul are clar contrast/brightness mai mare. Cel putin asa a fost in cazul meu, cand am testat side by side.
Quote Originally Posted by Espiritus View Post
dar ii invidiez pe cei care pot tolera negrul imperfect de la LCD sau proiectoare.
Toti ma intreaba la spatiul pe care-l am, de ce ma incurc cu diagonale asa mari, cand as putea da mai putin pe un proiector. No frickin' way! Urasc proiectoarele... cel putin pana in ziua in care voi putea sta cu luminile in casa aprinse si imaginea sa nu aiba nimic de suferit. Si da, cred ca si eu ii invidiez. Mai mult, eu ii invidiez pe cei care nu inteleg ce inseamna defectele de tip halo, banding, posterization, bleeding, etc. Mi-aduc aminte ce entuziasmata era nevasta-mea cand am luat un Samsung. I se parea imaginea perfecta. Si dupa aceea, mi-a luat 5 minute sa-i arat unde e defectul X, unde e defectul Y, Z... mvai, ce dezamagita era dupa. Si m-a intrebat, a fost foarte haioasa: "Auzi, dar de ce mi-ai zis? Ca mai bine nu stiam de ele!"