Hey there!
It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to
register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more.
Register now!Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.
---
Hello!
Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te
inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere !
Inregistreaza-te acum !Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !
Single post: PS3 pal/ntsc & HDTV pal/ntsc
-
Member
PS3 pal/ntsc & HDTV pal/ntsc
Pentru cei interesati de subiect m-am gandit sa imi expun experimentele
in materie de pal/ntsc.
Personal am testat pe PS3.
Singura metoda de a "imbina" 2 echipamente video din 2 regiuni diferite este printr-o legatura hd, mai precis prin hdmi. In primul rand semnalele 720i/p si 1080i/p nu sunt universale din simplul motiv ca opereaza la frecvente diferite in functie de regiune. Astfel pt zonele pal avem 720i/25hz 725p/50hz 1080i/25hz 1080p/50hz iar pentru zonele ntsc avem 720i/30hz 725p/60hz 1080i/30hz 1080p/60hz.
Diferentele intre ps3-ul pal si ntsc se regasesc in semnalele video 480i/p la 30/60Hz(ntsc) si respectiv 576i/p la 25/50hz(pal). La rezolutii de peste 720p consola opereaza la frecventa de 60hz indiferent de regiunea de care apartine.
CAZ1:
PS3 pal/HDTV ntsc:
HDTV-urile ntsc opereaza exclusiv la 30/60hz => vom avea semnal "video out" din PS3 doar la rezolutii de peste 720p. Problema apare la prima setare a consolei, cand nu poate sincroniza semnalul video. Solutia este de a conecta ps3-ul la un HDTV pal prin hdmi si accesam optiunea de autodetectie a tv-ului. Apoi reconectam consola la HDTV-ul ntsc si dupa ce primim imaginea pe ecran mai rulam odata functia de autodetectie a semnalului video. Rezultatul va fi eliminarea modurilor video nesuportate de tv, implicit vor ramane doar cele hd la 60hz.
Am testat 2 filme blu-ray si 2 jocuri si merg excelent, fara probleme de overscan, ghosting, decolorare sau shuttering.
CAZ2:
PS3 ntsc/HDTV pal:
HDTV-urile pal opereaza atat la 25/50hz cat si la 30/60hz => atata timp cat conexiunea video e prin hdmi totul ar trebui sa mearga fara probleme. Am testat aceleasi 2 filme blu-ray si 2 jocuri si rezultatul e la fel ca mai sus.