Single post: Povesti de inceput in acvaristica
-
Admin
Hai sa le luam pe rand:

Originally Posted by
killall1
eu nu sunt cu jbl , eu sunt cu eheim si dulpa , in afara de dulpa plant plant 24 mai folosesc Dupla Plant (tablete) = fertilizant saptamanal in masa apei , si Dupla Root K (tablete) = fertilizant pentru radacini , cam atata .
Pai daca esti cu Eheim si Dupla, la ce Dzeu pui JBL ClearMec Plus. Ai vazut in gama Eheim sau Dupla ceva asemanator ? Iti zic eu ca nu au.

Originally Posted by
killall1
ok am sa iti urmez sfatul si am sa iau de la ProdiBio ce miai supus tu mai sus BioTrace. si de aia te intreb ma sfatuiesti sa pun apa de la robinet lasata 2 3 zile la declorinat , sau sa folosesc si apa de la osmoza , e bine asa 10 litri de la osmoza si 10 de la robinet? de aia intreb ca sunt cam nou in chestia asta.. si am nevoie de ajutor. mersi.
Sincer, in afara de 2-3 profi (care fac remineralizare serioasa si cresc diverse ciudatenii de plante sau pesti) nu cunosc pe nimeni care foloseste apa de osmoza la acvariu de apa dulce. Doar cu Dupla Plant si Dupla Root K o sa incepi sa ai carente extraordinar de mari... si rand pe rand vei pierde plantele si pestii.

Originally Posted by
killall1
No3 = 5
NH4 = 0,05
NO 2 = 0,05
PH 6.85
TEMPERATURA 25 GRADE ACUMA
po4 0,02
FE 0,05
Kh = 3d
Gh = 4d
E clar, daca ai NH4 > 0, inseamna ca e deciclat acvariul sau bacteriile nu sunt suficiente pentru a le converti in NO2 si dupa aceea in NO3.

Originally Posted by
killall1
in legatura cu apa , in acvariu meu am cam 145 150 litri apa , el este de 180 dar cu substratu si cu buturugile ce le am cam atata apa am bagat , inca ceva am uitat sa iti spun , fix acuma 2 luni si 4 zile eu cand am pus apa am pus apa plata (poate zici ca sunt nebun ... dar chiar am pus apa plata de la kaufland cu ph 8 scria pe sticla cam 10 sticle de 10 litri deci 100 de litri si restu de la osmozor. ) poate am facut gresit poate nu . si acuma cand schimb apa schimb cam 20 de litri dar am zis de la somozor de aia te intreb , este bine sa pun 10 litri de la osmozor si 10 de la giuveta lasata cateva zile intrun bidon deschis ? indrumama spre bine

si cu fertilizanti am zis sa folosesc numai de la dupla , poate mai ini trebe alceva in afara de ce am scris mai sus te rog sa imi spui ..
Nu mai chinui pestii cu apa plata, mai ales cu pH 8... ca le dai socuri de vai de mama lor. Scala pH-ului este logaritmica... ceea ce inseamna ca un pH 8 este de 10 ori mai mare decat un pH 7, si de 100 de ori mai mare decat un pH 6. Tu care tii la 6.85, iti dai seama ce soc le dai punand apa cu pH 8 ?!?
Aici, daca vrei sa continui sa pui apa de osmoza, iti recomand sa mergi la reef.ro sa iei ceva pentru remineralizare. Vorbeste cu George (g.g) pt. ca si el foloseste apa de osmoza. Eu ti-as recomanda sa-ti faci un sistem de schimb la picatura... si nu mai stai cu butoaie, cu apa de osmoza, cu galeti si alte alea prin casa. Nu e necesar decat un astfel de filtru legat la reteaua de apa: http://www.consolegames.ro/forum/f63...nk/#post117584

Originally Posted by
killall1
Am curatat azi pompa interna si am gasit niste pui de molly morti in ea vreo 2 si ceva frunze mai mici , am spalat bureti in apa din acvariu si am pus o fiola de BioDigest . sper ca am facut corect. daca nu help me

cred ca amoniacul este prea mare asa ca am dat comanda si de StopAmmo si am sa iau si BioTrace . vreu sa spun ca pana acuma nu mia murit nici un peste din ce am avut .. inafara de cei 2 pui care iam gasit saraci in bureti cred ca au intrat si nu au mai putut iesi din filtru intern , cred ca am sa il scot cat de curand...
Pai ei saracii la cat amoniac si nitriti ai... rezista cateva zile, dupa care bye-bye... Fa schimb de apa 10-20% zilnic, cu aditie de BioDigest, StopAmmo si BioTrace, si in cateva zile o sa vezi ca se schimba situatia... Cat despre pui, daca vrei sa nu-i mai traga filtrul, iti recomand solutia asta (cu plasa de tantari) pe care o folosesc cu succes de-atunci: http://www.consolegames.ro/forum/f63...tml#post232529

Originally Posted by
killall1
Exact ce spuneam. Ai mare atentie... una este ClearMec, si alta este ClearMec Plus. Da, chestia asta e useless... nu-ti trebuie in filtru prostii care tin 3 luni. In filtru (mai ales ca ai Eheim), iti trebuie filtrare biologica buna (Eheim Substrat Pro sau Sera Siporax) si mecanica (bureti, vata de perlon)... si in primul sertar sa ai ceva mecanic (pt. maruntire si re-distribuirea apei).

Originally Posted by
killall1
deci ca fertilizanti vreu sa merg pe dupla , bacteri am sa merge pe Prodibio , filtre pompe si alte nebuni pe eheim , co2 si lumina pe cei de la denerlee , cu apa te rog sa imi spui ce am scris mai sus cum sa procedez... eu maxim schimb 20 de litri de apa deci daca e bine (10 de la osmoza si 10 de la ghiuveta ) .
Da, nu zic ca ai ales prea rau. Dupla, ProdiBio, Eheim, Dennerle... nume mari. Ar fi fost optim ca pt. toata linia de fertilizare sa fi mers pe aceeasi firma, dar... daca ai investit deja, pus si substrat... cred ca poti incerca. Cu apa ti-am zis... eu am mers pe schimb de apa la picatura cu un filtru de 5microni si unul de carbon... e metoda sfanta pt. mine. Am apa cristal, nu ma mai chinui cu nimic altceva... Si cui ii spun ca am acvariu de 550L si nu am ce sa curat in el... nu ma crede. Bafta !