Quote Originally Posted by MonkY View Post
Lucker: am un sfat mult mai bun. Decat 460OC, mai bine ia-ti placa asta (chipset 465): Gigabyte GeForce GTX 465 1GB DDR5 256-bit Placa video - PC Garage Are 2 ventilatoare, e super rece, super silent. Mai multe detalii ai aici: http://www.consolegames.ro/forum/f29...8800gts-512-a/
Si cine te opreste sa faci din 465 un 465OC ? Atata timp cat e racita suficient... Eu ti-am recomandat ceva care sa nu consume extrem, sa aiba racire adecvata (urasc turbinele alea cu un singur vent, si acela de 60mm)... si sa fie silent. In plus, e foarte ok la pret. Acum, tu iti iei ce doresti
Sorry MonkY, dar de cand a aparut GTX 460, GTX 465 a devenit oficial obsolete. Are consum mai mare, caldura mai mare, performanta mai slaba si e si un pic mai scumpa.

Pe scurt, bottleneck inseamna gat de sticla... in cazul de fata... gatuire. Cu alte cuvinte, limitarea/gatuirea nu va fi in placa video ci in alta componenta (in cazul de fata cred ca procesor, bandwith la memorie, etc.).

Si ca sa explic bottleneck-ul in ceea ce priveste o configuratie la PC: degeaba iei cea mai tare placa video daca in spate ai un Celeron. Bottleneck-ul va veni din procesor. Viceversa e valabila... degeaba ai ultimul i7 cu 6 core-uri, daca placa video e un 8400GS.

Prin urmare, pt. ce sistem ai tu, 465-ul e mai mult decat suficient... Poti sa iei si un 480, dar sa nu te mire ca vei avea rezultate mult prea apropiate de un 460. Asta datorita i5-ului 750. In cazul unui i7 980, deja bottleneck-ul ar veni din placa video (probably).

Anyway, nu are rost sa-ti bati capul cu asa ceva... i5 750 si un 465 si vei juca totul in FullHD cu toate la maxim (un pic de overclock la CPU insa n-ar strica deloc ). Bafta !
Nu se prea pune problema de bottleneck la sistemele cu quad-core din seria i5/i7 decat in cazul unui sistem SLI foarte tare, gen 2 GTX 460/470/480. Iar i7 980, pe cat e el de performant, e atat de scump ca nu merita in momentul de fata, i5 750 pe care-l are Lucker duce fara probleme orice joc aparut acum si probabil inca 1 an sau chiar 2 de acum incolo.

Quote Originally Posted by Razorel View Post
Sau iei asta, tot cu 2 ventilatoare (cred ca e acelasi design, deci ar trebui sa fie la fel de rece si silentioasa) si consum mai mic ca 465-ul.
Subscriu, placa e excelenta, are o tona de review-uri pozitive pe Newegg.com - GIGABYTE GV-N460OC-1GI GeForce GTX 460 (Fermi) 1GB 256-bit GDDR5 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready SLI Support Video Card