Single post: Castlevania - The Story behind the vampire killer

  1. #2 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Partea II-a - Haunted Castle si Castlevania The Adventure

    Bazandu'se pe succesul seriei la public (de fapt succesul in USA si Europa deoarece Japonia nu a primit jocurile anterioare foarte entuziast) cei de la Konami au decis sa creeze in 1988 un spinoff pe nume Haunted Castle dedicat arcade-urilor. Acesta este foarte similar cu primul joc din serie, avand 6 nivele la finalul fiecaruia intalnindu'se un boss. Diferenta majora vine prin faptul ca personajul principal poate echipa in locul clasicului bici si o sabie sau un buzdugan. Se pastreaza atacul secundar insa si acesta este diferit (fiind si o sursa de inspiratie pentru jocurile viitoare) fata de cele pana acum sub forma de bombe, bumerang, ceasuri-cronometru (care pot opri actiunea pentru un timp limitat), cruci sau torte. De data aceasta personajele principale sunt Simon (ring any bells) si Serena, intriga fiind bazata pe rapirea Serenei de catre Dracula. Grafica este mai avansata comparata cu versiunile de 8biti si parti din muzica folosita se regaseste in jocurile anterioare (si in cele care vor urma, evident refacuta). Jocul poate fi jucat si pe Playstation 2 (din pacate insa doar in Japonia) fiind parte dintr'o compilatie Konami.

    Odata cu lansarea console Gameboy in 1989 - cei de la Konami s-au gandit sa exploateze si acest segment (al handheld urilor) si sa lanseze un joc din seria Castlevania - pe nume Castlevania The Adventure (sau Legend of Dracula in Japonia). Acest joc nu se poate lauda cu o grafica impresionanta (nici macar pentru vremurile acelea) si nici gameplay ul nu este cel mai atragator, culmea este produs de catre Masata Maegawa (care dupa ce a parasit Konami a infiintat Treasure - cunoscut si pentru superhituri precum Gunstar Heroes, Radiant Silvergun sau Ikaruga). Personajul principal este Christopher Belmont (stramos al lui Simon) care porneste intr'un quest sa-l infranga pe Dracula. Jocul are 4 nivele, nu exista arme secundare si inimioarele iti incarca viata (spre deosebire de jocurile anterioare cand acestea incarcau munitia armei secundare) La sfarsitul fiecarui nivel exista un boss. Jocul a fost considerat la vremea lui ca fiind extrem de greu, desi aveai posibilitatea sa iti incarci viata (pe masura ce avansai) limitarea la doar 3 vieti (posibilitati de continuare a aventurii) a fost considerata de multi cam extrema, odata cu pierderea celor 3 vieti jocul se termina si trebuie luat de la inceput. Din fericire programatorii au introdus un sistem de puncte prin care numarul vietilor poate fi "recuperat". Similar cu alte jocuri de Gameboy nivelele au un anumit timp in care trebuie terminate altfel se pierde o viata.

    continuarea in Partea III-a
    Attached Images Attached Images castlevania_adventureboxing.jpg castlevania_adventure_gbc_screenshot1.gif castlevania_adventure_gbc_screenshot3.gif haunted_castle_flyer.jpg art_3639_id_25.jpg