Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 6 of 6

Thread: Castlevania - The Story behind the vampire killer

  1. #1 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar

    Castlevania - The Story behind the vampire killer

    Avand in vedere ca luna viitoare o sa apara noul joc din seria Castlevania intitulat Lords of Shadow voi incerca sa va prezint o mica istorie a seriei.

    Partea I - Castlevania si Castlevania II: Simon's Quest:

    Totul a inceput in 1986 cand Konami (firma producatoare) a creeat primul joc intitulat Akumajo Dracula (Devil's Castle Dracula) pentru Famicom Disc System (systemul cu discuri similare cu cele floppy pentru Famicom) si pentru MSX 2 (home computer foarte indragit de Konami, folosit de acestia si pentru lansarea altor jocuri de succes precum Metal Gear 2, Snatcher etc) si a fost exclusiv pentru Japonia.

    Pe consola a fost portat in 1987 in USA (1988 in Europa) - pe consola NES - sub titlul Castlevania - perioada in care a fost lansat a fost perfecta pentru ca NES ul domina piata de jocuri video. Castlevania a fost un succes imediat si a devenit un "clasic" instantaneu. Jocul este destul de liniar fiind compus de 6 nivele. Urmareste povestea lui Simon Belmont luptandu-se cu cei 6 bosi (la finalul fiecarui nivel) un liliac vampir urias, Meduza, mumii, monstrul Frankenstein si Igor, Grim Ripper (extrem de dificial) si evident Dracula (care are 2 forme) - folosind cele 2 atacuri, utilizand butonul B - faimosul bici (care poate fi upgradat) si apasand butonul "sus" + "B" o arma-secundara care poate fi descoperita atacand "lumanarile/candelabrele" din joc - acesta arma se alimenteaza cu inimi - care sunt descoperite intr'un mod similar. Jucatorul poate purta o singura arma-secundara la un moment definit. Jocul este foarte iubit de fanii seriei, Simon fiind considerat cel mai faimos membru al "clanului" Belmont.

    Desi multi publisheri erau fericiti daca obtineau macar un succes pe platforma NES, Konami a riscat (dupa succesul lui Castlevania) si a decis sa lanseze o continuare intitulata (sugestiv) Simon's Quest (Castlevania II) - aceasta continua primul joc si povestea lui Simon Belmont insa structura jocului difera, nu mai sunt nivele separate ci o harta a Transilvaniei pe care jucatorul o strabate cautand partile "imprastiate" a lui Dracula. Evident acest joc a aparut initial in Japonia (1987) sub numele de "Dracula II: Noroi No Fuuin" (The Cursed Seal - Sigiliul Blestemat) tot pe Famicom disk system, fiind insa lansat aproape simultan si in vest (USA si Europa - in 1988). Jocul poate fi caracterizat ca fiind parte-RPG, deoarece permite cumpararea de iteme si discutii cu personaje din orasele prin care trece Simon (plus un sistem rudimentar de experienta) si parte-platformer, pentru ca se continua alergatura (dupa partile din corpul lui Dracula) pe harta pentru a rezolva misterele jocului. Cea mai mare inovatie este probabil alternanta zi-noapte, odata cu aceasta se schimba si numarul de monstrii si rezistenta acestora (ziua sunt mai usor de invins, noaptea mai greu).

    continuare in partea a II-a ...
    Attached Images Attached Images castlevania.jpg castlevania_nes_screenshot1.jpg castlevania_nes_screenshot2.jpg castlevania-ii-simon-s-quest-1.jpg castlevania_2_nes_screenshot1.jpg castlevania_2_nes_screenshot2.jpg

  2. #2 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Partea II-a - Haunted Castle si Castlevania The Adventure

    Bazandu'se pe succesul seriei la public (de fapt succesul in USA si Europa deoarece Japonia nu a primit jocurile anterioare foarte entuziast) cei de la Konami au decis sa creeze in 1988 un spinoff pe nume Haunted Castle dedicat arcade-urilor. Acesta este foarte similar cu primul joc din serie, avand 6 nivele la finalul fiecaruia intalnindu'se un boss. Diferenta majora vine prin faptul ca personajul principal poate echipa in locul clasicului bici si o sabie sau un buzdugan. Se pastreaza atacul secundar insa si acesta este diferit (fiind si o sursa de inspiratie pentru jocurile viitoare) fata de cele pana acum sub forma de bombe, bumerang, ceasuri-cronometru (care pot opri actiunea pentru un timp limitat), cruci sau torte. De data aceasta personajele principale sunt Simon (ring any bells) si Serena, intriga fiind bazata pe rapirea Serenei de catre Dracula. Grafica este mai avansata comparata cu versiunile de 8biti si parti din muzica folosita se regaseste in jocurile anterioare (si in cele care vor urma, evident refacuta). Jocul poate fi jucat si pe Playstation 2 (din pacate insa doar in Japonia) fiind parte dintr'o compilatie Konami.

    Odata cu lansarea console Gameboy in 1989 - cei de la Konami s-au gandit sa exploateze si acest segment (al handheld urilor) si sa lanseze un joc din seria Castlevania - pe nume Castlevania The Adventure (sau Legend of Dracula in Japonia). Acest joc nu se poate lauda cu o grafica impresionanta (nici macar pentru vremurile acelea) si nici gameplay ul nu este cel mai atragator, culmea este produs de catre Masata Maegawa (care dupa ce a parasit Konami a infiintat Treasure - cunoscut si pentru superhituri precum Gunstar Heroes, Radiant Silvergun sau Ikaruga). Personajul principal este Christopher Belmont (stramos al lui Simon) care porneste intr'un quest sa-l infranga pe Dracula. Jocul are 4 nivele, nu exista arme secundare si inimioarele iti incarca viata (spre deosebire de jocurile anterioare cand acestea incarcau munitia armei secundare) La sfarsitul fiecarui nivel exista un boss. Jocul a fost considerat la vremea lui ca fiind extrem de greu, desi aveai posibilitatea sa iti incarci viata (pe masura ce avansai) limitarea la doar 3 vieti (posibilitati de continuare a aventurii) a fost considerata de multi cam extrema, odata cu pierderea celor 3 vieti jocul se termina si trebuie luat de la inceput. Din fericire programatorii au introdus un sistem de puncte prin care numarul vietilor poate fi "recuperat". Similar cu alte jocuri de Gameboy nivelele au un anumit timp in care trebuie terminate altfel se pierde o viata.

    continuarea in Partea III-a
    Attached Images Attached Images castlevania_adventureboxing.jpg castlevania_adventure_gbc_screenshot1.gif castlevania_adventure_gbc_screenshot3.gif haunted_castle_flyer.jpg art_3639_id_25.jpg

  3. #3 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Partea III-a Castlevania III Dracula's Curse si Castlevania II Belmont's Revenge.

    Odata cu partea a 3-a a povestii familiei Belmont, seria Castlevania se intoarce pe NES cu titlul Castlevania III Dracula's Curse (in 1990 pentru America de Nord sau 1989 sub titlul Legend of Demon Castle in Japonia si mult mai tarziu 1992, in Europa) preluand gameplay-ul seriei de pana acum si imbunatatindul cu personaje noi, lasand la alegerea jucatorului alegerea drumului care sa i se muleze perfect pe profilul acestuia (cu ajutorul ramificarii optiunilor de alegere a drumului) si aducand mici imbunatatiri grafice. Fara indoiala cel mai bun joc din seria Castlevania (pe 8biti) si privit de toti fanii seriei ca fiind unul dintre cele mai bune jocuri Castlevania. Jocul urmareste povestea lui Trevor Belmont (si se desfasoara inaintea primului Castlevania de NES) pe un total de 15 stagii, de asemeni avem de ales 3 personaje noi - Sypha Belnades (o tanara calugarita - cu atacuri fizice foarte slabe, dar cu atacuri magice foarte puternice) - Grand DaNasty (un pirat cu abilitatea de a se catara pe pereti si de a schimba directia in timpul saltului - un element major si unic pentru jocurile de pana acum) si Alucard (fiul lui Dracula, care poate trage cu fireballs si se poate transforma in liliac). Acestia il pot acompania pe Trevor (cate unul odata) si pot fi schimbati in timpul jocului - folosind butonul select se poate face schimbul intre Trevor si companionul, acestia imparti aceelasi lifebar si (cel mai important) aduc modificari in felul in care se termina jocul (in functie de personajul ales ca insotitor, sau daca nu s-a ales un insotitor deloc). Elementele de gameplay intalnite in jocurile anterioare se pastreaza (de ex biciul) si evident sfarsitul jocului este la latitudinea jucatorului (in functie de companion). Va recomand sa incercatia acest joc (si daca nu aveti un NES, sau nu vi-l permiteti, el este disponibil si pe Wii virtual console).

    Castlevania II - Belmont's Revenge (Gameboy)

    Anul 1991 a adus continuarea seriei Castlevania pe consola monocroma Gameboy - acest joc este probabil unul dintre cele mai bune jocuri pe aceasta consola (in mod sigur are una dintre cele mai bune coloane sonore, folosind la maxim potentialul consolei GB). Avem de-a face cu o continuare a primului joc, povestea aducandu'l in prim plan tot pe Christopher Belmont care incearca sa-si salveze fiul (Soleyiu) din ghiarele lui Dracula. Cele mai importante elemente fiind preluarea atacului secundar (care a lipsit in primul joc) si locul unde se desfasoara actiunea (4 nivele, fiecare fiind evidentiat printr'un castel cu teme diferite - aer, vegetatie, pamant si cristal). De asemeni o jocul foloseste de sistemul de parole.

    Continuarea in Partea a IV-a Super Castlevania IV si Kid Dracula ...
    Attached Images Attached Images cv3_na_box.jpg splash1.gif castlevania-iii-draculas-curse-20080930010459882_640w.jpg belmonts_revenge3.jpg cv2br0.gif
    Attached Images  

  4. #4 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    Ca o completare la ce-a scris rodarkone:

  5. #5 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    A apărut și ultimul episod din retrospectivă
    Mai vreau ...

    *p.s.

    Zilele astea trebuie să fac un review/preview la Castlevania Pachislot I și II

  6. #6 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    Recomand - Woooooooooo!

    <3 Yuta-Romeo - Music GOD!







    Șiiiiii !!!!!!








Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Replies: 0 Last Post: 18-02-2015, 12:52
  2. Replies: 0 Last Post: 19-06-2014, 17:19
  3. Replies: 0 Last Post: 30-06-2012, 15:24
  4. Replies: 0 Last Post: 15-07-2011, 21:37
  5. Replies: 0 Last Post: 10-07-2011, 10:40

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts