A izbucnit al treilea razboi mondial ? Coreea de Nord a bombardat o insula sud-coreeana !!!

Tensiune maxima intre cele doua Corei. Coreea de Nord a tras, astazi, sute de obuze asupra unei insule din Coreea de Sud, ranind mai multe persoane si omorand cel putin un soldat. Armata sud-coreeana ar fi ripostat, deschizand focul. Zeci de case au fost incendiate. Postul de televiziune YTN din Coreea de Sud a precizat ca este vorba despre aproximativ 200 de obuze de artilerie, anunta Le Figaro.

Autoritatile sud-coreene au confirmat faptul ca mai multe obuze au ajuns pe insula situata in vestul peninsulei coreeane, in Marea Galbena. Aceasta zona, in care se afla un detasament al armatei sud-coreene, este o zona disputata intre cele doua Corei de mai multi ani. Potrivit armatei, 14 soldati sud-coreeni au fost raniti: unul dintre ei a murit din cauza gravitatii leziunile suferite si alti trei sunt in stare critica.

Armata sud-coreeana se afla in alerta maxima. O reuniune extraordinara a cabinetului de securitate a fost convocata, iar presedintele Lee Myung-bak a spus ca se incearca evitarea transformarii incidentului intr-un conflict de amploare. Postul de televiziune YTN adauga ca Seulul a amenintat Phenianul cu represalii mai acceptate in cazul unor provocari. Ministerul de Externe chinez si-a exprimat, de asemenea, ingrijorarea. Si Rusia a anuntat ca are in vizor situatia dintre cele doua Corei.