Din nou, eu vad problema altfel. Tinta lor nu e formata din consumatorii de rand care isi vand produsul, acestia sunt victime colaterale. Problema a venit de la companii mari care fac bani din nimic, lucru care nu sta bine cu alte companii ca EA, Activision, THQ etc. Cand GameStop, Amazon, Target, Kmart, Walmart, Best Buy, se apuca sa vanda SH, o fac in stil mare. Se scot o gramada bani din aproape nimic. Si automat ca atunci cand e atat de usor sa iei jocuri SH mai usor, sa le iei mai ieftin, sau sa iei jocuri noi cu pret redus prin vreun sistem buy-back, producatorii de jocuri pierd bani.

E o problema veche in comunitatea de gameri, tindem sa fim suprinsi atunci cand marile companii producatoare de jocuri se comporta ca... niste companii. Dincolo de faptul ca pentru noi e o pasiune, pentru ei gaming-ul e afacere, si e normal sa scoata bani din asta, precum si sa vrea sa nu piarda.

Si, da, nici mie nu imi convine, dar am ajuns sa ma obisnuiesc cu toate astea din partea lor... Tactici de preorder bizare, DLC-uri valabile la lansare, coduri de online, so on and so on.

Cat despre partea cu "fight back" a lui -=Gamer X=- sa fim seriosi... Mai ales ca ei nu au nicio obligatie fata de un al doilea proprietar. Primul primeste pe ce a dat banii, al doilea nu are nicio intelegere cu EA, de exemplu. Tie ti-ar conveni sa vina cineva care a cumparat un joc de la cineva care l-a cumparat de la tine si sa traga de obraz ca e zgariat?