Ghid pentru achizitionarea unei console next Gen
Pentru inceput sa enumeram consolele care fac parte din aceasta categorie si cateva cuvinte despre fiecare.
Nintendo Wii
Playstation3
Xbox360

Nintendo Wii
Reduced 71%
260 x 345 (107.54K)
[

A fost lansat pe 19 noembrie 2006,hardware vorbind este cea mai slaba consola next gen.
Spatiul de stocare fiind un Flash Memory de 512mb
Aceasta consola nu are jocuri cu grafica Foto Realistica,ci jocuri simple create pentru entertainment ,pentru distractie in familie.Consola poate fi conectata la internet,in acest fel puteti juca si online.ATENTIE:Serviciul pentru Wii online nu este valabil in Romania,dar veti putea juca daca selectati la profil o tara in care este valabil acest serviciu.
Controller-ul de la Nintendo wii este ceva mai special decat celelalte pentru ca este cu sensor ce miscare,ceea ce te face sa te simti in interiorul jocului.

Aici puteti vedea un clip de prezentare pentru Nintendo wii ca sa va faceti o id�e despre el
YouTube - Wii tennis




Pret estimativ:900-1000 lei
Daca vreti sa faceti miscare,sa va jucati impreuna cu familia,prieteni si nu vreti grafica de ultima generatie,aceasta este consola care vi se potriveste.

PlayStation 3
Reduced 84%
441 x 600 (56.71K)

A fost lansata pe 11 noembrie 2006 si este ultima consola next gen lansata.Este succesorul Playstation 2,mult imbunatatita aceasta consola vine cu o unitate optica Blu Ray,si pe langa consola ,mai este si un centru multimedia.Spatiul de stocare este destul de mare :40,60,80 gb.
Controllerul este wireless,si acesta este dotat cu sensor de miscare dar este ceva mai primitiv in comparatie cu cel de la Nintendo wii.Aceasta consola are o grafica uimitoare,suporta rezolutii pana la 1080p,deci FullHD.Consola poate fi conectata la internet,puteti sa va jucati online,cumpara filme si multe altele.ATENTIE: Serviciul PS.Network nu este valabil in Romania,dar veti putea juca ca si la wii,selectand la profil o tara in care este valabil serviciul.

Aici aveti un clip in care PS3 este comparat cu PS2.
YouTube - Playstation 2 vs 3


Pret estimativ:1600 lei

Concluzieaca va doriti un centru multimedia si totodata o consola de ultima generatie Playstation 3 este pentru voi.
Xbox360
Reduced 70%
250 x 333 (62.23K)

Este cea mai veche consola next gen,dar care inca detine locul intai la grafica.
A fost lansata pe 22 noembrie 2005.Este succesorul consoles Xbox.
Consola este dotata cu un DVD-ROM Double Layer.Spatiul de stocare este de 20,120gb.Consola poate fi conectata la internet unde va puteti juca jocuri online,downloada filme,muzica,jocuri,trailere si multe altele,dar ca si in celelalte cazuri,in Romania nu este valabil serviciul Xbox Live!,procedeul este acelasi ma mai sus,setare unei tari care are acest serviciu.

Consola vine in 3 variante:

1: Xbox 360 Arcade:Nu este dotata cu Hard Disk,vine insotita de 5 jocuri arcade,cablu standard AV si un controller wireless,stocarea se face pe un memory stick de 256MB,dar I se poate atasa ulterior si un hdd.

Pret estimativ 800-900 lei

2:Xbox360 Premium :Este dotata cu Hard Disk de 20 gb,cablu HD-AV,controller si casca pentru comunicarea Online.

Pret estimativ 1000-1200 lei

3: Xbox360 Elite:Vine insotita de un Hard Disk de 120gb,cablu HD-AV,cablu HDMI,casca pentru comunicare online si controller

Pret estimativ 1500-1700 lei

Controllerul este wireless,alimentat de la 2 baterii normale care asigura in jur de 30 de ore de joc.Este cel mai bun controller existent pe piata momentan.
Cand cumparati consola trebuie sa fiti atenti la mai multe detalii pentru ca are o problema care se numeste RROD ( Red Ring of Death ).
In primul rand trebuie sa cumparati o consola fabricate dupa noembrie 2007,acestea fiind imbunatatite si avand o rata de a “muri” mai mica.Pe cutia se gaseste o fanta prin care puteti vedea data de fabricatie.
Alta metoda de a identifica aceste console este sa va uitati pe adaptor,trebuie sa scrie 175w nu 203w.Si cea mai simpla metoda de identificare este sa verificati daca are HDMI,daca are acest port consola este ok.
Consola asigura rezolutie FullHD si are cea mai buna grafica dintre toate consolele next gen.

Clip cu prezentare Xbox 360
YouTube - Best of Microsoft at E3 2005



Nu am inclus in Ghid consolele portabile,poate alta data o sa fac si pentru ele separate.