Daca va amintiti ...prin 2006, Nintendo a vorbit de noua lor consola prezentand practic doar controllerul si ce putea face acesta (faptul ca el de fapt a fost capabil realmente de asa ceva doar dupa aparitia wii motion plus... e partea a doua).
In mod cert, aceasta secretomanie e o masura de precautie din partea lor. Nu cred ca din punct de vedere tehnic va fi o consola slaba. Mai mult ca sigur depaseste generatia actuala de console HD.
Va mai amintiti ca Nintendo a fost foarte categoric legat de rezolutia non HD a wii-ului deoarece piata nu era pregatita pentru HD si ca erau prea putini detinatori de HDTV-uri. Sincer, eu cred ca ei stiau faptul ca hdtv-urile se vor ieftini atat de mult incat foarte multi isi vor permite unul dar au ales acest pretext care de fapt ascundea motivul real: costurile de productie.
Acum, legat de WIIU, iarasi.... se opun tehnologiei 3D. Din cate am inteles, in viziunea companiei, 3D prin prisma ochelarilor nu e treaba serioasa. Le dau cumva dreptate dar parca vad ca in 2 ani apar pe piata tv-uri 3D fara ochelari cu o tehnologie bine pusa la punct si la preturi accesibile pentru multi. Si atunci iar avem un picior mai scurt.
Mai sus, cineva a scris ca wii-ul e doar pentru cei care se zbantuie in fata tv-ului. Hai sa fim seriosi, ca nu e chiar asa. Sint suficiente jocuri care se joaca normal.