Quote Originally Posted by Witchalok View Post
Role Playing Games.
Joci un rol. Nu trebuie neaparat sa fie o proiectie directa a ego-ului tau.

De exemplu, in Song of Ice and Fire (pentru cine a citit seria, pentru cine nu, poate a urmarit serialul) printre personajele mele favorite sunt Arya si Tyrion.
Ceva gen cum as juca in Skyrim o fata de 10 (sau avea 12?) care are boala pe toti si vrea sa-i omoare sau un pitic *****r cu "daddy issues". (in caz ca se cenzureaza cuvantul asta, era oarecum sinonim cu promiscuu).

Dar in Skyrim, parca nu ai o interactiune cu personajele din care sa conteze ce joci tu de fapt.
Ma uit la tipa aia (personajul meu adica) si imi e greu sa-mi imaginez un back-story.

In Dragon Age: Origin am jucat o tipa, si personajul a prins usor usor contur. Aici nu e cazul, nu ai optiuni de dialog din care sa reiasa personalitatea, nu ai alegeri care sa conteze.
Deh, doua tipuri diferite chiar daca sunt amandoua RPG-uri.

Acalasi lucru e valabil si in Demon's / Dark Souls. Daca fac un personaj feminin parca ceva lipseste.
Bine pusa problema de Witch, este un ca un fel de rol, este mai degraba vorba de definirea caracterului dar asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa te identifici cu el. Lucru perfect posibil in DA, imi placea mult personajul feminin ce l-am construit acolo, dar in skyrim este cu totul alta poveste asa cum a spus Witchalok.

PS: in mmo sta diferit treaba, acolo am ales in char feminin ca era prea trist sa ma holbez tot timpul la un tip .

---------- Post added 12-12-2011 at 11:33 PM ----------

Quote Originally Posted by OEE View Post
Interviu al lui Tod Howard la Spike VGA awards: LINK
Mi-a placut mult partea asta:

For all of its successes, the one thing Skyrim doesn't have is other players. Is there a chance we'll ever see a multiplayer title, or even an MMO, from Howard and his company? "You can never say never to anything like that," he admitted, "but it's not what our focus is. This type of game is where our hearts are, what we get excited about, and that's what we want to focus on. We don't want to lose that focus and we never want to sacrifice anything in the singleplayer game just to have it be multiplayer."
Nu zic ca nu este bine si multiplayer dar se cam exagereaza deja. Orice joc multiplayer.... vreau sa ma bucur si de cateva experiente epice SP (sau ma rog mie imi plac mai mult acelea ).