Single post: Diferenta de comunitate ??!!
-
Senior Member
eu cred ca voi incurcati putin borcanele. una e comunitatea unei platforme si alta e comunitatea unui joc. comunitati sunt pentru ambele platforme insa intr-adevar comunitatea PS3 scirtiie cind vine vorba de online pentru ca nu au fost jocuri cu un multiplayer fff bine pus la punct pina anul trecut. din ce stiu eu, lumea a jucat putin Resistance/Motorstorm/Warhawk, ceva CoD4, un pic de MGS4 si Burnout, ceva mai mult R2 si acum K2 din plin (socom vad ca a prins fff putin la noi). da, se simte o crestere, insa e destul de greoaie, pretul consolei fiind probabil un obstacol major. as mai putea adauga aici si faptul ca probabil multi dintre jucatorii de PS3 se orienteaza pe singleplayer. eu de ex am terminat GTAIV pe X360 sau MGS4 pe PS3 dar in multiplayerul aferent am intrat fff putin. in general eu prefer experienta singleplayer, nu cea din multi, insa da, am facut o pasiune pentru K2 si intru aproape zilnic. in schimb, am avut GoW2 original de la lansare si pina recent. m-a vazut cineva online in GoW2? pur si simplu ma lasa rece multiplayerul de GoW si cind am mai auzit si de problemele lui nici ca mi-a ars sa mai intru.
de partea cealalta, nu pot sa nu remarc disponibilitatea/dorinta de a intra online a celor cu X360, insa au fost si motive ffff puternice care au dus la asta (serii precum GoW, CoD 2/3/4/WaW, GRAW, HALO, Forza2, PGR, titluri ori exclusive ori optimizate mai bine pentru X360 decit PS3 si cu un multiplayer fff bun). Personal cred ca nu mai e mult si se va schimba situatia si in tabara PS3 pentru ca asa cum am spus mai sus, se simte o crestere a numarului celor care intra online.
last but not least, de unde obsesia de a juca cu alti romani? sincer sa fiu, prefer sa joc cu unii care se prostesc in casca decit cu altii care injura la fiecare headshot (pe care si-l iau). jucam K2 si erau citiva care injurau destul de des. si mie mi se intimpla, dar tre sa fiu cu adevarat nervos, ceea ce in cazul unui joc e cam greu. chiar trebuie sa se manifeste asa? ei joaca ca sa se distreze sau ca sa se enerveze? nu inteleg. daca injura in continuu inseamna ca sunt nervosi in continuu. sa se lase de joc atunci pentru ca in mod evident...le face rau. sa joace altceva sau cu alti oameni, nu stiu, solutii exista intotdeauna pentru orice categorie de jucatori (inclusiv terapie daca altceva nu functioneaza). well, poate ei nu vor asta si chiar se simt bine asa. ok, treaba lor, insa eu la virsta asta nu mai am rabdarea necesara sa ascult injuraturi chiar in continuu. imi dau o stare conflictuala cu ceea ce simt eu cind ma joc (fun, distractie, cafteala, caterinca). am auzit la viata mea mult mai multe chestii si am si spus o groaza insa eu intru online ca sa ma destind si sa ma distrez, nu ca sa ma enervez. nu ma obliga nimeni sa stau pe un astfel de server asa ca ori dau mute fara nici o jena ori ies si intru in alta parte ca servere sunt destule. din pacate pe X360 nu prea am intrat online (decit in COD4 acu un an unde am jucat cu citiva dintre cei de aici si a fost super ok).