Quote Originally Posted by haosman View Post
Si vrei sa spui ca se compara jocurile de pe iOS cu un God of War Chains of Olympus sau Uncharted? Jocurile pentru iOS sunt pentru gamerii normali, jocurile de pe console sunt pentru cei care stiu sa aprecieze un joc la adevarata sa valoare(chiar daca si cele de pe iOS sau Android sunt fun)
In realitate sunt putine jocuri de console care sa faca banii pe care ii cer. Triple-A-urile pe care as da probabil 30$ le numeri pe degetele de la ambele maini. Cum zici si tu, jocurile se masoara in cantitatea de fun pe care o produc, raportat la banii dati pentru acest fun. iOS sta destul de bine la capitolul asta iar jocuri de genul Patapon, Locoroco si o gramada de altele deja gasesti si la altii la preturi corecte. N-as zice ca o consola e pentru gamerii adevarati, e putin cam mult, de exemplu consolele astea stau foarte prost la un domeniu hardcore cum sunt jocurile de strategie, pe ipad apar si o sa apara o gramada de boardgames-uri, inclusiv wargames, etc. Deci situatia nu e asa de simpla cum crezi ca este.

Atat Sony cat si Nintendo sunt intr-o situatie destul de stramta la momentul asta. Ca sa se diferentieze fata de iOS trebuie sa scoata jocuri cu high production values pe care sa merite sa dai 20-25$. Sa fim seriosi, nimeni nu vrea sa dea 40e pe un joc de tenis cand are alternative (mai astepti 2-3 luni jucandu-te pe iOS pana cand ajunge jocul de tenis la 15$, adica adevarata lui valoare). Dar ca sa faci jocuri "high production values" trebuie sa bagi ceva bani pe care sper sa-i si recuperezi. Ideea e ca felia pe care se pot misca a devenit mai ingusta.

Btw, mi-am luat Vita si am cam toate consolele aparute in ultima vreme, plus Android/iOS asta ca sa nu zici ca vorbesc din auzite.

Inca ceva, m-as feri sa spun ca handheld-urile sunt pentru hardcore gameri (daca prin gameri adevarati asta intelegi). Jocurile de handheld sunt proiectate sa fie jucate in burst-uri de 10-15m maxim, adica cat stai in metrou pana la destinatie. Asta inseamna mai mult casual gaming, nu jocuri cu adancime sau care sa necesite mare concentrare. Nu e cazul sa facem din Vita ce nu este si de-aia comparatia cu iOS este cu atat mai relevanta.

In ceea ce priveste consola, e OK. Bine facuta, nu e asa de snappy pe cat m-as fi asteptat (ma referl la sistemul de operare), integrarea sociala e bine facuta, psn-store-ul e aproape, directia e clara (hello app store model). Astept jocurile de 15-20$ care se joaca perfect cu controls (ce nu gasesti in partea cealalta adica).