Ceea ce-i oricum imposibil, tinand cont ca o placa de 1300 lei (GTX 660 Ti) se chinuie serios sa ruleze jocurile actuale pe PC (Battlefield 3/Far Cry 3) in 1080p la 60FPS-uri pe setari inalte, si cum hardware-ul consolelor noi va fi, probabil, mai slab decat acest 660 Ti, asta daca nu vom avea din nou preturi de 500/600$, nu stiu ce progres s-ar mai putea face daca rezolutia si framerate-ul ar avea valorile mentionate mai sus pe o consola care, in mod normal, n-ar trebui sa depaseasca cifra de 400$. Un 720p, 45FPS si un 4xAA e mai realist, daca ne gandim ca jocurile noi vor folosi motoare de genul celui din clipul atasat, la care mai pui ca 720p cu ceva Anti-Aliasing este o solutie suficienta daca n-ai pretentia sa vezi fiecare pixel in cel mai mic detaliu pe un TV de 50".
E foarte adevarat ca jocurile pe console sunt mai optimizate deoarece se programeaza pe o singura platforma, dar faptul asta nu e suficient.
Dupa cum am spus si inainte, grafica, desi e importanta, va fi sigur cel putin decenta, trecand pe loc second. Mult mai importante sunt fizica si inteligenta artificiala. Crysis 1 arata superb la vremea sa, dar desi conceptul era bun si realizarea a fost exceptionala tehnic, jocul nu cred ca a ramas in sufletul prea multor jucatori, datorita povestii slabute si a AI-ului ultra-tembel.