Quote Originally Posted by catalineatza08 View Post
Nu lucrez la niciun Altex. Eu vreau sa va arat ca nu exista legislatie cu sanctiuni pentru nerespectarea termenului de 2 ani de garantie.

Art. 21. - (1) La cererea consumatorului garanţia va fi oferită în scris sau pe orice alt suport durabil, disponibil şi accesibil acestuia.

Practic, tu cumparator esti obligat sa ceri certificatul de garantie, nu sa ti-l dea o anumita firma.

Pe site-ul Altex scrie ca garantia de conformitate este de 2 ani la PS3. Oricum legea te apara 6 luni, celelalte 18 luni trebuie sa demonstrezi tu neconformitatea produsului.

" (3) Produsele de folosinţă îndelungată trebuie să fie însoţite de certificatul de garanţie şi, dacă reglementările în vigoare prevăd, de declaraţia de conformitate, precum şi de cartea tehnică ori de instrucţiunile de folosire, instalare, exploatare, întreţinere, eliberate de producător."

Art. 20 alin. 3 din Ordonanta 21/1992 actualizata in 2008

---------- Post added 08-05-2013 at 12:40 PM ----------

Quote Originally Posted by catalineatza08 View Post
Cititi aici dar cu foarte mare atentie un caz in tribunal castigat de o firma impotriva ANPC legat de cei 2 ani de garantie: Garantia de conformitate a produselor comercializate. Garantii comerciale. Contraventii prevazute de Legea nr. 449/2003

Se pare ca am avut 100% dreptate pana acum.
Da, si astia (Intreaba expertul | Centrul European al Consumatorilor din Romania) sunt niste dobitoci care nu fac decat sa induca lumea in eroare.

Gata, ma opresc aici, inteleg ca iei apararea agentilor economici si interpretezi legea doar in avantajul lor.
Cazul postat de tine nu este 100% relevant, agentul constatator a incadrat gresit amenda.

Imi cer scuze fata de restul colegilor de pe forum pt. offtopic.