Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 21

Thread: Sony pregateste noul smartphone Honami cu 20 megapixeli

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Sony pregateste noul smartphone Honami cu 20 megapixeli

    Dupa ce au dezvaluit Xperia Z la CES-ul din acest an, cei de la Sony se pare ca nu s-au oprit. Sursele spun ca se pregatesc de o noua lansare in aceasta vara, modelul respectiv purtand numele de cod Honami. Acesta ar avea diagonala de 5" (Dzeule, nu se mai opresc odata cu marimile astea?) si rezolutie FullHD, sub capota putand fi gasit noul chip quad-core Qualcomm Snapdragon 800 la 2.3Ghz, cu 2GB RAM si o baterie de 2700mAh.

    Insa lucrul care a atras atentia media cel mai mult a fost cel legat de senzorul camerei foto de pe Honami. Mai exact, acesta va creste in dimensiuni pana la 1/1.6" (prin comparatie singurul senzor mai mare este cel de pe Nokie PureView 808 la 1/1.2", toate celelalte fiind mai mici). Acest senzor va folosi lentile din gama Sony Cybershot G (sunt curios cum vor reusi sa le miniaturizeze pentru un smartphone)... si se lauda cu faptul ca va putea procesa nici mai mult nici mai putin de 20 de megapixeli!

    Nu pot sa spun ca sunt un fan al goanei dupa megapixeli si nu pot decat sa laud ideea celor de la HTC (less pixel but better quality)... insa in ziua de azi se pare ca asta atrage foarte mult clientul. Sa fie diagonala cat mai mare, cati mai multi megapixeli, cat mai mult RAM, cat mai rapid procesor... ce mai conteaza ca-l incarci de 2 ori pe zi, ca e cat o paleta de ping-pong?!?

    Well, ramane de vazut cat de reale sunt informatiile respective. Daca se adeveresc, in August sau Septembrie ne putem astepta la o lansare internationala. Vom vedea la IFA 2013 daca a fost sa fie (in Septembrie).
    Attached Images Attached Images sony_booth_mwc_2013.jpg

  2. #2 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Nici eu nu vad rostul celor 20 MP intr-un telefon mobil. Eu folosesc numai camera telefonului pentru poze pentru ca e mai mult decat indeajuns pentru mine, desi am o camera foto destul de scumpa (primita, ca n-as fi dat banii). Cei care fac poze profesioniste sau cei carora le place sa se joace cu fotografiatul si etc, vor folosi mereu o camera foto profesionala. Nu vad target-ul pentru telefonul asta.

  3. #3 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    Nici eu nu vad rostul celor 20 MP intr-un telefon mobil.
    Nici eu. Si probabil ca orice om care are un IQ mai mare de 50 n-o sa vada rostul. Dar in lumea asta sunt atat de multi retardati, n-ai idee... Si aia cumpara, deci daca se cere, de ce sa nu le dai? Parca si vad: uuuuaaaaaaaaauuu, 20 megapixeli, laser frate, mi-l cumpar.

    Eu cand mi-am cumparat mai demult un aparat foto m-am uitat pe site-uri, am cerut sfaturi, am analizat poze facute de diverse aparate. Si am cumparat unul de 6.3 MP cu zoom 3X. Si multi au ras de mine, mai ales ca n-a fost nici ieftin, la banii aia puteam lua de 12 MP si zoom 10x. Dar normal ca nu toti stiu ca senzorul si obiectivul conteaza, ba chiar e bine sa ai mai putini megapixeli, sa nu fie prea "aglomerati" pe senzor.

  4. #4 SP
    Member enemigo's Avatar
    cui i-l place sa si-l cumpere, nu e nici o problema

  5. #5 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Ma intreb daca vor astepta noul iPhone pana sa lanseze forma finala...

  6. #6 SP
    Member andreiaka's Avatar
    Uite deaia prefer iphone-ul. Micut si finut. Nu vreau o caramida ca Note 2 , S4 , S3.

  7. #7 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Uite iar am ajuns sa vorbim de iphone pe alt thread, tot ce scoate concurenta nu e bun, "aifon is za best smarfon in za uorld"

    On aştept produsul final, xperia z arata bine dar nu mov


  8. #8 SP
    Member Drag05azs's Avatar
    Dacă n-are măru' degeaba..:-)

    Am ajuns la parerea ca baietii astia de la Sony , Samsung , Lg , etc...chiar nu citesc forum-urile de profil. Toata lumea se vaita de baterie , ei o da in camere foto. Sunt de parere ca posesorul unui smartphone de 500€ clar are bani si de o camera semipro pt poze . Daca tot au inceput cei de la HTC cu al lor One , hai sa dezvoltam in zona aia si mai ales hai sa rezolvam partea de telefonie si tot ce implica ea (semnal , calitate conversatie ,baterie). Inainte de toate cumpar un telefon , nu camera , paleta de tenis sau alte bazaconii

  9. #9 SP
    Senior Member Einherjar793AD's Avatar
    Dacă analizam vânzările se pare că faci parte din minoritate.

  10. #10 SP
    Member Drag05azs's Avatar
    Probabil...totusi..ce-ar fi in loc de 5" sa imi ofere un 3,7-4" in felul asta poate am o zi la baterie in plus ; in loc de quad sa imi ofere un triple core, chiar si un dual core puternic , eventual o antena de receptie ceva mai performanta in locul catorva senzori inutili zic eu. Asa poate m-ar da pe spate si as scoate si eu 500€ si as renunta si eu la al doilea telefon (un Nokia cu baterie 6 zile).

  11. #11 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Quote Originally Posted by Drag05azs View Post
    Probabil...totusi..ce-ar fi in loc de 5" sa imi ofere un 3,7-4" in felul asta poate am o zi la baterie in plus
    Bine zis: "poate". Uneori ma intreb daca voi realizati ca odata cu ecranu creste (ca dimensiuni si ca si putere) si bateria, deci...

    Si ca sa raman ontopic: n-ar fi nimic rau sa creasca "megapixelii", dar doar daca ar creste proportional si senzorul. In caz contrar o sa obtii poze mari (ca si rezolutie si dimensiune in megabytes), dar mai slabe calitativ (zgomot de imagine mai mare).

    Iar restul: quad core, memorie multa, etc... dau excelent in specificatii si marketing-ul le poate folosi foarte bine. Dar nu numai, unii chiar le folosesc, am un coleg la serviciu care nu si-a mai "upgradat" calculatorul de ani buni (de prin 2008), dar are Note II si se gandeste sa treaca pe S4. Acasa porneste rar calculatorul si sta "pe net" pe telefon, se joaca pe telefon si chiar se uita la filme pe telefon.

  12. #12 SP
    Member Drag05azs's Avatar
    Nu neaparat , am acum un xperia j si un lumia 710 ...ecran de 4" respectiv 3,7" daca nu ma insel , chiar daca bateria la xperia e mai mare , e totusi mai subtire. La Lumia(proc.1,4) am 1,5-2 zile , Xperia(proc 1) 1 zi .In fine ..scz de off topic

  13. #13 SP
    Member biagyydog's Avatar
    Prea multi megapixeli, prea mari telefoanele. Aici dispare notiunea de smartphone, caci unde mai este smart sa ai un device mai puternic decat un pc, dar cu o baterie mult inferioara restului ansamabluluii si astfel sa il incarci de 2 ori pe zi ?
    Pare a fi un americanism (sau cine a inventat ideea aceasta) cum ca "bigger is better"; poate merge in alte privinte, dar in ceea ce priveste telefoanele nu.
    Cum a spus si Raver mai sus, nu numarul imens de megapixeli face diferenta, ci senzorul, obiectivul etc. De ex. pozele cu S3 sunt ff mari ca si dimensiune, dar cand te uiti la calitate ramai dezamagit (mai ales in incinte cu lumina artificiala).
    Aceasta moda de "gigantism" la telefoane nu face prea mult bine, insa fiecare este liber sa faca ce vrea cu banii lui. Personal apreciez mai multa calitate si mai putina exagerare (un display bun, raspuns prompt la comenzi, procesor puternic, bateria buna etc).

  14. #14 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    Degeaba are 20 megapiceli ca n-are Mushihimesama BUG PANIC

  15. #15 SP
    Senior Member Einherjar793AD's Avatar
    Aici cu bateria sunt și eu de acord. Ar trebui să găsească o soluție pentru a putea să meargă măcar 2 zile.

  16. #16 SP
    Senior Member erik95's Avatar
    Exista RAZR Maxx care, cel putin din punct de vedere al bateriei, se descurca foarte bine. Pacat ca nu incearca mai multi producatori sa puna baterii atat de mari pe telefoanele lor.

  17. #17 SP
    Senior Member OlBlueEyes's Avatar
    Oricum aia 20 MP is ca cei 4 de pe htc one

  18. #18 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Quote Originally Posted by erik95 View Post
    Exista RAZR Maxx care, cel putin din punct de vedere al bateriei, se descurca foarte bine. Pacat ca nu incearca mai multi producatori sa puna baterii atat de mari pe telefoanele lor.
    Mai bine ar optimiza soft-ul si ecranul si altele incat sa nu consume atata baterie. Ca asa tot bagi baterii tot mai mari si cu softul esti in urma.

  19. #19 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eu unul sper ca la un moment dat producatorii de chip-uri pt. smartphone-uri sa se loveasca de acelasi zid de care s-au lovit acum vreo 5 ani cei de la Intel... si sa realizeze ca ar fi timpul sa lucreze la eficienta (gen "performance per watt"). Serios acum, in afara de a fi hacker, developer sau cine stie ce agent secret, la ce mi-ar trebui procesor cu 8 core-uri la 3Ghz si 4GB RAM pe un smartphone?!?

    La fel si cu megapixelii. Asa cum Intel a alergat dupa frecventa acum ceva ani, asa au alergat si cei de la Canon si Nikon pentru cat mai multi megapixeli. Ma bucur ca si ei s-au lovit de acel zid (au fost perioade in care Canon scotea camere din generatia noua cu rezolutie mai mica decat cele din generatia veche). Sper ca si la smartphone-uri sa se opreasca (in ritmul asta vor atinge oricum pragul echivalent al filmului de 35mm - se estimeaza ca e in jur de 30 Megapixeli)... si sa treaca la calitate, nu cantitate.

    Daca partea cu megapixelii si puterea de calcul o pot accepta (tehnologia evolueaza, asta este)... in schimb partea cu ergonomia si bateria ma depaseste. Nu stiu cine Dzeu a facut studiul acela in care a rezultat ca oamenii vor smartphone-uri cat mai mari... dar in opinia mea e un studiu de 2 lei. Intr-o perioada in care totul se miniaturizeaza, un singur lucru pe lumea asta tot creste: diagonala la smartphone-uri.

    Si poate nu as fi atat de pornit impotriva lor (pentru ca la urma urmei fiecare isi alege ce i se potriveste), daca producatorii nu ar ignora complet terminalele mai mici. Ma uit la Samsung, LG & Co... si nu am ce telefon mai performant sa aleg din gama mai "mica". Pur si simplu sunt ignorate, si sunt niste versiuni de tot rasul. Parca se merge pe sistemul "daca vrei smartphone performant, trebuie sa iei cu diagonala mare". E si motivul pentru care inca detin un iPhone... si am un feeling ca urmatorul smartphone va veni tot de la Apple. Prefer ergonomie, stabilitate si baterie cat cuprinde, decat un "desktop pc de buzunar".

    Well, ramane de vazut ce rezerva viitorul... personal inca mai sper ca vor reveni cu picioarele pe pamant.

  20. #20 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    M-am jucat putin pe S3 (720p) si putin pe XperiaZ(1080p), voua vi se pare diferenta mare la rezolutia displayului?

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Sony anunta noul smartphone Xperia Z4 By MonkY in forum Tech News
    Replies: 6 Last Post: 26-04-2015, 10:01
  2. Replies: 2 Last Post: 26-02-2015, 00:16
  3. Replies: 6 Last Post: 09-02-2015, 23:08
  4. Replies: 90 Last Post: 07-07-2013, 15:04

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts