Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 22

Thread: PSP Slim vs PSP Phat

  1. #1 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar

    PSP Slim vs PSP Phat

    Pentru ca astazi (de fapt ieri) Novi m-a intrebat ce consola i-as putea recomanda dintre acestea 2 - o sa pun in evidenta (cat voi putea de mult) avantajele si dezavantajele fiecareia -

    Cum e si normal o sa incepem cu primul PSP (sau PSP phat - in jargon consolistic)

    Aceasta consola a aparut

    - in decembrie 2004 in Japonia (o da baieti - are peste 3 anisori - merge incet spre 4)
    - in martie 2005 in USA
    - in septembrie 2005 in EU/Australia

    Nu o sa va plictisesc cu detalii tehnice - acestea pot fi gasite pe site uri gen Wikipedia -> PSP

    Diferentele principale intre cele 2 console sunt

    PSP phat / PSP Slim & lite (sau 2000)

    01. 1800 mAh / 1200 mAh - datorita faptului ca vorbim despre o consola portabila bateria este un element foarte important, bateria de phat fiind de capacitate mai mare duce la o autonomie SPORITA -

    02. greutate phat 280 GR / a lui slim este cu 33 % mai usor (adica are 189 GR) al 2 lea lucru important cand vorbim de o consola portabila este greutate - aici castiga consola SLIM - care este mai usoara (unii ar spune MULT mai usoara)

    03. diferentele hardware - pe care le-am sesizat eu -

    03a. cea mai importanta dupa parerea mea - PSP 2000 poate face pre-cache pentru UMD - aceasta optiune se activeaza din meniu
    03b. a disparut portul infrared - PSP (phat) are port infrarosu care nu foloseste la NIMIC - sincer eu nu l-am folosit in 3 ani deloc - dar a disparut
    03c. cel mai rau lucru care s-a intamplat cand PSP (phat) s-a transformat in PSP 2000 - este faptul ca usita de la UMD s-a modificat, pur si simplu usita de PSP 2000 PARE (atentie PARE) mult mai fragila decat cea de la PSP (phat)
    03d. cantitatea de memorie interna (RAM) s-a dublat PSP phat are 32 / PSP Slim are 64 - foarte important pentru ca au aparut deja aplicatii care functioneaza doar pe PSP Slim (de ex Skype)
    03e. faptul ca gripurile de pe spatele consolei nu mai exista (practic PSP phat are 2 ridicaturi pe spate care permit o priza mai buna in timpul jocului) e un downside al consolei PSP 2000
    03f. ultimul lucru care as putea spune ca este RAU - PSP slim este lucios pe spate, acest lucru coroborat cu punctul anterior 03e. poate duce la situatii neplacute pentru jucator

    04. diferentele de software - cel mai important lucru este ca PSP 2000 nu suporta firmware 1.5 - care este GOLDEN firmware ul - acest firmware este caramida de baza pentru multe aplicatii homebrew (adica facute de pasionati) si din acest motiv pentru a putea rula homebrew pe aceasta consola trebuie facute mici "tweak" uri - care uneori sunt prea complicate pentru utilizatorul de rand.

    05. cu PSP Slim se observa tendinta SONY de a "bloca" contentul homebrew (dupa cum probabil stiti bateria de SLIM nu mai poate fi transformata intr'o baterie de service) si evident coroboram cu punctul 04. ne duce la un suport "suntat" pentru Homebrew.

    Daca ar fi sa aleg in acest moment - as merge pe PSP (phat) - probabil ca in 1-2 ani problemele cu PSP 2000 (cele software / homebrew) se vor rezolva si in acest fel imbunatarile aduse noului model vor face diferenta (greutatea mai mica, cantitatea de memorie mai mare etc) - deci sfatul meu este

    - daca luati acum un PSP - luati PSP phat
    - daca insa veti lua peste 1 an, sau chiar 2 - luati PSP 2000 (slim) probabil ca diferentele se vor simti.

    PS: am uitat ca PSP ul slim are un feature FOARTE interesant care permite vizionarea UMD urilor VIDEO (si unele jocuri) pe ecranul TV ului printr'un cablu video (care trebuie cumparat separat) - din cate am inteles (eu nu am inca respectivul cablu dar il voi avea in curand si voi reveni cu un update) calitatea este cel putin similara cu cea a DVD urilor deci daca doriti un mini DVD - luati PSP 2000.

  2. #2 SP
    Banned dragosh's Avatar
    uhhh,autonomia e aceeasi la ambele console.bateria are capacitate mai mica in slim,dar consumul de curent e mai mic pe slim.
    daca ai CFW pe slim iti merge homebrewul fara probleme.
    bateria de slim poate fi facuta in pandora's battery (de service).tb sa o deschizi si sa ii dai un mic firicel.

  3. #3 SP
    VIP Member Donely's Avatar
    Quote Originally Posted by rodarkone View Post
    05. cu PSP Slim se observa tendinta SONY de a "bloca" contentul homebrew (dupa cum probabil stiti bateria de SLIM nu mai poate fi transformata intr'o baterie de service) si evident coroboram cu punctul 04. ne duce la un suport "suntat" pentru Homebrew.
    Se poate folosi bateria de service de la Fat fara nici o problema. Mai nasol ca nu sta in carcasa cum trebuie.

  4. #4 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    dragosh

    Desi teoretic ei sustin ca bateria de SLIM tine tot cat una de phat (cu toate ca are o capacitate cu 33 % mai mica) in viata reala PSP phatul tine cu pana la 1 ora mai mult (testat de mine cu 2 phaturi - 1 vechi de vreo 3 ani si unul vechi de vreo 2 ani impotriva unui SLIM nou nout cumparat din magazin ver limitata final fantasy )-> pentru ca PSP slimul are ecranul ala "mai luminos" adica e deblocata inca o treapta

    Cand ziceam de modificari ale bateriei in pandora - ma refeream la modificari soft (simple) nu la cea hardware care este inestetica - si nasoala


    Donely

    da ai dreptate bateria de phat se potriveste pe slim, exista chiar si capace speciale de vanzare care sa se potriveasca pe slim in asa fel incat sa tina bateria de phat acolo - dar eu ma refeream (cum a zis si dragosh - la transformarea bateriei de slim intr'o baterie pandora si din pacate n-am specificat fara modificari hardware) - chiar cei de la sony au scos (pentru JAP si USA) 2 modele de baterii de 2200 mAh cu tot cu capace care se potrivesc pe slim)

    Cat despre ce am uitat - si chiar imi pare rau deoarece este un FEATURE foarte foarte util - PSP ul Slim (2000) se poate incarca prin USB - un avantaj MAJOR pentru cei care au cumparat consola dintr'o zona unde alimentatorul nu se potriveste la prizele romanesti - pur si simplu acest feature se regaseste in meniu.

  5. #5 SP
    Banned TheWarlord's Avatar
    Nu toate slim-urile sunt anti-pandora. am intalnit si astfel de psp-uri, cele din reviziile mai noi, in general fabricate in 2008.

    Cablul de video-out vine in 2 "arome": Composite si Component. Pentru cei care nu au un TV HD, doar cel composite va putea fi folosit. Totusi, prin composite se pot viziona doar filme prin intemediul PSP-ului. Prin cablul component(pe un TV HD) se pot rula si jocurile pe TV, PSP-ul putand inlocui PS2-ul in anumite instante(sau acolo unde nu exista un PS2), comportandu-se ca un controller de consola.

    Cat despre incarcarea la USB, mi se pare o aberatie. Dureaza de 2 ori mai mult sa se incarce prin USB, iar incarcarea in timp ce te joci este imposibila fara anumite hack-uri, dar cand este in stand-by sau pornita nu incarca, chiar si cu hackurile software. Se poate face prin modificare hardware si la PSP phat incarcare pe usb, chiar si cand consola este in stand-by sau oprita.

    Eu as merge pe Slim, oricand ar fi achizitionat PSP-ul. Majoritatea Homebrew-urilor sunt compatibile cu noul PSP, noile update-uri aduc feature-uri noi care pe phat nu se gasesc(skype), este mai mic, mai usor, mai rapid, o imbunatatire fata de prima versiune.

    Ai uitat ceva rodarkone, capabilitatea de a rula jocuri de PSX pe PSP, fie el Phat sau Slim. Este un feature foarte interesant si important. Personal am terminat MGS1(dupa ce lam terminat pe ps1 si PC) si inca mai joc Final Fantasy VII pe PSP.

    In orice caz, psp-ul este o jucarie foarte interesanta, dar pacat ca sunt foarte putine jocuri cu adevarat bune.

  6. #6 SP
    Senior Member BoDoPSX's Avatar
    Quote Originally Posted by rodarkone View Post
    ...Cat despre ce am uitat - si chiar imi pare rau deoarece este un FEATURE foarte foarte util - PSP ul Slim (2000) se poate incarca prin USB - un avantaj MAJOR pentru cei care au cumparat consola dintr'o zona unde alimentatorul nu se potriveste la prizele romanesti - pur si simplu acest feature se regaseste in meniu.
    o poti face si la phat cu un simplu cablu. pe mine m-a costat numai 14.5 ron. este vorba de acel cablu usb care are si mufa pt alimentare.
    cat despre zona (personal am un phat din uk cump) exista adaptoare

    dar intr-adevar este o functie utila fara alte accesorii (din ce am inteles reincarcarea se face mai greu pe usb?!?)

    cheers

  7. #7 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    Quote Originally Posted by dragosh View Post
    daca ai CFW pe slim iti merge homebrewul fara probleme.
    da dar exista multe aplicatii care s-au facut pentru PSP phat iar realizatorii lor nu s-au mai ocupat si de conversia pentru slim. Din aceasta cauza intalnesti mai putine aplicatii homebrew pe slim. Totusi, aplicatiile cele mai cunoscute, utile si importante merg pe ambele console.

  8. #8 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Sincer, mie imi place cel fat. Poate si din cauza formei data de partea din spate. E mai "ergonomic" chiar daca este mai greu.

  9. #9 SP
    Banned TheWarlord's Avatar
    Cred că aici intervine şi partea biologică. Dacă ai maini mai mari preferi fat-ul, dacă ai maini mai mici , slim-ul...

  10. #10 SP
    Member darcangel's Avatar
    Eu, si cred ca toti ar trebui sa spunem astfel: prefer ceea ce am, fie phat sau slim, (eu am phat). Ia spuneti-mi cati aveti slim si cati folositi skype pe el ?

  11. #11 SP
    Banned dragosh's Avatar
    eu am slim,dar pe mine nu ma bucura skipeul,ci ca am de 2 ori mai mult ram decat la un phat.si se vede.

  12. #12 SP
    Member darcangel's Avatar
    Asta este intr-adevar ceva bun.

  13. #13 SP
    I Unlimited Bitza's Avatar
    Quote Originally Posted by TheWarlord View Post

    Cat despre incarcarea la USB, mi se pare o aberatie. Dureaza de 2 ori mai mult sa se incarce prin USB, iar incarcarea in timp ce te joci este imposibila fara anumite hack-uri, dar cand este in stand-by sau pornita nu incarca, chiar si cu hackurile software. Se poate face prin modificare hardware si la PSP phat incarcare pe usb, chiar si cand consola este in stand-by sau oprita.
    Primu meu post aici:
    Eu unul mi-am dat fatul pe slim doar pentru ca se putea incarca la usb,in felul acesta nu trebuia sa ma mai car cu incarcatorul dupa mine in fiecare zi,plus ca atarna si mai putin in buzunar.Si la mine incarcarea in stand by se face in 2 ore, si 3 ore cand ma joc.

    Cheers.nice forum btw.

  14. #14 SP
    Member HollowMan's Avatar
    eu am un fat pe care nu l-am mai deschis de cateva luni... nu mai prezinta sincer interes si grafica la jocuri a cam ajuns la limita din pacate

    Singurele lucruri care imi plac la slim sunt: greutatea scazuta si faptul ca il poti conecta la TV

  15. #15 SP
    Member ciypriyan's Avatar
    vreau sa vad un film , sa asc o mel si sa mai bag cate un joc , o sa am probleme cu rularea jocurilor de pe card la consola PHAT? adica sa instalez nus ce programe .etc

    HOLLOWMAN , nu o vinzi ?

  16. #16 SP
    Member HollowMan's Avatar
    @ciyp. nope sorry am observat ca e misto The force unleashed pe psp ^^

  17. #17 SP
    I Unlimited Bitza's Avatar
    Quote Originally Posted by ciypriyan View Post
    vreau sa vad un film , sa asc o mel si sa mai bag cate un joc , o sa am probleme cu rularea jocurilor de pe card la consola PHAT? adica sa instalez nus ce programe .etc

    HOLLOWMAN , nu o vinzi ?
    nu inteleg la ce t referi.Exista un program careti perimite sa asculti muzica in timp ce te joci,sau te uiti la fel,adica sa faci doua chestii deodata.nu mai stiu insa cum se numente.dar stiu ca nu exista probleme,din moment ce acest program pentru asta e facut.

  18. #18 SP
    Member ciypriyan's Avatar
    deci : daca plec intr-o excursie , sa vad un film de plictiseala , mai ascult o melodie , mai fac un joc , ca sa treaca timpul , asta pe drum

  19. #19 SP
    I Unlimited Bitza's Avatar
    pai da man,merge.PSP-ul face toate aste,indiferent daca este Slim sau Fat.Deci daca pleci in excursie/la drum lung,iti poti lua PSP-ul cu tine si sa faci cu el ce-ti doresti.Asta atata timp cat de tine bateria.

  20. #20 SP
    Junior Member nomad171832's Avatar
    Concluzia si cel mai important lucru este ca nu conteaza ce fel de psp ai, conteaza ca il ai..nu conteaza ca e GO, 100x, 200x sau 300x. Atat timp cat ai pe ce butona cand esti la scoala, autobuz, in vacanta etc, nu te vei plictisi (asta depinde de la om la om). Eu mi-am luat un PSP fat si sunt foarte multumit de el...nu ma intereseaza ca nu imi merge skype pe el sau orice alt soft...e modat, ma joc pe el, ma uit la filme, ascult muzica..asta e tot ce conetaza..sa nu te plictisesti!

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts