Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 3 of 3

Thread: Cum se curata jocurile de Gameboy, Nes,Snes,N64 etc.

  1. #1 SP
    Member SilentHill's Avatar

    Cum se curata jocurile de Gameboy, Nes,Snes,N64 etc.

    Care ar fi cea mai buna/sigura metoda de a curata jocurile de Gameboy, Nes, Snes etc. ??
    Am cateva jocuri care nu le citeste chiar din prima fiind un pic murdare si as dori sa le curat . Aceeasi intrebare si pentru o consola Gameboy Classic care are ruginita partea metalica unde se pun bateriile.

  2. #2 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    E greu sa cauti putin singur?


  3. #3 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Bogdane parca ti-am facut eu un ghid pe PM

    Uite aici un minitutorial pentru GB



    Pe scurt uneltele necesare (indiferent de platforma):

    1. surubelnita -> gamebit 3.8 mm (pentru Gb, GBC, SNES, N64 si MD) gamebit 4.5 (pentru console SNES / N64 / Gamecube) sau triwing (pentru gba)

    2. sul prosoape hartie (pentru bucatarie / merge si hartie igienica insa sa nu fie extrem de fina/degradabila si atentie la culoare - sa fie de preferat ALB - pentru a nu lasa urme de coloranti datorita solutiilei folosite)

    3. neaparat alcool izopropilic (se evapora foarte repede si nu lasa reziduu)

    4. guma sters (alba) foarte moale

    5. betigase pentru curatat in urechi

    6. buretei de bucatarie (cei care au o parte abraziva si una normala)

    7. un uscator de par (hair dryer)

    8. periuta dinti + solutie apa cu sapun (calduta)

    9. un spray cu aer comprimat

    In Romania din pacate nu se gaseste (googone, care este o solutie chimica buna pentru curatat sau buretei magic eraser care sunt si un pic abrazivi, atentie daca folositi asa ceva pot distruge cartrige urile)

    Pentru etichete lipite pe cartrige uri -> folositi uscatorul de par (pe heat) pentru a inmuia lipiciul de pe spatele etichetelor, apoi FOARTE atent cu varful unghiei dezlipiti/decojiti ... nu exagerati pentru a nu deteliora stickerul initial sau carcasa de carton/manualul (in functie de locul unde este lipita eticheta pe care vreti sa o inlaturati)

    In caz ca in spate ramane sticky - folositi pe varful unui betigas de urechi si un pic de prosop de bucatarie, frecand usor. (NU FOLOSITI deodorante sau alte prostii - e posibil sa distrugeti culoarea printata pe etichete)

    Pentru partile de plastic nu conteaza prea tare ce folositi - numai sa nu frecati cu ceva abraziv pentru ca veti distruge suprafata/ finish-ul slefuit al consolei/cartrige ului. - pentru console/controlele - eu le dezmembrez si folosesc solutie de apa + sapun si o periuta de dinti veche pentru a le curata.

    Pentru exterior cartrige uri (partea de plastic care nu are eticheta, sau ceva care se poate distruge) - folosesc betigase de urechi + prosop de bucatarie + alcool izopropilic (uneori guma de sters)

    Pentru circuitele integrate:

    1. dupa ce deschid cartrige ul (sau consola) folosesc in primul rand un spray cu aer comprimat pentru a sufla praful depus pe circuite (din cauza acestuia PCB urile se incalzesc, mai ales componentele care se incarca - condensatoarele)

    2. apoi pe parte cu contacte a cartrigeului folosesc prima daca o guma de sters (fina/culoarea alba) pentru a curata GROSUL depus de-a lungul anilor, apoi pe un varf de betigas urechi + alcool izopropilic curat in profunzime (mai ales daca arata urme de oxidare - datorita "suflatului" in cartrige care este EXTREMMMM de nociv) si apoi inca odata cu guma de sters pana cand contactele arata ca noi

    3. pentru test inchid cartrigeul (fara surub/suruburi) si il testez - in caz ca nu functioneza verific si traseele de pe PCB, sau alte defecte (componente care nu fac contact datorita invechiri fludorului)

    Pentru conectori de pe consola - daca e posibila inlocuirea cu unul nou o fac mereu pentru a evita contactele imperfecte datorita faptului ca cineva a lasat un catrige infipt in consola pentru mult timp EXTREMMM DE NOCIV )

    Pentru controlere:

    1. desfac complet - spal cu apa si sapun tot ce e de plastic

    2. verific contactele (curat cu betigas de urechi fara nimic altceva)

    3. daca are parti de cauciuc care pot fi inlocuite cu unele noi - cumpar noi si le inlocuiesc

    Sper sa va fi ajutat ce scrie mai sus

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Vand casete: GAMEBOY/NES/SNES/DS/3DS/N64/ By divayo in forum Bazar Retro: Jocuri Console
    Replies: 162 Last Post: 07-02-2021, 01:57
  2. Vand Jocuri - SNES / NES / N64 / GAMEBOY / PS1 / PS2 / PS3 By broco in forum Bazar Retro: Jocuri Console
    Replies: 147 Last Post: 22-06-2018, 18:49

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts