Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 12 of 12

Thread: Problema PC

  1. #1 SP
    Senior Member Mariusik's Avatar

    Problema PC

    Buna ziua dragi consolisti,

    Am si eu o problema.
    Ieri mi s a ars HDD ul (Seagate 500GB ceva cu firmware SD15, model prost din fabrica). Tot ieri m am dus si mi am luat un alt HDD Samsung tot de 500GB.

    Am instalat frumos Windows XP SP2, si toate programele care le instalam deobicei + o mica comanda in run, pt a nu mi mai cere sa dau click pe user atunci cand pornesc Windowsul.
    Dupa ce am facut toate astea, mi am configurat Mozilla Firefox (am pus pe el addonurile Status Bar, Sxipper si Tab Mix, dupa care am adaugat vreo 10 siteuri in toolbar)

    Toate buna si frumoase pana cand inchid PC ul. Ii dau Turn Off, se inchide, ma intorc cu spatele la el si dupa 3-4 secunde ma trezesc ca se deschide singur (wtf?). Dupa ce s a deschis si windowsul, am vazut ca totul a revenit pe default. Nu tu setari pe Performance, nu tu bookmarks si addon uri pornit in mozilla, etc.

    Am zis ca am apasat din greseala pe buton, cu scaunul, asa ca l am inchis din nou. Same sh*t. Am fost nevoit sa i inchid sursa pt a nu mai porni.

    Dimineata, deschid sursa, si vad ca nu porneste singur. Deschid PC ul, il inchid...iar se deschide singur, iar l am inchis din sursa, si mi am vazut de treaba mea.

    Ce as putea sa i fac?

    Danke.

    Problema PC

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    As vrea sa incep prin a intreba: de ce schimbi un hdd prost cu altul pe masura ? E ca si cand te-ai ruga sa se intample din nou. But, maybe that's just me... data viitoare sper sa-ti iei un WD.

    Referitor la problema... e posibil sa fie de la 2 issues. 1. Sa ai Windows-ul setat sa se restarteze automat in caz de crash, si shutdown-ul sa-l considere ca un crash (adica nu se inchide corect). 2. Sa ai probleme cu reteaua electrica si in bios sa ai setat sa porneasca always on power on.

    Pentru prima problema iti recomand o instalare cu SP3, fara "comanda mica din run"... si sa vezi daca mai face la fel. Pentru a doua, iti recomand sa schimbi setarea din BIOS sau sa iei un UPS. Bafta !

  3. #3 SP
    Member Ionutz83's Avatar
    Cum spune si MonkY, la tine e foarte probabil ca Windows-ul sa detecteze ceva in neregula la "Shut Down" si sa il considere ca un crash, si sa dea restart, ceea ce ar explica si faptul ca nu iti raman memorate setarile, pentru ca in caz de crash nu iti mai salveaza settings-urile.
    Poti sa setezi sa nu mai se restarteze Windows-ul in caz de failure, facand asa: Control Panel->System->Advanced->Settings (Startup&Recovery) si debifezi "Automaticaly Restart", si vezi daca se mai restarteaza.
    Daca nu mai face, inseamna ca asta e problema, si poti sa faci ce a sugerat MonkY cu SP3.
    Ai mai putea avea ceva setari prin BIOS precum "Wake on LAN", sau altele, dar ma indoiesc ca ai schimbat ceva setari prin BIOS de cand ti s-a HDD-ul vechi, pentru ca din ce ai scris, inteleg ca inainte iti mergea normal.
    Si pentru ce ai nevoie de acea comanda ca sa te logheze automat?
    Cand instalezi un sistem de la 0, si il faci WORKGROUP, in mod normal te logheaza automat.
    Daca se intampla sa nu te mai logheze automat, se poate face simplu din registrii treaba asta, chiar si daca ai parola pe cont.

  4. #4 SP
    Senior Member Mariusik's Avatar
    Dupa ce s a busit HDD ul, am desfacut PC ul, am scos cablul SATA, si am alimentat HDD ul ca sa vad daca se mai invarte. Am pornit PC ul, a iesit fum (foarte gros - gri) din hard disk, si s a inchis instant calculatorul. Dupa aceea nu a mai pornit PC ul pana cand l am scos de sub tensiune. Dupa ce l am bagat iar in priza, a pornit. Am cumprat HDD ul de care v am zis, si nu se mai opreste lol.


    Am facut ce a zis Ionutz83 (Control Panel->System->Advanced->Settings (Startup&Recovery) si debifezi "Automaticaly Restart") si tot se restarteaza.
    Am intrat in BIOS si nu am gasit ceva care sa aiba legatura cu Wake on LAN sau Auto boot.


    Am mai descoperit ceva acum. De fiecare data cand restartez PC ul, mi se schimba tema (din clasic in standard, si invers). Mi se intampla si pe vechiul HDD si am zis ca e un virus ceva, dar vad ca se intampla si acum. La fel imi face si cu wallpaperul. Orice setez, el imi schimba in default.
    Se poate sa fie vreun virus care sa fi intrat in placile de ram/ placa de baza ?
    Si daca e virus, e posibil sa mi fi strica hard diskul?

  5. #5 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Mariusik: era bine de mentionat dinainte ca din hdd-ul vechi a iesit fum. De obicei un HDD nu face asa ceva decat la tensiune mult prea mare. De-aici trag concluzia ca problema ta vine de la sursa/alimentare. Restul de probleme din Windows am un feeling ca sunt de la instalare aiurea. Anunta-ne dupa ce reinstalezi pe curat un SP3 (SP2 e mult prea vechi), fara extra settings.

    P.S. Cum Doamne iarta-ma sa intre un virus in "placile ram/placa de baza" ?!? RAM-ul este memorie volatila (se sterge complet la un power off) iar la placa de baza nu se poate lua decat de BIOS (poti incerca un update de BIOS, dar ar fi de preferat dupa ce-ti schimbi sursa).

  6. #6 SP
    Senior Member Strike105X's Avatar
    Umpic offtopic pentru seagate-urile "problematice" pur si simplu se opresc din a mai lucra nu se ard, si problema poate fii neutralizata cu un update firmware.

    @Catre Mariusik vb lui Monky cum sa intre un virus din RAM ? iar in CMOS (memoria placii de baza) ii destul de rar sa se intample, dar poate fii un virus poate de exemplu de la CD/DVD-urile cu backup-uri de programe, sau daca le iei de pe retea poate le iei virusate, (la fel poate fii de pe torrente nesigure si sau site-uri mai dubioase).

  7. #7 SP
    Senior Member Mariusik's Avatar
    Stiu ca a fost o intrebare stupida, si eu aveam indoieli ca se poate intampla, dar macar acum sunt sigur 100%.

    Merci mult pt raspunsurile rapide. Acum ma bag la formatat.

    ---------- Post added 03-03-2010 at 08:34 PM ----------

    Am formatat PC ul, am instalat SP3, nu am bagat absolut nici un program pe el, si tot porneste singur.

  8. #8 SP
    Admin MonkY's Avatar
    E clar: sursa sau placa de baza/setari la placa de baza. Avand in vedere problema anterioara cu arsul HDD-ului, eu as schimba sursa fara sa stau pe ganduri (mai ales daca e un noname). Daca e ceva de calitate, mergi cu ea la garantie. Asa te asiguri ca nu mai ramane decat problema placii de baza. Update de bios, verificat prin setari... verificat northbridge si southbridge (apropos, sper ca ai sistem Intel) daca cumva are temperatura prea mare... la fel si la CPU. Vezi voltajele sa fie ok... Cam atat pentru azi

  9. #9 SP
    Member Wargasm's Avatar
    Mi degraba ar fi mobo-ul. Mi-au trecut multe surse( inclusiv chinezarii) prin mana, dar problema intotdeauna a tinut de mobo.
    Spune si ce mobo ai.

  10. #10 SP
    CR9
    Banned CR9's Avatar
    Mariusik este de la HDD , am avut si eu unul de 320 gb tot SAMSUNG , si la fel facea , a doua zi l-am dus la garantie si mi-au zis ca nu are nimic , a treia zi m-am dus cu tot calculatorul la ei si atunci au vazut , si mi-au schimbat hard-ul cu unul WD.
    Daca ai garantie nu ezita sa te duci cu el , pentru ca o sa pierzi daca il tii.

  11. #11 SP
    Senior Member Mariusik's Avatar
    @wargasm: P5LD2 SE.

    @CR9: nu stiu ce sa zic. Am sa incerc maine sa pun HDD ul pe alt PC sa vad daca se va reseta PC ul respectiv.

  12. #12 SP
    Senior Member Mariusik's Avatar
    Pana la urma e placa de baza de vina...

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Problema PC By Sha. in forum Hardware
    Replies: 2 Last Post: 13-07-2013, 19:31
  2. PS+ - Problema By heLLboy :x in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 8 Last Post: 20-01-2013, 02:13
  3. Problema By clEpsiDdR in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 4 Last Post: 06-08-2011, 20:18
  4. Problema By daredevil in forum Microsoft Xbox 360
    Replies: 4 Last Post: 03-12-2010, 21:50
  5. Am o problema By Danny14 in forum Software
    Replies: 9 Last Post: 16-10-2010, 12:36

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts