Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 5 of 5

Thread: PC nu mai pornește

  1. #1 SP
    Senior Member zinodaur's Avatar

    PC nu mai pornește

    Pai, de cateva zile, cand apas pe buton si vreau sa deschid calculatorul, el porneste dar nu prea. El in sinea lui merge, dar nu face ,,BIP"-ul ala de la inceput si nu apare nimic pe monitor.

    Monitorul nu are nicio problema, l-am verificat si am verificat si cablurile, cat despre RAM-i...pana acum 1 luna am avut un RAM de mai putin de un GB. Apoi, mi-am innoit calculatorul cu 2 RAM-i a cate un GB (DDR si atat..nu 3, nu nimic). Am incercat sa schimb RAM-ii intre ei, sa-i pun unul cate unul in toate pozitiile posibile si imposibile. Nimic. Am incercat sa pun si fostul RAM (ala micu') despre care stiam sigur ca mergea. Again, nimic.

    1.Ce are? 2.Ce sa-i fac? 3.Cat costa?

    Multumesc mult.
    post din partea roșcatei. aveți vreo idee ?

  2. #2 SP
    Member Outblast's Avatar
    Un reset de bios ai incercat?

  3. #3 SP
    Senior Member Mask's Avatar
    Quote Originally Posted by Mask View Post
    <fata roscata>,incearca sa faci un clear CMOS.Poti face asta prin urmatoarele metode:

    a. Resetezi jumperul de pe placa de baza.Acesta este alocat pe majoritatea placilor de baza langa bateria BIOS-ului.
    b. Scoti bateria BIOS-ului,o lasi cateva minute si o pui la loc.

    Daca nu merge nici asa,tind sa cred ca placa de baza e moarta.
    Am dat quote la postul de pe spambox adresat lui Laurentiu.Si el are o problema asemanatoare.

  4. #4 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Optim ar fi sa incercati piesele voastre pe un al doilea sistem. De exp. memoria, placa video, sursa... Asta bineinteles, dupa ce ati incercat un reset de BIOS, verificat bateria daca mai are juice in ea (daca nu, gasiti la Hornbach & Co.). Aruncati si un ochi peste condensatorii de pe placa de baza, sa vedeti daca nu s-au scurs sau au explodat... E bine sa va uitati si peste chip-uri sa vedeti daca e vreunul ars/innegrit. Oricum, de obicei, la un procent de 75% din sistemele mai vechi, sursa este de vina (mai ales daca este un no-name care are ceva anisori la bord).

    Pentru a verifica daca mai functioneaza placa de baza, pe langa o placa de diagnostic... puteti incerca si urmatoarea metoda: Scoateti pe rand RAM-ul si placa video si porniti sistemul. Ar trebui sa aveti beep-uri de eroare (cu conditia sa aveti speakerul pus ok si functional pe placa de baza). La fel, ar trebui sa primiti beep de eroare ca nu mai vede placa video... Daca placa de baza nu "se simte" si nu va da nicio eroare... e grav. Daca primiti beep-urile respective, atunci inseamna ca placa de baza booteaza (cel putin pana la pasii respectivi).

    Sau mergeti la un service care in principiu va face acelasi lucru. Bafta!

  5. #5 SP
    Senior Member siNcE's Avatar
    Cum a zis si Mask aceiasi problema o am si eu (fix aceleasi sintome). Astazi am fost la un service si mi-au spus ca este placa de baza. Diseara ma duc la ei sa iau PC-ul.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Replies: 36 Last Post: 03-11-2014, 02:04

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts