Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 21 to 25 of 25

Thread: Raspberry PI

  1. #21 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    $35 Raspberry Pi 2 launches with faster CPU, Windows 10 support - TechSpot

    Suna bine, pretul e in continuare ok si are in sfarsit un procesor mai "contemporan"
    Daca ar urma un Pi2 B sau ceva de genul cu 2 gb ram si gigabit lan ar fi minunat, insa nici asa nu e rau deloc, parca ma tenteaza un al treilea PI in casa, poate ar duce browsing web intr-un linux optimizat pentru el, actualele Pi fac pe ele daca le dai sa rontaie pe site-uri.

  2. #22 SP
    Senior Member cashonly's Avatar
    A aparut si distributie OPENELC ce ruleaza pe Raspberry Pi 2:

    OpenELEC Mediacenter - OpenELEC Forum - Topic: OpenELEC 5.0.1 released (1/3)

    Impreuna cu suportul pentru Windows 10 si Ubuntu, se anunta vremuri mari pentru aceast calculator cat cartea de credit

  3. #23 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Intr-un final mi-am comandat si eu versiunea 2 (quad core cu 1 GB de ram). Mi-a ajuns joi si in weekend-ul asta prelungit l-am testat putin (cu raspbian). Din pacate ma asteptam la mai mult, specificatiile sunt promitatoare, pe cutie scrie 6xfaster, dar...

    Nu stiu ce sa zic, i-am pus un card foarte rapid (sony sr-8uy), booteaza rapid, nimic de zis, dar puterea de procesare lasa mult de dorit. Paginile web se incarca ok, dar daca sunt mai "maricele" si trebuie sa dai scroll e jale. Daca incarci cateva taburi devine totul lent, desi la procesor nu prea sare de 30-40%, aici tind sa cred ca distributia si browserele nu sunt inca optimizate pentru multi-threading (am incercat si cu browserul default si cu ice weasel, mai incerc si altele, dar nu cred ca rezolv multe).

    Cea mai mare problema e lipsa suportului flash, se pot pune alternative (exemplu gnash), dar nu-s suportate de toate site-urile, youtube merge, insa la o viteza execrabila, alte site-uri (exemplu di.fm) nu merg deloc si spun ca flash-ul e prea vechi.

    Concluzie: e bun daca ai un calculator puternic, dar mare consumator de curent si care porneste mai greu, cum am si eu (i7, gtx780, 10 hdd-uri, etc) si nu vrei sa-l pornesti pentru niste task-uri minore. Mie chiar mi-a fost util ca sa raspund la niste mailuri, am pornit rapid pi-ul am dat reply si gata, pentru asta chiar nu merita pornit desktop-ul, iar de pe telefon e foarte incomod sa scrii pe touchscreen.

    Am sperante ca vor aparea distributii si programe optimizate pentru multi-core, daca rezolva si problema cu flash-ul (eu zic ca totusi puterea necesara exista daca se vrea). Atunci va fi chiar tentat si poate fi chiar util pentru cine vrea web browsing si alte taskuri din astea, pana atunci nu prea e ok pentru uz desktop daily.

    Ca idee am si o placa mini-itx foarte veche (din 2009, daca nu ma insel) cu procesor atom 330 si video nvidia ion si face de rusine rau pi 2-ul, clipurile youtube full hd merg ca unse, paginile web se incarca rapid, etc. E drept ca si consumul e mult mai mare, incarcatorul e de 65W (desi nu cred ca trage ma mult de 30-40W), insa fata de aprox 5W e mult, dar "merita" daca vrei sa navighezi "lin" pe net.

  4. #24 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar

  5. #25 SP
    Senior Member cashonly's Avatar
    Retropie este proiectul lui Buzz, acelasi care inca mai scoate update-uri la XBMC pentru vechiul Xbox clasic.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts