Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 3 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast
Results 41 to 60 of 89

Thread: Windows 8 - Windows 8.1

  1. #41 SP
    Senior Member nameless_fear's Avatar
    Foarte simplu, calculatorul tau e conectat la retea pe fir, imprimanta wireless, reteaua este aceiasi.

  2. #42 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Aha, makes sense. Ma gandeam la un moment dat ca o fi gasit Xbox-ul reteaua si fiind acelasi cont si pe PC si pe Xbox a printat prin wi-fi-ul de la Xbox

  3. #43 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Am facut si eu update la Windows 8, totul curat, frumos, fara probleme. Drivere instalate ok, programele dupa, reinstalate ok... O singura problema a aparut:

    dupa update, mi-a scazut viteza internetului, cu totul. Filmuletele pe youtube se incarca la manivela, pana si de pe serverele Microsoft downloadez cu ~200kb/s, cand inainte (adica acum cateva ore) nu scadea sub 1mb/s.

    Mentionez ca internetul functioneaza la fel de bine pe alt laptop din casa, care nu a primit acest upgrade.

  4. #44 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Incearca sa opresti firewall-ul... sau si mai bine, sa-l inlocuiesti cu ceva gen KIS (Kaspersky Internet Security).
    Also, mergi la producatorul placii tale de retea si pune driverul manual...

    Welcome to Microsoft!

  5. #45 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Perfect! Am rezolvat cu driverul de windows 7 al placii de retea... mi se pare logic

    Acum sa vedem cum o sa se inteleaga cu Creative suite de la Adobe...

  6. #46 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Am observat astazi o problema in Windows 8. El e instalat pe o partitie separata care are 167GB. Daca selectez toate folderele de pe partitia asta, inclusiv cele hidden, ele ocupa doar 57 GB. Asta ar insemna ca ar trebui sa mai am vreo 110GB liberi. Insa mai am doar 80GB liberi.

    Ce naiba mi-a mancat aproape 30GB?

  7. #47 SP
    Senior Member Dj Mo's Avatar
    Hibernate este on sau off? Daca e on, opreste-l. Da-i sa iti arate fisierele ascunse, du-te la c:\users\default\appdata si vezi cat ocupa folderul.

    Page/swap file tra la la.

  8. #48 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Pai si atunci sa opresc virtual memory?

  9. #49 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Hmm.. la mine e putin mai mic spatiul "disparut":

    19.3 (toate fisierele existente) + 25.3 (spatiul liber) = 44.6 iar partitia are 49.9. Totusi, ma declar multumit. Pe Windows 7, in momentul care m-a facut sa ma hotarasc spre acest upgrade, fara sa am programe instalate sau copiate pe partitia respectiva, eu mai aveam 100mb liberi .

  10. #50 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Pai si tu ai pierdut 5GB, eu am pierdut 30GB

  11. #51 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Dupa aproape 2 luni de Windows 8, ma declar foarte multumit. E cel mai bun OS de-al lor de pana acum. Pana ieri seara nu mi s-a intamplat niciodata sa fiu nevoit sa dau restart la PC. Nici de erori nu am prea avut parte, si in niciun caz erori de la Windows. S-a comportat excelent pana acum.

    Fata de 7 se misca mai repede. In aceleasi conditii pe 2 sisteme diferite W8 porneste cu 20% mai repede.

    Nu am avut parte de incompatibilitati pana acum, la PC-ul meu a gasit foarte bine driverele, la fel si la 2 laptopuri.

    Multi se plang de interfata, dar mie mi se pare ok. Daca tot e Windows, speram la mai multa customizare a interfetei Metro. Sunt softuri care fac asta, dar preferam sa fie in standard. Also, nu strica un ceas mereu vizibil in Start Screen. Oricum, cui nu-i place interfata noua, sunt zeci de teme de W7 care trebuie doar instalate si anuleaza interfata Metro si adauga mult doritul Start button.

    Nu inteleg totusi, daca lasam scimbarea interfetei la o parte, care pentru mine e binevenita pentru ca ma plictisesc repede, de ce se plange lumea de W8? Ca sa nu mai spun ca pretul e foarte bun ca upgrade de la W7. Eu l-am primit gratis de la scoala si cu 20$ am facut upgrade la Pro. Ce e asa rau la W8? Pe mine in afara de treaba cu spatiul pierdut nu m-a deranjat nimic.

  12. #52 SP
    Senior Member nameless_fear's Avatar
    everybody is bitching about microsoft

  13. #53 SP
    Admin MonkY's Avatar
    tudyniuz: ma bucur ca iti place. Eu insa m-am saturat sa ma multumesc cu putin. Ma uit la MacOS si cu fiecare iteratie vin cu inovatii adevarate (nu aberatii gen dreptunghiuri in loc de icons). In fiecare versiune imbunatatesc usage-ul la baterie, optimizeaza kernel-ul, cresc viteza, adauga functii... Pe cand Windows 8 este un Windows 7 cu o alta interfata... si care mie in benchmark-uri mi-a dat (in TOATE) mai prost decat Windows 7. Prin urmare da... daca te multumesti ca dupa 4 ani de Windows 7, asta sa primesti, atunci te felicit!

    Si nici sa nu incepem sa discutam despre Desktop mode... Start button si meniuri care apar din colturi...

    In rest, poate tu ai fost mai norocos. Mie mi s-au intors cam 30% din PC-urile cu Windows 8, crashuite. Sa vezi ce fun e cand afli ca Windows 8 nici macar nu mai are Safe Mode. Oh joy!

    Din punctul meu de vedere, exceptand cateva chestii din kernel, 2-3 tweak-uri, Windows 8 e o involutie. Si intr-adevar, cat ai dat tu pe el (20$ upgrade la Pro), atat face! Cine da pe o licenta de Windows 8 pretul full, must be crazy!

  14. #54 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Da, sunt de acord cu ce zici. Schimbarile sunt minime fata de W7. Si da, fata de OS X duce lipsa de unele lucruri, mai ales la fluiditare, rapiditate si alte chestii. Microsoft are deja o cota imensa pe piata si nu se mai chinuie sa vina cu mare lucru nou. Cred ca le e frica sa faca schimbari ca sa nu isi indeparteze clientii.

    Oricum, fata de OS X, avantajul lor suprem este ca poti instala Windows pe orice calculator, pe cand OS-ul de la Apple merge doar pe produsele proprii. Sunt convins ca daca OS X ar fi facut si pentru PC-uri, Windows ar pierde foarte multi clienti. Asta nu cred ca o sa vedem vreodata, asa ca ne multumim cu cate putin.

  15. #55 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    a vezi ce fun e cand afli ca Windows 8 nici macar nu mai are Safe Mode. Oh joy!
    Nu vreau sa ma bag aiurea in discutie dar tu te referi la Safe Mode-ul classic, nu? Ca Safe Mode exista si se poate accesa doar ca, evident, trebuie urmati cativa pasi (pasi cam idioti if you ask me).

  16. #56 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by RonanN1 View Post
    Nu vreau sa ma bag aiurea in discutie dar tu te referi la Safe Mode-ul classic, nu? Ca Safe Mode exista si se poate accesa doar ca, evident, trebuie urmati cativa pasi (pasi cam idioti if you ask me).
    Da, tu iti dai seama ca asta e placerea mea... sa stau sa fac pasii astia la toti clientii, ca poate le pica sistemul si o sa am nevoie de Safe Mode
    Acum serios... ce motiv idiot au avut s-al scoata? Pentru ca in varianta RC era inca...

  17. #57 SP
    Senior Member Razzosinni's Avatar
    Am si eu o curiozitate legata de Windows. Care e motivul pentru care cineva ar da 1000,1500 sau chiar 2000€ pe un Mac si si-ar instala Windows pe el? Pot sa inteleg rationamentu' cu Parallels,unde ruleaza simultan mai multe sisteme de operare (presupunand ca ai nevoie de OS X pentru un set de programe,si de Windows pentru un altul). Dar Windows-ul de sine statator pe Mac e o enigma pentru mine. Am inteles ca unele drivere sunt incompatibile,plus ca ai preinstalat OS X si cu ala e normal sa ruleze. Sau nu?

    Nu vreau sa declansez nicio disputa Mac vs. PC,e o simpla nedumerire.

  18. #58 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Pentru ca produsele respective sunt facute din materiale superioare altor desktop-uri sau laptop-uri de pe piata? Alta motiv nu vad. Dar sincer nici nu am auzit de nimeni sa faca treaba asta.

  19. #59 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Razzosimi: Nu cunosc pe nimeni care sa-si cumpere un Mac DOAR pentru a pune Windows pe el. Bootcamp, Parallels Desktop, VMWare si alte nebunii le inteleg. Esti user de Mac si totusi vrei sa folosesti o aplicatie sau un joc de Windows. Insa a-ti cumpara un Mac doar pentru Windows... e un pic ilogic. Poate doar daca vrei neaparat un laptop care sa te tina cel putin 12 ore pe baterie... dar chiar si pe un Macbook Air de ultima generatie, daca pui Windows ma indoiesc profund ca vei scoate mai mult de 6 ore din el. Pentru ca nu e optimizat pentru acel hardware, oricat am zice.

    Stai linistit... nu ne deranjeaza disputele gen Mac vs PC... la urma urmei, Mac-ul in ultima vreme a devenit cel mai vandut PC (so to speak). Si faptul ca Apple a trecut pe o platforma compatibila (Intel vs PowerPC) i-a ajutat sa "fure" si mai mult din piata.

    Daca n-ar fi fost Apple cu versiunile de MacOS la 29.99 USD, va garantez ca n-ar fi existat niciodata un Windows 8 in varianta de 40 USD (eu atat am platit pentru un upgrade Pro). Ar fi fost acelasi 199 minimum (pt. un Home version) cu care Microsoft se obisnuise. La fel si Office....

    Asta pe partea de software, pentru ca pe partea de hardware, Apple a aratat ce inseamna sa imbunatatesti un produs la extrem. Daca mergi la HP (care au cazut in ultimul hal) gasesti 40.000 de notebook-uri si PC-uri... dar pun pariu ca nu ai niciun feeling pentru o anumita serie, sau pentru un produs anume. Te uiti strict la performante si pret. Pe cand Apple a mers pe ideea asta de a te face sa te "legi" de un produs anume. Te-ai obisnuit cu un MacBook Air? No worries... la fiecare iteratie ai un MacBook Air mai bun. Te-ai obisnuit cu MacBook Pro? La fel... cumperi ultima iteratie fara sa te intrebi daca ai pierdut ceva in tranzitie. Stii ca totul e mai bun, mai rapid, mai stabil, etc...

    Microsoft a pierdut trend-ul... pierde din ce in ce mai mult teren si nu mai vine cu nimic inovativ... si daca nu se trezeste repede, s-ar putea ca Steam via Linux sa-i fure si ceea ce il tinea in "fruntea" celorlalti: gaming-ul.

    Cat despre Windows 8... au dovedit acum cat de "speriati" sunt de useri. Exact ca in cazul lui Xbox One, au dat inapoi pur si simplu de frica. S-au uitat la numarul de vanzari (asa cum au facut cu Xbox One la numarul de pre-orders) si s-au apucat repede sa caute ce-au facut aiurea. No offense, asta e o strategie demna de o firma neserioasa... nu de ditamai mastodontul. Sa te apuci sa lucrezi un an doar ca sa aduci in fata features pe care le-ai scos din Windows 7 (gen Dekstop Mode primar si Start button/menu), mi se pare jenant.

    In final, pentru mine cele 2 imagini atasate cred ca spun totul

    P.S. Da, pe sistemul meu principal inca merge Windows 7. Windows 8 e in cutie. I rest my case.
    Attached Images Attached Images windows_evolution.jpg aol-1996-vs.-microsoft-windows-8.jpg

  20. #60 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Prima reclama la Windows 8.1 este legata de intoarcerea butonului de Start si a pornirii in Desktop Mode


Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 3 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast

Similar Threads

  1. Windows 10 By MonkY in forum Software
    Replies: 280 Last Post: 02-08-2021, 21:05
  2. Windows 7 Review By MonkY in forum Software
    Replies: 16 Last Post: 09-01-2010, 01:11
  3. Windows 7 Preview By valentinc in forum Software
    Replies: 85 Last Post: 28-08-2009, 15:13
  4. Windows By PumaS in forum Software
    Replies: 2 Last Post: 02-05-2009, 20:05
  5. Windows By PumaS in forum Offtopic
    Replies: 1 Last Post: 02-05-2009, 17:02

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts