Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

View Poll Results: Cu cine votați la alegerile din România (locale, parlamentare, prezidențiale etc.)

Voters
17. You may not vote on this poll
  • PNL

    0 0%
  • PSD

    0 0%
  • UDMR

    0 0%
  • USR

    5 29.41%
  • REPER

    1 5.88%
  • VOLT

    0 0%
  • Alianța pentru Unirea Românilor

    2 11.76%
  • S.O.S. România

    0 0%
  • PRO România

    0 0%
  • Alternativa Dreaptă

    2 11.76%
  • Noua Dreaptă

    0 0%
  • Forța Dreptei

    1 5.88%
  • PRM

    0 0%
  • PMP

    0 0%
  • Verzii

    0 0%
  • PNȚ

    0 0%
  • PUSL

    0 0%
  • Altul

    0 0%
  • Independenți

    4 23.53%
  • NU VOTEZ

    2 11.76%
Results 1 to 13 of 13

Thread: Alegerile din 2024

  1. #1 SP
    Member olteanug's Avatar

    Question Alegerile din 2024

    Știu, e forum de gaming. Dar politica poate avea un rol major asupra industriei tehnologiei informației, asupra industriei hardware, asupra industriei jocurilor, și de ce nu, asupra comerțului online.

    Ce vă doriți de la politicieni? Cine credeți că ar putea să facă ceva mai mult pentru sectoarele de activitate enumerate mai sus, dar mai ales, pentru confortul și stilul nostru de viață?

    Sunt anunțate alegeri decisive în următoarele opt luni:

    1. Duminică, 9 IUNIE - alegerile locale, comasate cu alegerile europarlamentare.
    Europarlamentarele vor fi între Coaliția Națională PSD+PNL (care vor candida pentru grupurile Partidul Popularilor Europeni și Alianța Socialiștilor Democrați), Alianța Dreapta Unită USR+PMP+FD (RENEW Europe și Popularii Europeni) și AUR (conservatorii reformatori europeni).
    La alegerile locale din București, lupta va fi încinsă între Piedone (PUSL) și Nicușor Dan (independent, dar susținut de USR/PMP/FD).
    2. Duminică, 15 SEPTEMBRIE și 29 SEPTEMBRIE - alegerile prezidențiale în două tururi.
    Nu cunoaștem candidații principali, dar se speculează că vor candida Mircea Geoană, George Simion, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Diana Șoșoacă, fiind cei mai populari în sondaje.
    3. Marți, 5 NOIEMBRIE - Alegerile Prezidențiale din SUA și Alegerile pentru Congresul SUA * - [B]TRUMP vs BIDEN
    3. Duminică, 8 DECEMBRIE - alegerile parlamentare.
    Bătălia se va da între Coaliția PSD-PNL (dacă nu ies de la guvernare până atunci) vs Alianția Dreapta Unită USR-FD-PMP (dacă mai rămân aliați) vs alianța AUR și alte partide naționaliste.



    ^*personal, le consider cele mai decisive pentru domeniul IT. Au impact internațional.

  2. #2 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Imi doresc sa nu iasa PUTOAREA CORUPTA de Piedone primar general dar stiu ca o sa iasa asa ca ma ung cu vaselina de pe acum.

  3. #3 SP
    Member olteanug's Avatar
    La locale votez Nicușor Dan. Cu toate că m-am enervat că am rămas câteva zile fără apă caldă, țevile alea trebuiau cumva înlocuite.
    Și e de apreciat că a mai cumpărat troleibuze și autobuze eco.
    Numai pentru că vrea să mai reducă numărul de mașini, să construiască o linie ferată în jurul capitalei și vrea să se dezvolte centre financiare și de tech și în restul Bucureștiului e de votat. Nu de alta, dar de ce numai în Pipera să fie clădiri de birouri și joburi în IT/marketing/presă/contabilitate/telecomunicații? E haos zilnic în capitală tocmai din cauza că mulți bucureșteni care locuiesc în sudul Bucureștiului trebuie să facă naveta spre nordul Bucureștiului, să tot străbată cu metroul și cu 381 și cu mașinile lor personale ca să lucreze în IT și în alte joburi de birou mai bine plătite în NORD, or, locuințele din nordul Bucureștiului sunt scumpe.
    „Orașul de 15 minute” nu este o idee rea. Ar trebui să se investească și în sudul și în estul și în vestul Bucureștiului (și nu mă refer la blocuri de apartamente de închiriat fără număr ca în Militari) pentru clădiri de birouri dacă tot suntem nevoiți să ne întoarcem la birou după patru ani de telemuncă. Dar tot vrem să mai reducem poluarea și aglomerația rutieră. Păi atunci, trebuie să existe o paritate.

    În plus, Nicușor Dan a organizat concurs de DOTA pe Arena Națională.
    Pentru un gamer din București, Nicușor Dan pare un candidat mai ideal. Ar putea face Bucureștiul mai atractiv pentru și mai multe companii multinaționale din domeniul IT/gaming, deci și mai multe joburi pentru „gulerele albe”, dar și pentru muncitorii cu „gulerele albastre” și cei cu „gulerele verzi”.

    Avem deja câțiva ani de când se organizează Comic Con în mod impecabil și am putea readuce campionatele de Dream Hack.

    La sector cred că îmi anulez votul - nu prea îmi place primarul actual care se laudă că a mai făcut spații verzi, și nici nu e vreun contracandidat serios. Nici nu ar trebui să existe primari de sectoare. Aș vrea să se desființeze primăriile de sectoare fiindcă din cauza certurilor nu se fac progrese. Un singur primar pentru București e suficient.

    În restul orașelor mari, sper să câștige candidați mai orientați spre viitor, dar din păcate, tot mafiile mari dictează în provincie. Măcar Brașovul, Timișoara și Sibiu au un viitor asigurat.
    La Constanța ar fi cazul să vină cineva competent care să dezvolte portul și să se preocupe de extracția gazului din Marea Neagră. Situația e foarte decisivă în Marea Neagră de când cu războiul.

    Ar fi cazul ca Boc să fie pensionat de clujeni și să o lase mai moale cu Untoldul...sau să fie pe prețuri mai corecte și artiști mai de calitate.
    Anul trecut a fost mizerie Untoldul. Dai 100-200 euro doar ca să o vezi pe Delia Matache cum dă din fund pe scenă, pe Gheboasă care fredona nu știu ce manea vulgară și eternul Armin van Buuren (de ce ar trebui să vină anual în România??!?). Nu e în regulă ce se întâmplă în Cluj-Napoca. Acolo sunt IT-iști care se plâng că viața de acolo e dură și costisitoare, dar pentru cine lucrează pe salariu mai mic într-un domeniu non-IT?

    În cazul ăsta, de ce ar mai merita Boc încă un mandat dacă prețurile chiriilor sunt prea mari? Pentru că a mai construit spații verzi? Pentru un metrou care o să fie gata când o să fim prea bătrâni?

  4. #4 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Quote Originally Posted by olteanug View Post
    La Constanța ar fi cazul să vină cineva competent care să dezvolte portul și să se preocupe de extracția gazului din Marea Neagră. Situația e foarte decisivă în Marea Neagră de când cu războiul.
    Din pacate, in Constanta se invart extrem de multi bani care nu sunt 'oficial' in economie. Aici, cel putin momentan, toata lumea construieste. Daca vrei sa vezi showroom de supercars, recomand o vizita random la cele mai scumpe gradinite si scoli private din oras. De la Brabus, la M6, i8, Bentley, Urus, ce vrea sufletul pasionatului (toate cu numar de CT adica cascavalul jos, nu prin leasing), sunt convins ca toti au fost elevi buni la scoala (cum ne-au mintit pe noi parintii si noi ca prostii ne-am luat dupa ei) si prin munca cinstita le-au cumparat...
    Si nu, nu sunt toti navigatori, tata a fost navigator 40 de ani si nu si-a permis nici i8 nici penthouse pe plaja, ci doar o viata putin peste medie.

    Apoi, cand termina unul de construit, se apuca altul. Sute de blocuri noi aparute peste noapte, unele chiar de calitate, insa din pacate, prea multe. Tot ce se face in oras in ultima vreme este strict in interesul rechinilor imobiliari, sunt convins ca si pe plajele acelea duse kilometri intregi in mare vor aparea tot blocuri pe viitor. Abia astept sa vad turnuri de 15 etaje pe sol nisipos la 10 metri de mare... noroc ca la noi aici cutremurele sunt mai blande...

    Administratia locala este putreda, este formata din nenorociti mincinosi, mana in mana si beneficiari directi ai mafiei imobiliare.
    Au reusit sa-l pacaleasca pana si pe Hagi, promitand un stadion nou, sponsori... etc. Hagi si-a facut treaba, a castigat un campionat, stadionul s-a demolat si din momentul ala mii de tone de debris si praf zac in centrul orasului si nu se mai intampla nimic. Zici ca e Harkov...

    Se vorbeste totusi despre o viitoare dezvoltare a portului si inteleg ca ar fi niste planuri cu acel Nepun Deep pentru exploatarea gazelor. Asta ar fi ceva, am putea deveni in viitor un hub regional important in Europa. Insa si aici, ma astept sa apara o frustrata a vietii care sa protesteze ca vor muri pesti si testoase si sa puna si acolo piedica.

  5. #5 SP
    Member olteanug's Avatar
    La europarlamentare nu știu cu cine să votez. Și tocmai că astea sunt cele mai IMPORTANTE alegeri pentru noi!

    Ziceau la Digi24 că numai 5% din români sunt interesați de ele, cu toate că parlamentul european votează chestii care ne pot schimba stilul de viață, în timp ce parlamentarii noștri doar dorm pe banii noștri.

    Până la urmă, dacă votezi cu un partid, votezi și cu grupul europarlamentar cu care este afiliat. Adică, sprijini automat și partidele din alte țări europene cu care sunt afiliate.
    Și cu cât partidele dintr-un grup vor avea mai multe voturi, acel grup va obține majoritatea EUROPARLAMENTARĂ și va numi PREȘEDINTELE Comisiei Europene. Care acum este Ursula von der Leyen.
    Pe lângă parlament, Comisia asta e un fel de GUVERN al UE. Și e o coaliție între popularii europeni (liberal-conservatorii, în frunte cu Ursula), social-democrații și liberalii de la Renew Europe + un verde.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Von_der_Leyen_Commission

    ---------- Post added 15-04-2024 at 01:23 ----------

    Deci, care dintre grupurile europarlamentare a făcut mai multe pentru IT, comerțul online și gaming? Și mai ales, care a făcut mai multe pentru Apărare, Educație și Sănătate?

    Popularii Europeni (adică ar însemna să votez PNL, UDMR, PMP sau Forța Dreptei)?
    Social-democrații (PSD, Pro România)?
    Liberalii (USR)?
    Verzii? (Partidul Verde/Partidul Ecologist Român)?
    Conservator-reformiștii (adică, să votez AUR)?
    Naționaliștii (asta ar însemna să votezi SOS România)?


    Am observat ce au făcut popularii europeni în frunte cu Ursula:
    -în 2019, Ursula abia s-a instalat la conducere
    -în 2020, a fost pandemia de COVID-19, iar Ursula, în cooperare cu OMS, a dat directive să se impună restricții peste tot pentru a combate răspândirea coronavirusului + purtarea obligatorie a măștii sanitare ca să nu ajungem în spital, la ATI, cu ventuze pe noi și cu mască respiratorie. Pe de altă parte, a fost plăcut să fac facultatea de acasă și să muncesc în telemuncă vreo doi ani + Netflix, jocuri gratis and chill.
    -în 2021, pentru a stopa pandemia de COVID-19, Ursula a impus vaccinarea. Vaccinarea n-a fost obligatorie, dar certificatul verde era obligatoriu. Nu-l aveai pentru a atesta că ți-ai făcut teste contra-cost sau dacă te-ai vaccinat, nu mai intrai nicăieri, la niciun mall, la niciun restaurant, club sau instituție. Dar până la urmă, ne-am vaccinat cu chiu cu vai, pandemia s-a terminat, majoritatea am supraviețuit, n-au murit decât vreo 1-2 milioane de europeni. Acum putem să ieșim pe stradă, fără mască și fără certificate. Se putea să fie mai rău. Pandemia putea să dureze 20-40 ani dacă nu se inventau vaccinurile în ritm accelerat. Am fi stat în casă și am fi ieșit afară cu mască sanitară până în 2040. Ar fi murit zeci de milioane de europeni!
    -în 2022 a început războiul din Ucraina. Ursula și cu ceilalți lideri europeni au trebuit să trimită arme Ucrainei și au sancționat Rusia. Ucraina e cam pe cale să piardă războiul pentru recuperarea Donbasului și Crimeii, a pierdut 20% din teritoriu, dar să vedem și partea bună. Se putea să fie mai rău.
    Dacă nu trimiteau arme și ajutoare Ucrainei, Kievul capitula într-o săptămână. Dacă Rusia ocupa toată Ucraina în 2022, acum cred că eram noi, polonezii și balticii următorii. Am fi fost noi cei bombardați săptămânal cu drone kamikaze și rachete balistice și hipersonice. Se reintroducea armata obligatorie și eram într-un război cu rușii și ne băteam cu cecenii, cu ucrainenii înrolați forțat de ruși și cu mercenarii tătari pe la Suceava, Iași, Galați, Tulcea, Brăila și Vaslui.
    -în 2023, au crescut prețurile la energie, la mâncare, s-au introdus legi pentru a limita și chiar interzice producția de automobile pe bază de combustibili și a legaliza consumul de greieri și viermi și a limitat producția cărnii de vită și de lapte pentru că vacile provoacă prea multă poluare. Și se face o tranziție drastică către energia verde de când am renunțat la gazul rusesc.
    Pe de altă parte, planeta e într-o situație proastă. Ecosistemul e la pământ, ați văzut cum sunt verile foarte secetoase și cu incendii tot mai dese, iernile sunt lipsite de zăpadă , iar când ninge, vin nămeți de nu mai poți ieși din casă. Mai nou, avem tornade și în România. Aerul e irespirabil în marile orașe.
    În mod cert, climatic chiar suntem într-o situație devastatoare. Ne paște și o criză a resurselor. Și trebuiesc luate măsuri. Cred că și dacă nu începea războiul din Ucraina, tot ne-am fi lins pe bot de gazul rusesc. Găsea Rusia o scuză să nu ne mai livreze gaz ca să ne sărăcească. Europa cu energia nucleară ar putea avea un viitor mai prosper.


    Dincolo de ce zic mulți conspiraționiști și naționaliști, Ursula nu a fost rea ca președinte. Poate dacă ar fi condus în vremuri mai pașnice și mai prospere, ar fi fost ținută minte ca cel mai bun lider din istoria UE.

    Acum că 2024 e an electoral, aș vrea să votez cu partidul, și mai bine spus, cu grupul europarlamentar care promite că îmi va construi fabrici cu microcipuri și centrale nucleare. Și care să investească cât mai mult în apărare , educație și în sănătate.
    Și mai ales, care să mai reducă traficul ambulant de mașini din toate marile capitale europene.

    Care partid să fie acela?

  6. #6 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    La mine e clar:
    • La Sector 3 o sa votez cu Ana Ciceala (chiar ieri am fost in IOR si i-am dat semnatura pentru candidatura, fiind independent - si am schimbat si cateva vorbe cu ea) - si sincer, as vota si cu o bordura, daca ar concura contra lu Negoita, doar sa nu iasa iar mafiotu ala
    • La General, Nicusor 100% - efectiv nu exista alternativa realista.

    Din pacate, am vazut ca ambii concureaza ca independenti - ca deh, partidele politice = mafie, iar mafia nu sustine pe cineva care vrea sa scape de mafie, deci sa piarda bani...

  7. #7 SP
    Member olteanug's Avatar
    Ar fi cazul să scăpați de penalul ăla care tot ține sectorul 3 pe loc din 2012. Sectorul 3, la câți bani scoate privatul pe acolo, poate mai mult. Poate aveți șanse anul ăsta fiindăc am auzit că are dosare penale.

    La mine nu cred că sunt șanse să scap de PSD-ist.

    Majoritatea proastă l-ar vota din nou pe Piedone, și cred că dacă nu era Colectivul unde au murit 64 oameni și au fost desfigurați/mutilați pe viață cam peste 100, era și acum primar! Și cu siguranță ar fi avut șanse mari să ajungă primarul Capitalei.

    Succesorul său nu e mai breaz - în ultimii ani n-a făcut decât neoane colorate, alte părculețe, șantiere câteva, dar nimic semnificativ, 0 piste de bicicletă pe trotuare/trotinete pe majoritatea străzilor, stațiile de autobuz arată deplorabile, dar bine că s-au desființat tonetele ca să putem plăti electronic/online (dar asta datorită lui Nicușor), nu mai ai loc de mașini, prea multe parcări, prea multe mașini, zici că e groapă de gunoi de mașini......... iar proiectul ăla mamut cu lifturi și pasaj subteran de la Piața Sudului (inițiat parcă de Piedone și Oprescu) mai mult a încurcat traficul. Promite acu că o să facă spital stomatologic și unul de TBC (cum am ajuns noi în top cele mai afectate țări de TBC în 2024 , o boală care ar fi trebuit considerată eradicată de la 1921, e greu de explicat).

    Mai mult cred că au făcut Emag care implementat easybox și Mega Image care a instalat parcări de alimentare pentru mașini electrice.

  8. #8 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    La mine e clar:
    • La Sector 3 o sa votez cu Ana Ciceala (chiar ieri am fost in IOR si i-am dat semnatura pentru candidatura, fiind independent - si am schimbat si cateva vorbe cu ea) - si sincer, as vota si cu o bordura, daca ar concura contra lu Negoita, doar sa nu iasa iar mafiotu ala
    • La General, Nicusor 100% - efectiv nu exista alternativa realista.

    Din pacate, am vazut ca ambii concureaza ca independenti - ca deh, partidele politice = mafie, iar mafia nu sustine pe cineva care vrea sa scape de mafie, deci sa piarda bani...
    Ciceala e mega, si eu as vota cu ea si imi doresc sa iasa. Din pacate eu stau in S4 si nu cred ca il scoate nimeni pe Baluta de aici, o sa imbatraneasca in primarie

  9. #9 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Quote Originally Posted by olteanug View Post
    cum am ajuns noi în top cele mai afectate țări de TBC în 2024 , o boală care ar fi trebuit considerată eradicată de la 1921, e greu de explicat.
    Nu e deloc greu de explicat, este foarte simplu chiar. Tot ce este nevoie ca sa-ti dai seama 'cum', este sa faci un mic experiment social si sa urmaresti pasiv jego... oamenii din Romania interactionand cu diverse medii bacteriene, dupa caz:
    • Copii mici nu sunt spalati si nu sunt invatati sa se spele pe manute. Sub acoperirea retarda de 'lasa ca il calesc', poti observa cum copii mici mananca diverse chestii sau baga manuta in gura dupa ce in prealabil sterg balustrade de autobuze, tobogane din locuri de joaca sau dupa ce pur si simplu, scarpina in cur niste mizerii de animale salbatice inca pe strazi (precum Pakistanul anilor 90'). N-are de unde sa stie melteanul shaormist de infectii precum toxocara, e-coli sau mai rau, stafilococ auriu sau dupa caz, chestii nasoale care duc la TBC.
    • Oamenii mari nu se spala pe maini, niciodata. Eu daca imi intra in casa si nu trec intai pe la baie, le spun de la obraz, nu atingi nimic in casa cu imputenie de afara. Prima regula de bun simt pe planeta asta este ca atunci cand vii de afara sa te speli pe maini. N-ai sa vezi...
    • Oamenii mari, justitiari in orice de altfel, nu se spala pe maini in restaurante, mall-uri sau alte locuri inainte sa manance!.
    • Oamenii nu se descalta!!!. Au luat de la americani cultul asta cretin al 'nu te descalta-ului'. Nimic mai cretin, nimic mai imputit, nimic mai aducator de boli si de nenorociri.Doar luna asta am dat afara din casa 2 persoane din cauza asta, pe smardoiul care face revizia la gaze si pe unu de la Arctic Romania care a intrat in baia mica si pe tot holul incaltat, eu ocupat fiind sa ii ridic trusa de scule imputita de pe masa. Acolo a considerat el ca este in regula sa-si puna scula plina de caca de sobolan din magazie, pe masa...
    • In Romania, nu exista profilaxie! Fumezi pana iti spune medicul ca mori, iar daca nu iese sangele din cur si urechi simultan, n-ai sa vezi controale la medic. In felul asta, simple embolii pulmonare sau pneumonii se complica si duc la ... TBC care dupa cum corect ai spus, trebuia sa fie eradicat inca in 1921...
    • In Romania, nu exista spatii publice dezinfectate corect! Punct! Nici macar acolo unde candeste a clor de nu poti sa respiri. Toarna ca prostii clor pe suprafete unde exista bacterii care ce credeti.... nu sunt sensibile la clor. Pai degeaba meltean prost dai cu 25 de kile de clor intr-o camera prost aerisita daca regula de baza intr-o incapere plina de virusi este aerisirea, iar tu nu aerisesti ci doar bagi din aerul conditionat alte megatone de bacterii si mai nenorocite, fara sa deschizi geamurile corect si cat trebuie...
    • Romanii consuma alimente nespalate tot pe principiul cretin ca 'asa faceau ei cand erau mici, mancau de jos'. Sigur... este inutil sa incerci macar sa explici unui bombardier ca de acum 30 de ani sistemul imunitar a fost de mult alterat de chimicale si alte cele, iar reactia organismului poate fi alta... Eu cand ii vad in Carrefour ca 'incearca' fructe nespalate imi vine sa le dau cu laditzele in cap!
    • Care dintre voi poate afirma ca n-a facut sau n-a vazut cel putin 1 data in viata lui pe cineva consumand o bautura la doza, direct din doza, fara a o spala in prealabil. Well... nu vreau sa va dezamagesc dar dozele alea, inainte sa ajunga in mainile voastre, sunt intai in contact cu caca de sobolani din depozite si urina, dupa caz, ulterior cu extrem de multe medii toxice si pline de toate nenorocirile lumii. Dati cu doza aia prin apa putin sau puneti intr-un pahar!!!
    • Banii frate... eu cand vad lumea manipuland bancnote fara a se dezinfecta pe maini ulterior, ma cutremur. Mai rau decat atat, as condamna la inchisoare pe distrusii aia care (sigur ati intalnit si voi) se duc la copii MICI AFLATI INCA IN PATUT, nou nascuti si cu sistemu imunitar ZERO si le pun bani sub perna, ca asa facea masamare la tara acum 60 de ani. Nimic nu poate fi mai nenorocit decat asta.
    • Cireasa de pe tort, va plac aia care impun papucei din aia de fleoshnishtir sau ce este celofanul ala albastru in diverse receptii de clinici & stuff, dar nimeni nu tine cont ca toti intra intai incalcati, calca acolo unde ulterior isi pun papuceii de fleoshnishtir, calca TOT ACOLO UNDE AU RASPANDIT MIZERIA INCALTATI cu aceiasi gingasi papucei, dupa care ulterior fac proceed in mediul respectiv evident... ultra contaminat...
      Se intampla in maternitatii si spitale unde o simpla infectie poate ucide dar well... who gives a f*ck. Deliminteaza dreacu clar ZONA de descaltat/incaltat ca altfel totul este INUTIL...

    Sigur, imi asum si un procent de nebunie in cele rostite mai sus dar, make no mistake, toate alea impreuna cu un sistem imunitar prost (pentru ca romanii sunt al dracului de sedentari si se hranesc al dracului de prost) sunt un coctail perfect pentru ceea ce s-a mentionat mai sus si anume, medalia de aur la TBC si nu numai... cei care au pierdut o ruda din cauza unei infectii nosocomiale ma inteleg... and it's not funny...

  10. #10 SP
    Member omega's Avatar
    Crezi in reincarnare ? Ce-oi fi facut tu asa de rau in viata anterioara de te-ai nascut roman ? Si mai ales, nu iti este teama ca tot roman o sa ajungi si in cea viitoare ?

  11. #11 SP
    Member olteanug's Avatar
    @Xander RO: mai nou a reapărut ciuma bubonică. Și nu zic de India, ci de Oregon, în SUA. Probabil că chiar o să ne întoarcem la evul mediu la cum scade raționamentul și crește agresivitatea la nivel global. Pe măsură ce se vor cheltui mai mulți bani pe înarmarea Europei de Est, și mai puțin pe educație și sănătate, să vezi cum revin niște probleme cândva considerate demult „rezolvate”.


    ON-TOPIC - legat de alegerile locale din București.

    E demult oficial că meciul va fi între Nicușor și Piedone. Candidatul de la AUR e necunoscut și în sfera irelevanței. Nici măcar electoratul AUR nu e interesat de el. Mai interesați sunt să voteze cu Piedone. Misterul pentru mulți e candidatura lui Cîrstoiu din partea PSD-PNL.
    Din ce am lecturat:

    1. e doar un iepure scos din joben pentru ca Ciolacu cu 2000 de like-uri pe FB, cu un scop: să o împiedice pe Firea să mai candideze. Pentru că ea a pierdut în 2020, are probleme cu dosarul „Azilele Groazei” și PSD nu se mai riscă să piardă pe mâna ei. Ciolacu i-ar zice vreo două, dar Firea e din clanul Pandele, care oricând se poate duce către AUR. Ciolacu încearcă să fie un bun strateg aici și vrea să o ardă populist cum a ars-o și în 2021 cu Rafila - scoate un medic la înaintare să mai câștige capital de imagine, și așa o mai alină pe Fieruța.


    2. PSD l-a scos pe medic la înaintare doar din aparențe, pentru a nu se da de gol că-l sprijină în realitate pe Piedone. Firea s-ar enerva cumplit apoi. Dacă i-ar acorda suport oficial unuia care a făcut pușcărie un an și a fost acuzat pentru autorizarea unui club cu riscuri, și-ar compromite imaginea cum au făcut-o și pe vremea lui Dragnea. Sunt și PSD-iști care nu mai vor să voteze candidați penali sau care au făcut pușcărie.

    3. Piedone clar va avea suportul neoficial al PSD. Nicușor s-ar putea să aibă suportul oficial de la ADU și cel neoficial de la PNL. PNL-iștii nu l-ar susține în veci pe Piedone și nici pe medicul din jobenul lui Ciolacu. Este probabil ca după alegerile astea, coaliția să se destrame. Dar tot mafia PSD-PNL va fi la butoane în consilii și perfecturi, tot ei vor fura cu lopețile prin toate primăriile de sector și primăria capitalei.
    Indiferent că va câștiga Nicușor sau Piedone.
    Din păcate, doar un cutremur de 7-8 grade poate schimba Bucureștiul .......adică să se prăbușească aproape tot și să se reconstruiască de la 0, dar de data asta, cu cap! Nu-mi doresc așa ceva, dar până la urmă, plăcile seismice nu țin de doleanțele noastre. Când va fi, va fi, asta este!

    4. Votanții care pot decide soarta Bucureștiului, în culmea ironiei, sunt cei de la AUR, românii naționaliști aka „dacii liberi”. Câteva mii de voturi în minus sau în plus contează.
    Dacă votanții AUR (ăia 30.000) decid să-l voteze pe populistul de Piedone (200.000 - 250.000 voturi sigur le are asigurate de la bazinul PSD), s-a terminat, Nicușor va pleca acasă.
    Dar e o problemă pentru PSD!
    Mare parte din electoratul AUR să fie de dreapta (vreo 20.000 din ăia 30.000 n-ar vota în veci un candidat de stânga), cei mai mulți, foști votanți ai lui Băsescu la tinerețe, mulți cu afaceri.
    Iar Piedone e de stânga.
    Ceea ce înseamnă că mulți votanți AUR vor sta acasă, își vor irosi voturile pe candidatul AUR sau îl vor vota pe Nicușor care este măcar de centru dreapta. Pentru Nicușor, 20.000 de votanți de la AUR în plus pentru el sau minus pentru Piedone ar fi o salvare.

    Ne-ar scuti de patru ani de „piedonism”.

    Credeți-mă, o să fie de plecat din București dacă ajunge Piedone primar, cu toată mafia PSD în spate și cu aripa PNL care e pro-PSD. Dacă Bucureștiul vi se pare groaznic acum, o să fie și mai și dacă iese primar.

    Cu Nicușor primar, probabil o să fie certuri între PSD, PNL, USR și AUR, probabil nu s-ar face nimic, am mai sta cu multe proiecte în pană și am irosi încă patru ani din viețile noastre, dar cel puțin n-ar acapara mafia PSD tot.

    Situația actuală în care ne aflăm, și nu e deloc plăcută, e mai de preferat decât aia în care ar ieși Piedone primarul Capitalei.

  12. #12 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Quote Originally Posted by omega View Post
    Crezi in reincarnare ? Ce-oi fi facut tu asa de rau in viata anterioara de te-ai nascut roman ? Si mai ales, nu iti este teama ca tot roman o sa ajungi si in cea viitoare ?
    Domnisoara (sau doamna), va rog frumos, cazusem de comun acord sa ne ignoram reciproc, intru binele tuturor sufletelor libere!
    #don't litter & wash your hands#

  13. #13 SP
    Member olteanug's Avatar
    E posibil în proporție de 99,9% ca Stephen Hawking să aibă dreptate și noi să ne irosim singura viață pe care o primim să trăim în acest Univers pe certuri, pe chestii nefericite și alte inutilități.
    Nu e destul că ne-o irosesc politicienii actuali, care tot încearcă să ne aducă înapoi în evul mediu din cauza corupției.

    ---------- Post added 17-04-2024 at 17:29 ----------

    Revenind la politică.

    E cam jale.
    Sunt șanse mari să ne trezim cu el președinte la toamnă. AUR cică e în topul preferințelor votanților din generația Z (copiii născuți după anul 2000).





    Într-un fel, aia e.
    S-a ajuns la situația asta ca tinerii să voteze masiv cu AUR mulțumită:
    1. PSD-ului pentru că e un partid de corupți care n-au nicio treabă cu stânga și nu s-au preocupat de locurile de muncă,modernizarea învățământului, modernizarea spitalelor, protejarea mediului.... așa cum ar fi trebuit să facă orice partide social democrat european. În loc să devenim o țară cu socialism după model scandinav, am devenit o țară bananieră aidoma Americii de Sud, condusă de o oligarhie și de o biserică ortodoxă putredă.

    2. PNȚ-ului pentru că a fost un partid de habarniști care n-au n-au făcut nimic pentru agricultură și să atragă tineretul să dezvolte start up-uri pentru a cultiva terenurile României lăsate în paragină, țara având șansa de a deveni cu adevărat un grânar al Europei și nici n-au putut reinstaura monarhia măcar pentru a intra în clubul select al monarhiilor europene. În schimb, am ajuns în pragul unui faliment.

    3. PDL-ului pentru că a fost un partid de scorpii și jigodii puse doar pe combinații și furt în loc să investească în mediul de afaceri, în industrializare și în infrastructură pentru a dezvolta țara, în crearea unei identități culturale și creștine a României prin învățământ, dar în schimb, s-a ales praful de tot și țara s-a manelizat și umplut de cocalari și pitzi. Au promis bunăstare și au adus prăpăd.

    4. PNL-ului pentru că a fost un partid de imbecili siniștri și puși și ăștia pe furat în loc să investească în mediul de afaceri, să ajute întreprinderile private să se dezvolte și să dezvolte ele România dacă statul nu poate, să atragă multinaționalele, să atragă investiții străine..........mai degrabă ne-au supraîndatorat și ei au furat.

    5. USR-ului pentru că a fost un partid de scandalagii ONG-iști care doar știu să urle și să facă scandal, fără nicio treabă cu progresismul vestic. Degeaba au ei multe inițiative pentru făcut rute pentru biciclete, trotinete electrice, atras imigranți, legalizat canabisul, numit cât mai multe femei în funcții de șefie și legalizat căsătoriile LGBTQ când de problemele cu adevărat grave (precum educarea rromilor și integrarea lor în societate, educație pentru sănătate și igienă, obligativitatea vaccinării copiilor, educația sexuală pentru a rezolva chestiunea mamelor minore, a violenței domestice și a proxenetismului, stoparea mafiei lemnului).


    Social-democrația, conservatorismul țărănesc, conservatorismul liberal, național-liberalismul și progresismul au eșuat în această țară, în ultimii 35 ani.
    E rândul naționalismului conservator de la AUR să arate ce poate.
    Bineînțeles că promisiunile lor de a promova tradițiile, cultura românească, ortodoxia pură și patriotismul sunt doar bălării. Și o să fie un alt partid pus pe furat.

    Probabil o să avem mai mult noroc cu un partid ecologist.

    ---------- Post added 17-04-2024 at 17:34 ----------

    Vom vedea peste 5-10 ani ce va face Partidul Verde când va ajunge la guvernare și va promite măsuri radicale pentru protejarea mediului și reducerea poluării.

    O să ajungă și ăla partid mare cu mulți susținători, e doar o chestiune de timp.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Dune: Part 2 (movie, 2024) By paul in forum Muzica, Filme & Seriale
    Replies: 9 Last Post: 18-04-2024, 11:52
  2. Summer Game Fest 2024 By paul in forum Console Club
    Replies: 1 Last Post: 04-04-2024, 20:19
  3. Call of Duty: Black Ops 5 (2024) By bastardpig in forum Console Club
    Replies: 2 Last Post: 14-02-2024, 02:51
  4. Microsoft Flight Simulator 2024 By paul in forum Microsoft Xbox Series
    Replies: 4 Last Post: 28-06-2023, 11:56
  5. Vand Cont de Xbox cu Game Pass Ultimate valabil pana in 2024 By MareleVlad in forum Bazar Microsoft: Jocuri Console
    Replies: 3 Last Post: 18-01-2021, 01:48

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts