Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 5 of 5

Thread: User Review: Castlevania Simphony of the Night (XBLA)

  1. #1 SP
    Member dogdan's Avatar

    User Review: Castlevania Simphony of the Night (XBLA)

    Aparut prima data in 1997 pe Playstation 1, Castlevania Simphony of the Night este considerat de multi cel mai important joc din serie si totodata al 13-lea joc al francizei "Castlevania". In 2006, respectiv 2007 jocul a fost lansat pe Xbox Live Arcade si PlayStation Store asfel oferind oportunitatea noilor gamerilor de a il juca sau vechilor gameri de a il rejuca.

    Actiunea se petrece in Transilvania la 4 ani distanta de evenimentele din jocul trecut Castlevania: Rondo of Blood sau Bloodlines cum mai este numit in varianta americana (nu e nevoie sa jucati jocurile anterioare ca sa intelegeti povestea), castelul lui Dracula despre care se spune ca apare numai odata la 100 ani se materializeaza din ceata, aici intervine personajul principal Alucard fiul lui Dracula, care pentru a isi tine sub control puterile vampirice si-a indus un somn etern dar acum sa trezit si e constient de raul aparut in taramul lui natal.

    Jocul il incepe cu Alucard care sare porata castelului si incepi a "taia" varcolaci si zombie in stanga si-n dreapta, controlul se comporta foarte bine si raspunde bine la comenzi , vei putea juca de la Thumbstick cant si de pe D-Pad.Schema jocului este foatre simpla si totodata buna, combinand elemente de Sidescooling, platforming si RPG ,aceste elemente combinate lucreaza de minune. Chiar la inceputul jocului apare Moartea(Death,Grim Reaper) care te roaga sa te intorci din drum, desigur tu refuzi iti ia toate itemele astfel jocul devine mai interesant , pe masura ce parcurgi mai mult ve gasi armuri,arme,scuturi dintr-o varietate foarte vasta, vei dobandi si puteri cum ar fi transformarea in lup ,liliac si altele,vei putea avea si pets care vor fi de mare ajutor in anumite momente,vei putea cumpara noi "concetratii" care pot fi facute ca in street fighter sau alte fighters down+ right+ hack spre exemplu. O chestie dulce amara sunt secretele acestui joc, foarte multe la numar si ascunse in asa fel incat va fi imposibil sa le gasesti fara un walktrough, developeri acestui joc treabuiau totusi sa lase niste indicii cat de mici pentru secrete. Jocul are sfarsituri multiple deci valuarea de rejucare este foarte mare,chiar foarte mare.

    Grafica este slaba chiar daca jocul a aparut in 97 puteau sa ii aduc multe imbunatatiri, din pacate imbunatatirile aduse sunt minime, multi gameri probabil ca nu le va pasa deoarece "gameplay is were it's at", totusi jocul trece peste grafica mai slaba cu ajutorul artisticului care care se observa atat la personaje cat si la fundalul frumos desenat care ma face sa ma gandesc cum ar arata cu niste sprites noi si o rezolutie mai mare.

    Sunetul este exceptional fiecare nivel din castel are propria sa tema muzicala si vreau sa spun ca aceste teme muzicale sunt incredibile compozitorul a facut o treaba fenomenala cu muzica. Voice acting-ul chiar daca apare mai rar pe parcursul jocului si cand apare iti face pielea de gaina, actorii au voci foarte pronunte si puternice.

    Castlevania: SotN este un joc pe care odata ce il joci nu il vei uita asa repede, o aventura minunata apreciata de toata lumea dar mai ales de fanii old school.

    Povestea:9
    Gameplay:10
    Grafica:7
    Sunet:10
    Overall:9.3
    Attached Images Attached Images castlevania_simphony_of_the_night_0.jpg.jpg castlevania_simphony_of_the_night_1.jpg.jpg castlevania_simphony_of_the_night_2.jpg.jpg castlevania_simphony_of_the_night_3.jpg.jpg castlevania_simphony_of_the_night_4.jpg.jpg castlevania_simphony_of_the_night_5.jpg.jpg

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Data viitoare sa nu mai uiti de poze te rog. Si muuult mai multa atentie la punctuatie, ca m-ai omorat, nu alta

  3. #3 SP
    Member dogdan's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Data viitoare sa nu mai uiti de poze te rog. Si muuult mai multa atentie la punctuatie, ca m-ai omorat, nu alta
    scuze am uitat de poze. e primul meu review .

  4. #4 SP
    Member slabunator's Avatar
    Felicitari pentru review !! Eu acum il joc pe PS3 si pot zice ca e foarte frumos.
    Fiind obisnuit cu jocurile current-gen, la inceput am fost un pic derutat de save system, nu mi-am dat seama ca acele inimi mari (sau ce o fii) sunt save spots. Astfel, tot muream dupa primele 40-50 min de gameplay... si o luam de la capat.
    Oricum mecanismul acesta cu save spot (in comparatie cu auto-save-urile din majoritatea jocurilor de azi, care sunt date mura-n gura ) are farmac-ul lui si as vrea sa vad mai multe jocuri contemporane care il folosesc, dar in cazul SoTN puteau sa il faca ceva mai self-explainatory.
    Oricum, good game & good review, ma intorc si eu in castel sa slay-uiesc niste demon knights

    P.S.: o informatie destul de importanta pe care ai omis-o e ca variantele XBL & PSN sunt destul diferite. Varianta XBL e o versiune editata, "remastered",si are achivments, iar cea PSN e un direct port al originalului ,si nu are suport pentru trofee.

  5. #5 SP
    Senior Member DonAdryan's Avatar
    Frumos review-ul, felicitari!

    Pentru cine vrea sa il joace pe PSP, fara emulatoare sau alte nebunii, poate sa isi cumpere Castlevania: Dracula X Crhonicles, si poate debloca inca doua jocuri Castlevania, printre care si SOTN. Oricum, jocurile acestea parca sunt facute pentru handheld's, so go 4 it!

    Din pacate, sau din fericire, toate cele 3 jocuri Castlevania de pe DS respecta acelasi pattern al gameplay-ului ca si SOTN. Pana si temele muzicale sunt aproape identice, aceiasi inamici, aceleasi skill-uri, etc. Evident, sunt diferente, insa toate jocurile seamana destul de mult intre ele. Evident, SOTN a fost atat de apreciat si laudat, incat producatorii s-au hotarat sa continuie si sa imbunatateasca gameplay-ul, decat sa se riste cu ceva 100% inovator. Oricum, daca ar fi dupa mine, ar putea sa mai iasa inca 10 pe aceiasi idee, si tot nu m-as supara!

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. User Review: Castlevania: Lords of Shadow By ReNeGaDe124 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 0 Last Post: 09-05-2011, 15:21
  2. User Review: South Park Let's Go Tower Defense Play (XBLA) By Khan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 0 Last Post: 15-12-2009, 22:52
  3. User Review: Braid (XBLA) By leggollas11 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 1 Last Post: 14-07-2009, 11:19
  4. User Review: TMNT 1989 Arcade (XBLA) By Khan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 7 Last Post: 13-06-2009, 18:08
  5. User Review: Puzzle Quest Galactrix (XBLA) By Khan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 0 Last Post: 05-06-2009, 21:20

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts