Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 1 of 1

Thread: User Review: Bioshock

  1. #1 SP
    Senior Member erik95's Avatar

    User Review: Bioshock

    Bioshock, initial exclusiv pentru platformele Microsoft, a fost lansat anul trecut si pentru Playstation 3. Cu plasmide noi, dar si o grafica mai buna jocul a fost foarte apreciat si pe aceasta platforma, fiind considerat unul dintre cele mai bune jocuri de Playstation 3 existente pe piata. Din pacate nu pot face o comparatie intre versiunea de PS3 a jocului si versiunea de Xbox 360/PC a jocului.

    Povestea a reprezentat si inca reprezinta unul dintre cele mai mari puncte forte ale jocului. Esti supravietuitorul unui accident: un avion s-a prabusi in ocean. Incet, incet reusesti sa iesi la suprafata si sa inoti pana la un far aflat in apropiere. In acest far vezi pentru prima data numele unui oras fabulos: Rapture. Cobori in Rapture, orasul scufundat in care are loc actiunea jocului. In oras intalnesti diferite cladiri, fiecare cu scopul ei. Desi supravietuirea pe fundul oceanului ar trebui sa fie imposibila, iar orasul ar trebui sa fie pustiu, mai exista cativa supravietuitori. Intrebarea este: vei putea tu sa supravietuiesti? Da, ar trebui sa poti, asa cum a facut-o si persoana care te va indruma inca din primul moment in Rapture. Povestea jocului este completata si de povestile locuitorilor, care pot fi aflate ascultand jurnalurile audio ale acestora. Astfel afli ce s-a intamplat cu acest oras mirific, cum a ajuns in ocean. Povestea este una extraordinara din mai multe motive.

    Atmosfera este una fenomenala. Rapture este un oras clasic al anilor 60', la fel si locuitorii sai, sau cel putin asa ar trebui sa fie. La realizarea atmosferica contribuie si grafica, dar mai ales sunetul. Grafica este foarte buna, fiind folosite texturi de calitate, dar si efecte foarte bune. La capitolul grafica nu este nimic de reprosat, fiind clar ca avem un joc excelent din acest punct de vedere inca din primul moment in care introducem jocul in consola. Dupa cum spuneam sunetul depaseste grafica, ba chiar depaseste orice la acest joc. Coloana sonora este foarte buna, fiind melodii perfecte pentru acest joc. Vocile personajelor sunt foarte bune. Grafica si sunetul creaza o atmosfera extraordinara, ce face ca Bioshock sa ne ramana in memorie pentru mult timp.

    Poveste, grafica, sunet excelente, dar cum sta jocul la capitolul gameplay. In mare parte excelent, desi are cateva defecte ce pot trece neoservate. In inceputul review-ului am pomenit plasmidele, dar nu am spus ce sunt acestea. Desi ma indoiesc ca sunt putini cei care nu stiu cu ce se mananca Bioshock voi detalia si acest lucru. Pasmidele iti ofera anumite puteri, fiind de multe ori mai utile decat armele. Cu ajutorul plasmidelor puteti ingheta/curenta inamicii, trimite o bila de foc catre acestia sau un roi de albine etc. Pentru a cumpara aceste puteri aveti nevoie de ADAM. De unde puteti obtine adam? Simplu; de la Little Sisters. Totusi lucrurile nu sunt atat de simple. Little Sisters sunt protejate de Big Daddy, cele mai puternice creaturi din Rapture. Pentru a castiga ADAM trebuie sa capturati o Little Sister. Odata prinsa veti avea 2 optiuni: sa o lasati sa plece sau sa o omorati. Atentie, deoarece aceste decizii vor influenta finalul jocului. Exista mai multe tipuri de Big Daddy in Bioshock: Bouncer, Elite si Rosie. Fiecare are propriul stil de a ataca si proprile arme (de exemplu Bouncer are un burghiu imens si va incerca sa se apropie cat mai mult de voi). Pentru a folosi Plasmidele aveti nevoie de Eve. Pe langa Plasmide mai exista cateva tipuri de abilitati, cum ar fi Tonics. Acestea sunt mereu active, in timp ce Plasmidele sunt activate de jucator. Armele pot fi upgradate. In Bioshock puteti crea aproape orice vreti, inclusiv munitie. Banii ii puteti obtine de la Splicers (inamicii vostri), dar si din seifuri. Da, in Bioshock exista o optiune de Hacking, dar nu numai pentru seifuri. Puteti sa detineti controlul asupra robotilor si turetelor, lucru foarte important in bataliile mai grele. Un lucru de care unii jucatori ar putea fi deranjati sunt Vita Chambers. Datorita lor nu veti vedea niciodata ecranul de Game Over in Bioshock. Acest lucru ar putea fi apreciat de unii jucatori, dar ar putea fi detestat de altii.

    Desigur mai sunt multe de spus deoarece Bioshock ofera multe momente memorabile, dar aceste lucruri trebuie descoperite de fiecare jucator. Bioshock este si pe aceasta platforma o capodopera ce ar trebui jucata de toata lumea. Povestea, suntetul, totul este la inaltime la acest joc, ce va ramane in istoria jocurilor video. Asteptam cu nerabdare Bioshock 2, care va fi lansat in Februarie 2010 pentru PS3, Xbox 360 si PC. Bioshock 2 va aduce cateva lucruri interesante cum ar fi faptul ca joci cu primul Big Daddy, posibilitatea de a explora exteriorul orasului, dar si mult hulitul mod multiplayer. Avand in vedere ca producatorii vor sa creeze mai multe jocuri speram sa vedem o serie ce va face istorie in seria Bioshock, produsa de 2K Games.

    Story: 10
    Gameplay: 9
    Grafica: 10
    Sunet: 10
    Impresie: 10

    Nota finala: 9.8

    Alte review-rui ale jocului Bioshock: http://www.consolegames.ro/forum/f46...ck-xbox-360-a/, autor Console Games Forum - View Profile: Khan
    Attached Images Attached Images bioshock.jpg bioshockps3.jpg bioshockdemo_13_360.png bioshock6.jpg bioshock074.jpg bioshock072.jpg

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. User Review: Bioshock Infinite (Xbox 360) By AlanPoe in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 8 Last Post: 14-08-2013, 12:21
  2. User Review: Bioshock 2 (Xbox 360) By Khan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 3 Last Post: 03-03-2010, 00:25
  3. User Review: Bioshock By trickz in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 1 Last Post: 06-10-2009, 14:26
  4. User Review: Metal Gear Solid 4 - Guns of the Patriots Review By istrategie in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 25 Last Post: 05-11-2008, 16:00
  5. User Review: BioShock (Xbox 360) By Khan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 8 Last Post: 29-08-2008, 18:08

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts