Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 2 of 2

Thread: User Review: Bioshock

  1. #1 SP
    is the man! trickz's Avatar

    User Review: Bioshock

    Atentie: Acest review contine spoilere ! Ken Levine. Who is this guy? Ei bine, nu se stie despre el decat ca este un geniu, jocurile facute de el ajung cel putin in top 10 dar toate raman cu siguranta in istoria gamerilor. Dintre acestea putem enumera Thief: The dark project, System shock, Freedom force, etc.

    What is Bioshock? Ei bine, cel mai nou joc lansat sub aripa sa protectoare, dar mai ales cel mai fascinant. Este un joc masiv cu extrem de multe posibilitati de customizare. Bioshock a lansat un intreg fenomen, existand fani in intreaga lume, fani ce cauta si acum, la cativa ani dupa aparitia acestuia, secretele sale.

    Gameplay

    Avem de-a face cu o combinatie intre un RolePlayingGame si un FirstPersonShooter. Cu toate acestea, nu putem spune ca este un RPG-FPS clasic. Lucrul caracteristic pentru acest joc sunt plasmideleL o combinatie de elemente ale naturii cu organismul uman, plusand cu putere mare de atac sau forte surprinzatoare. Ce poate fi mai bun decat un atac al viespilor? Poate doar un atac cu flacari. Mai avem si tonice, niste upgrade-uri ale cunostintelor si puterii. Ele sunt impartite pe urmatoarele categorii: physical, engineering si combat. Fiecare categorie are sloturi limitate asa ca aveti grija ce alegeti! Desigur, avem si armele clasice dar cu puteri de upgradare. Acestea vin de la asa-numitele "power to the people", niste masinarii ascunse pe parcursurile levelurilor. Chiar si munitia poate fi modificata in diverse feluri, fiecare nou tip avand propriul efect asupra inamicilor. Fiecare misiune poate sa foloseasca de la una pana la mai multe tipuri de plasmide sau tonice. Pe parcursul jocului ai diverse ocazii sa le faci upgrade.

    Story

    Avion. Tigara. Fotografie. Crash. Apa. Foc. Inot. Turn. Sumbru. Sfera. Acestea sunt cele zece cuviinte care definesc primele mele clipe petrecute in Bioshock. Trebuie sa marturisesc ca am ramas impresionat de aceste prime minute. Totul este perfect si imi inspira teama si de-abia a inceput jocul. Genial !!! Urmeaza o calatorie cu sfera si un discurs care ma face sa ma gandesc la o lume ideala. Sunt fan al acelui discurs, cateva luni l-am ascultat fara pauza. Revenind la review, dupa discursul fondatorului unui oras ideal, numit Rapture, ti se face cunostiinta cu exteriorul glorios al acestui oras. Exista cateva scurgeri, pe aici si pe acolo, dar in mare parte, pare ca nou.

    Welcome to Rapture!

    Sfera urca si ti se prezinta niste ad-uri vechi si interesante, amuzante. Esti martorul primei crime din joc si al unei creaturi bizare, splicerul. In curand primesti prima arma, wrenchul (cheia franceza suna asa de boooring). La scurt timp urmeaza si plima plasmida: electro bolt. De aici jocul merge din ce in ce mai adanc, personajul infiltrandu-se tot mai mult in interiorul orasului. Intalnesti personaje extrem de dubioase si faci misiuni la fel de dubioase pentru acestia. Povestea trece prin cateva schimbari majore de situatie, conflictul fiind un alt element definitoriu pentru acest joc.

    Atmosfera

    Orasul Rapture a fost un simbol al anilor '50, atat estetic cat si cultural. Totul respira un aer retro aici, chiar si splicerii sunt retro. Totusi, atmsofera generala este sumbra datorita decaderii in care a ajuns acesta. Misiunile se desfasoara alert si, din fericire, nu este un joc care sa contina scheleti-in-dulap, trademark Doom.

    Critica

    Jocul a fost foarte bine primit de critici, avand note peste 8. Metacritic a dat 95/100 jocului. Bioshock a fost numit si GameOfTheYear 2007.

    Acest joc a fost primul joc pe Xbox360, pentru mine. Cu siguranta nu o sa il uit niciodata, chiar si acum il mai joc din cand in cand.

    Story: 10
    Grafica: 10
    Atmosfera: 10
    Sunet: 10

    Nota generala (pur subiectiva) 10
    Attached Images Attached Images bioshock.jpg ps3-bioshock_15-07-08_01.jpg bioshock_altruism_banner.jpg

  2. #2 SP
    Junior Member cheloo74's Avatar
    Cel mai tare FPS din toate punctele de vedere.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. User Review: Bioshock Infinite (Xbox 360) By AlanPoe in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 8 Last Post: 14-08-2013, 12:21
  2. User Review: Bioshock 2 (Xbox 360) By Khan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 3 Last Post: 03-03-2010, 00:25
  3. User Review: Bioshock By erik95 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 0 Last Post: 29-09-2009, 21:16
  4. User Review: Metal Gear Solid 4 - Guns of the Patriots Review By istrategie in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 25 Last Post: 05-11-2008, 16:00
  5. User Review: BioShock (Xbox 360) By Khan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 8 Last Post: 29-08-2008, 18:08

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts