Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 1 of 1

Thread: User Review: Brutal Legend (Xbox 360)

  1. #1 SP
    Senior Member Khan's Avatar

    User Review: Brutal Legend (Xbox 360)

    Prima oara cand i s-a facut publicitate acestui joc, a fost atunci cand Activision anunta cu surle si trambite ca renunta la publicarea lui. Cei de la Double Fine insa nu aveau de gand sa cedeze usor si sa anuleze proiectul, mai ales cand totul parea promitator. Atat de promitator incat cei de la Electronic Arts au vazut in acest joc un eventual profit mai mare decat celebrele jocuri care nu se vand ale aceluiasi Tim Schafer. Vazand cum evolueaza jocul cei de la Activision au parut sa se razgandeasca dupa ceva vreme si au incercat sa sustina cum ca de fapt ei nu au abandonat niciodata proiectul. Prea tarziu insa pentru a mai putea face ceva...

    Jocul il are ca protagonist pe Jack Black in rolul lui Eddie Riggs, un tehnician de formatie care are ghinionul de a suporta noile tendinte in muzica desi este adeptul metal-ului clasic. In timpul unui concert sufera un accident care il aduce intr-un taram de basm unde heavy metal-ul este religia si ocupatia de baza a tuturor iar Eddie se poate simti ca acasa.
    Pe langa Jack Black care a facut voice talent-ul pentru Eddie dar si unele trailere amuzante si interesante pe care va recomand sa le vedeti pe site-ul oficial, atat Ozzy Osbourne cat si Rob Halford (solistul de la Motorhead) si-au lasat amprenta vocala dar si portretul in joc.

    Alaturandu-se lor vin si peste 100 de melodii grele din domeniu, oferind o adevarata discografie pe 4 roti in momentele in care calatoresti la bordul bolidului tau pe meleagurile 'metalice'. Nu vreau sa va stric surpriza, dar va garantez ca momentul in care veti debloca melodia Through The Fire and the Flames de la Dragonforce va veti intalni cu o suprapunere perfecta intre efectul vizual si cel audio.

    Universul propus de Double Fine aduce o grafica buna, care desi nu exceleaza prin texturi detaliate si numar de poligoane, ofera un mediu vizual placut care il inghite pe jucator cu totul inauntru. Singurele reprosuri ar fi unele zone exagerat de colturoase cat si parul nerealist al unor personaje.

    Mana divina a lui Tim Schafer a legat foarte bine elementele de storyline cu cele de gameplay. Intr-un orice alt joc, unitatile elementare pe care le controlezi iti sunt oferite fara nici un fel de explicatie dupa care esti invitat sa pleci la drum. Fiecare unitate va avea o poveste a originii sale, astfel ca jucatorul va gandi altfel apartenenta lor la grup. Nu doar unitatile au primit acest tratament ci si schema de control. Fiecare noua miscare pe care o inveti are radacini in storyline, si pentru aceste motive am ajuns sa indragesc povestea foarte mult.

    Jocul imbina elementele de actiune cu cele de tactica si comanda ale unor grupuri de unitati. Desi la partea de actiune nu am gasit nici un repros, din punct de vedere tactic realizarea este delasatoare. In foarte multe cazuri e suficient sa conduci toate unitatile tale catre un punct caci urmeaza sa iasa ceva bun de acolo. Pe de alta parte asta poate fi vazuta si ca o veste buna pentru ca la cat de dificil este sa controlezi grupuri separate ale aceluiasi tip de unitati, tot raul merge spre bine.

    Side quest-urile desi sunt destul de variate si imprastiate bine pe harta, m-au dezamagit foarte mult pentru ca au linii standard de dialog. La un moment dat am lasat la o parte povestea principala gandindu-ma ca voi pierde foarte mult din farmecul jocului daca nu stau sa cutreier fiecare coltisor. Pentru ca in principiu asa se intampla la fiecare joc open-world. La inceput vanatoarea de creaturi era amuzanta, la fel ca si scurtele batalii sau cursele de masini. Si probabil monotonia nu s-ar fi facut simtita daca modul de prezentare al acestora ar fi fost diferit. De fiecare data cand ajungeai in punctul de unde incepe un side quest aveai parte de aceleasi dialoguri, care desi amuzante isi pierdeau hazul dupa ce le auzeai de 20 de ori.

    In concluzie, jocul iti ofera impresia ca a fost cladit in jurul soundtrack-ului de exceptie si din pacate nu invers. Atentia la detaliu pe alocuri este imbucuratoare si poate oferi satisfactii pe care din pacate nu le regasim in alte titluri aparute in aceasta perioada. Si totusi, parca daca s-ar fi insistat mai mult pe side quest-uri si pe cizelarea elementelor de strategie, efectul de "VAI CE JOC EXTRAORDINAR!" ar fi tinut pe toata durata jocului nu doar pe primele 5 ore, dupa care sa-ti continui jocul doar de dragul povestii.


    Grafica: 8
    Sunet: 10
    Gameplay: 7
    Story: 9
    Multiplayer: 8

    Nota finala: 8.4
    Attached Images Attached Images brutal_legend_screen__11_bmp_jpgcopy.jpg 3531484906_4307eee7ee_o.jpg eddieopheliamanguslars.jpg ps3-brutal-legend-1243868567-5.jpg ps3-brutal-legend-1243868567-3.jpg

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. User Review: Bioshock 2 (Xbox 360) By Khan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 3 Last Post: 03-03-2010, 00:25

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts