Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 9 of 9

Thread: User Review: Call of Duty World at War

  1. #1 SP
    Senior Member erik95's Avatar

    User Review: Call of Duty World at War

    Seria Call of Duty este una din cele mai cunoscute serii de jocuri. Aceasta serie a avut succes, jocurile Call of Duty fiind vandute in peste 35 milioane de exemplare. Seria trateaza al doilea razboi mondial. Anul 2007 ne-a adus insa o surpriza. Aceasta surpriza a fost facuta gamerilor de Infinity Ward. Ma refer la Call of Duty 4: Modern Warfare, joc care s-a distantat de al doilea razboi mondial, ajungand in prezent. Call of Duty 4 a avut un succes rasunator, fiind vandut in peste 10 milioane de exemplare. Acest succes s-a datorat partial schimbarii de decor din Call of Duty 4. O alta componenta care a stat la baza succesului lui Modern Warfare este si multiplayerul. Acesta a facut ca jocul sa fie jucat chiar si acum la mai mult de un an de la lansare. Anul 2008 marcheaza intoarcerea seriei la al doilea razboi mondial, intoarcere realizata prin ultimul joc din serie, numit Call of Duty World at War. Acesta este produs de Treyarch, companie responsabila si pentru Call of Duty 3.

    Povestea este destul de slaba. In joc nu exista aceea atasare fata de personaje care exista in Call of Duty 4. Chiar daca trateaza al doilea razboi mondial, la fel ca multe alte jocuri, Call of Duty World at War este diferit. Ultimul joc din serie ne poarta prin zona pacificului, loc unde vom participa la bataliile dintre americani si japonezi. Din acest punct de vedere Call of Duty World at War seamana destul de mult cu Medal of Honor Pacific Assault. In aceste confruntari jucatorul va fi nevoit sa intre in pielea soldatului Miller. Jocul contine doua campanii. A doua campanie contine bataliile dintre rusi si nemti, batalii ce au avut loc in urma luptelor din Stalingrad. In aceasta campanie jucatorul va intra in uniforma lui Dimitry Petrenko, soldat ce face parte din armata rosie.

    Call of Duty World at War seamana destul de mult cu Call of Duty Modern Warfare, dar si cu multe shootere ce au loc in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Armele sunt cele intalnite in majoritatea jocurilor, cu cateva exceptii. Intalnim Thompson, Stg 44, MP 40, MG 42, M1 Garand, Kar 98k, Springfield si multe altele. Au fost introduse si cateva arme noi cum ar fi arma japoneza Arisaka, dar si un aruncatorul de flacari M2. Armele sunt suficiente pentru a multumi orice jucator, fie ca acestuia ii place sa foloseasca pusti cu luneta, pistoale mitraliera sau mitraliere grele. Pe parcursul jocului jucatorul va fi nevoit sa controleze armele unui avion si sa controleze un tanc pe fronturile germane. Un minus al jocului este AI-ul care pe nivelele mari de dificultate este destul de slab. Pe nivelele mici de dificultate acesta va va ajuta in realizarea obiectivelor. Un alt minus al jocului ar fi grenadele folosite excesiv de inamicii pe care ii veti intalni pe parcursul celor doua campanii. Un lucru pe care personal il admir este diferenta dintre nemti si japonezi. Nemti vor folosi puterea de foc cat mai mare pentru a va dobori, in timp ce japonezii vor incerca sa atace prin surprindere. Pentru a-si atinge scopul acestia se vor ascune in iarba sau in copaci, sarind asupra jucatorului cand acesta este in apropiere. O alta aditie interesanta este modul Co-op, care poate fi jucat atat Online cat si in Split-Screen. Campania Co-op poate fi jucata in mod Competitive sau simplu. Aceasta poate fi jucata in pana la 4 jucatori online, Split Screen putind juca doar 2 jucatori. Odata cu terminarea campaniei singleplayer a jocului va fi deblocat modul Nazi Zombies. In acest mod jucatorul este baricadat intr-o casa ce este asaltata de valuri de zombie. Acest mod poate fi jucat si in Co-op, in 4 jucatori online si 2 pe aceeasi consola.

    Call of Duty World at War foloseste acelasi motor grafic ce a fost folosit si in Call of Duty 4: Modern Warfare. Acesta a fost imbunatatit, astfel ajungandu-se la cel mai frumos Call of Duty realizat pana acum. Peisajele sunt excelent realizate, la fel si expresile faciale ale soldatilor. Explozile sunt si ele realizate foarte bine, la fel si focul. Daca jucatorul va folosi aruncatorul de flacari intr-o zona cu iarba, aceasta se va usca, lasand in urma un petic negru. Call of Duty World at War este cel mai violent Call of Duty de pana acum. Pe front pot fi gasiti soldati dezmembrati de gloante. Jocul este foarte realist. Desi este un joc destul de violent nu am observat inamici din care sa tasneasca sangele ca dintr-o fantana arteziana, lucru care ma bucura.

    Sunetul este si el la inaltime. Sunetul armelor a fost realizat excelent, iar vocile personajelor sunt foarte potrivite jocului. Atmosfera din acest joc este cea clasica din Call of Duty, cu un razboi foarte bine creat. Sunetul si grafica contribuie din plin la realizarea atmosferei incredibile.

    O piesa de rezistenta in toata seria Call of Duty o reprezinta multiplayerul. Multiplayerul din Call of Duty World at War poate fi jucat in pana la 18 persoane, desi numarul de jucatori difera in functie de mod. Si la acest capitol Call of Duty World at War se aseamana cu Call of Duty Modern Warfare. Avansarea in grad este rasplatita cu noi arme sau perkuri. Au fost introduse perkuri noi, iar unele au fost redenumite. Nu sunt foarte multe harti, insa cele prezente in joc sunt foarte bine realizate. Au fost introduse 2 noi moduri. Acestea sunt War si Capture the Flag. In joc sunt prezente destule moduri. Intalnim Deathmatch, Team Deathmatch, Domination, Search and Destroy sau Sabotage. Sunt prezente si diferite variante ale acestora cum ar fi Boot Camp si Veteran pentru Team Deathmatch, dar si variantele Hardcore. Multiplayerul ii va prinde pe multi, prelungind durata de viata a jocului. Online pot fi jucate si modurile Co-op si Nazi Zombies.

    Call of Duty World at War este un joc bun. Chiar daca nu reuseste sa depaseasca Call of Duty 4 este un progres pentru Treyarch, fiind mai bun decat Call of Duty 3. Campania intensa si multiplayerul excelent va vor ocupa destule ore incat sa nu regretati banii dati pe el. Acest joc este un must-have pentru orice fan al First Person Shooterelor bune.

    Story: 7
    Gameplay: 9
    Grafica: 10
    Sunet: 9
    Multiplayer: 10


    Nota finala: 9
    Attached Images Attached Images cod5_1.jpg hires_197.jpg hires_210.jpg hires_211.jpg hires_215.jpg hires_218.jpg

  2. #2 SP
    Senior Member Mika's Avatar
    M-as abtine de la a-l categoriza un "must-have" but that's just me. Oricum bravo pentru initiativa.

  3. #3 SP
    Senior Member DonAdryan's Avatar
    L-as juca, asa intr-o sambata, de plictiseala... Insa nu l-as cumpara nou. Anyway, o lectura interesanta! Congratz!

  4. #4 SP
    Member collector's Avatar
    un review ok , dar note mult prea mari
    grafica .. 10 ... sa fim seriosi
    multiplayer .. 10 ? ..

  5. #5 SP
    Senior Member nops66's Avatar
    Grafica 10? gameplay 10? multiplayer 10? damn dude...chiar ti'a placut jocul.
    Ideea e ca trebuie sa fii obiectiv in privinta notelor. Intr'o alta ordine de idei, bunicel review

  6. #6 SP
    Senior Member GeOKeR's Avatar
    Destul de ok review-ul erik
    Tocmai l-am terminat si eu in seara asta pe pc. Ce pot sa zic... un joc bun, bine optimizat, cu un voice-acting si un sound bun! Story-ul e un pic cam superficial, dar e ok pentru un shooter. A fost cam scurt, dar ofera destula actiune daca il jucati pe un nivel mai inalt de dificultate. In orice caz, Call of Duty:WaW a fost clar unul dintre cele mai bune titluri de pe 2008 si avand in vedere ca developeri se chinuie sa scoata cate un titlu in fiecare an, numai cuvinte de lauda pentru ei! Sper totusi ca pe viitor sa nu se faca rabat la calitate cum a fost cazul celor de la EA cu al lor NFS. Anyway... things are good for now
    Din partea mea are un 9.2!

  7. #7 SP
    Senior Member istrategie's Avatar
    GeOKeR, sunt doi devi! Se scoate un titlu odata la doi ani de la un dev!
    Good review!

  8. #8 SP
    Senior Member Mika's Avatar
    Quote Originally Posted by GeOKeR View Post
    Din partea mea are un 9.2!
    Din partea mea un sincer 7.

  9. #9 SP
    Senior Member consol3's Avatar
    Un joc excelent care nu merita mai putin de nota 9.Erik felicitari pt. rewiew.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. User review: Call of Duty: Advanced - Warfare Xbox One By djleo666 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 10 Last Post: 17-12-2014, 16:51
  2. Call of Duty: World at War By istrategie in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 587 Last Post: 19-06-2010, 20:48
  3. Call of Duty World at War By Rasko in forum Microsoft Xbox 360
    Replies: 153 Last Post: 01-02-2010, 20:40
  4. Call of Duty: World at War Videos By Bobby in forum Videos
    Replies: 37 Last Post: 08-08-2009, 11:34

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts