Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 2 of 2

Thread: User Review: Far Cry 4

 1. #1 SP
  Senior Member apbaciu's Avatar

  User Review: Far Cry 4

  Incep prin a multumi intregii echipe ConsoleGames si in special lui Greyhound pentru ca mi-au oferit posibilitatea de juca Far Cry 4. Prezenta unui nou FPS in gaming poate parea deja o banalitate, mai mult cand vorbim de un IP vechi din 2004 parca ne scade si mai mult interesul. In Far Cry 4 ne vom aventura in Kyrat, o zona fictiva din muntii Himalaya si avem de rezistat regimului “comunist” instaurat de regele auto-proclamat Paga Min. Vom avea un Far Cry revolutionar sau doar un Far Cry 3.5? Probabil ca aceasta este cea mai mare problema caruia trebuia sa ii faca fata acest joc. In continuare voi incerca sa raspund acestei intrebari.
  Povestea

  Ajay Ghale, numele protagonistului, are un scop nobil si usor de realizat, cel putin asa pare la inceput. Incercarea ta de a presara cenusa mamei pe teritoriul din Kyrat, de altfel si locul tau natal, se soldeaza cu esec si esti intampinat de Paga Min, personajul negativ al acestui joc.

  Bineinteles ca esti capturat impreuna cu prietenii tai si la fel de previzibil reusesti sa si evadezi fara nicio problema. Apoi pui mana pe o arma si incepi sa impusti fara sa pui prea multe intrebari. Toate regulile iti sunt dictate de personaje principale , secundare ba chiar unele episodice ceea ce imi da impresia ca Ajay este un caracter lipsit de personalitate. Personajele sunt bine prezentate la inceput insa din pacate unele dintre ele isi pierd din aura progresiv.
  Ma retin sa spun mai multe despre povestea din Far Cry 4, insa ca si in Far Cry 3 avem o poveste destul de buna incat sa iti acapareze atentia.
  Gameplay

  Far Cry 4 este unul dintre putinele FPS-uri care a mai ramas axat pe campanie si nu s-a cantonat pe componenta multiplayer. Spun asta deoarece iti ofera un gameplay foarte vast pentru un FPS, Kyrat fiind complet explorabila pe jos, cu masina, barca chiar si cu un mini-elicopter foarte bine gandit.

  Kyrat este o jungla, si cum nu exista jungla fara animale, avem parte de o intreaga gradina zoologica. Aceste animale pot fi omorate si te poti folosi de blana lor pentru a produce echipament nou, fara de care imediat te vei simti nevoit sa ti-l procuri.
  De mentionat, Kyrat nu este singurul teritoriu pe care vei pasi, in unele misiuni vei fi trimis in alte zone la fel de bine prezentate, insa intradevar nu vei avea aceeasi libertate. Oricum prima data cand am intampinat o astfel de misiune am fost placut surprins.

  Alaturi de aceste elemente de open world, ai si cateva elemente de RolePlayingGame. Ai un leveling system rudimentar , la fel pot spune si despre skill tree insa nu ma deranjeaza aceasta lipsa de complexitate atata timp cat satisfactia vine din altceva. Acel altceva fiind gameplay-ul alert si totodata tactic, poate parea un pardox, tot ce e tactic trebuie gandit si cugetat , nu? Ei bine, Far Cry este precum o orchestra bine dirijata: tragi cu un RPG, schimbi cu un AK-47, apoi sari in capul unui inamic cu un cutit ca mai apoi sa il arunci in gatul altcuiva. Toate aceste arme fiind la randul lor customizabile, atat din punct de vedere al infatisarii cat si din punct de vedere al utilitatii. A, si era sa uit , cireasa de pe tort, poti calari un elefant si sa distrugi totul in calea lui :).

  In rest ce pot spune, nu prea vedem lucruri noi fata Far Cry 3, la fel trebuie sa capturezi outposturi si sa te urci pe radio towers pentru a dezvalui noi zone pe harta. Outposturile au o mica problema, odata ce ai capturat mai multe, inamicii vor veni sa te atace, iar in acel moment tu vei fi intrerupt si chemat de indata sa ii protejezi. Se intampla cam des acest lucru si devine enervant.

  Misiuni secundare ai destule dar rapid devin repetitive, iar dupa ce ai terminat si cu acestea iti mai ramane sa cauti multitudinea de collectibles pusa la dispozitie (postere, masti etc.)

  Dupa cum am spus exista si multiplayer si el impartit in mod coop si competitive. Le-am jucat pe ambele insa niciunul nu ma atras astfel incat nu mai am de gand sa ma intorc la multiplayer.
  Grafica si Sunet

  Inca de la primul joc al acestei francize, Far Cry a definit noi standarde din punct de vedere tehnic.
  Grafica este extraordinara si mentionam mai sus de acel mini-elicopter, te poti sui in el si sa ramai suspendat in aer sa te bucuri de priveliste.

  Sunetul este si el ok, in unele misiuni coloana sonora imbinandu-se perfect cu tematica reusind sa creeze o atmosfera cat mai intensa.
  Concluzie
  Tragand linie imi dau seama ca m-am distrat in acest joc insa nu pot trece cu privirea acel sentiment de deja vu dat de asemanerile cu Far Cry 3. Daca nu ati fost dezamagiti de precedentul sau nu l-ati jucat si doriti un FPS doar pentru singleplayer il recomand din toata inima.
  Poveste 8
  Gameplay 9
  Grafica si Sunet 9.5
  Imprsie Generala 8.5
  Nota Finala 8.75
  Attached Images Attached Images far-cry-4.jpg

 2. #2 SP
  Senior Member PoisonRemedy's Avatar
  " la fel trebuie sa capturezi outposturi si sa te urci pe radio towers pentru a dezvalui noi zone pe harta." Cam asta trebuie sa faci de ceva vreme in orice joc de la ubi****. Totul a inceput cu AC

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

 1. User Review: Far Cry 4 Xbox One By djleo666 in forum Game Reviews & Previews
  Replies: 5 Last Post: 13-02-2015, 13:08
 2. Media Library - Far Cry 3 Review By OEE in forum Videos
  Replies: 0 Last Post: 02-12-2012, 23:13
 3. Media Library - Far Cry 3 - Review By OEE in forum Videos
  Replies: 0 Last Post: 29-11-2012, 14:46
 4. User Review: Far Cry 2 (PS3) By istrategie in forum Game Reviews & Previews
  Replies: 11 Last Post: 02-04-2009, 23:23
 5. User Preview: Far Cry 2 By Bobby in forum Game Reviews & Previews
  Replies: 5 Last Post: 27-10-2008, 15:24

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts